06 / 05 / 2024

batman havamania sorunu son durum

batman havamania sorunu son durum

Batman Havalimanı’nın şehrin gelişmesini engelleyecek yerde olmasından dolayı hava mania engeline takılan inşaat sektörü, artan nüfusun talebini karşılamakta sıkıntı yaşıyor.

Batman'ın imar sorunu çözüme kavuşuyor!

Batman’ın kronik problemlerinden imar, çözüme kavuşuyor. Batman Valisi Hulusi Şahin, bu kapsamda bir dizi projeler hayata geçirecek.

Batman'da büyük binalar için otopark zorunluluğu!

Batman Çağdaş Gazetesi köşe yazarı olan Arif Arslan, bugünkü yazısında bölgenin otopark sorunu anlattı. Arslan, bölgedeki büyük binalarda otopark zorunluluğuna uyulması gerektiğini belirtti.

Batman'da alt yapı sorunu çözülüyor!

İçişleri Bakanlığınca KHK ile görevlendirme yapılan Batman Belediyesince, 10 yıl önce yapılan ve 9 bin kişinin yaşadığı Kuyubaşı TOKİ konutlarının altyapı sorununu çözmek için çalışma başlatıldı.

Bingöl’de arsa sorunu çözüldü mü?

TOKİ'nin emeklilere yönelik Batman'da başlattığı 1.472 konutluk proje, teslim aşamasına yaklaştı, Bingöl’de ise arsa sorunu çözülmedi.

Batman'da hava mania sorunu inşaat sektörünü engelliyor!

Batman Havalimanı’nın şehrin gelişmesini engelleyecek yerde olmasından dolayı hava mania engeline takılan inşaat sektörü, artan nüfusun talebini karşılamakta sıkıntı yaşıyor.

Batman 2. OSB'nin yapılması için arsa sorunu çözüldü mü?

Farklı sektörlerde 75 tesisin bulunduğu Batman Organize Sanayi Bölgesinde yer bekleyen 100’ü aşkın yatırımcının gözü ‘Çözüm süreci’ne çevrildi.

Batman’da konut fiyatları arttı!

Havamania sorunu ve bakir arsalarının imar açılmaması nedeniyle konut fiyatlarının arttığını belirtten emlakçılar; “ İnşaat sektöründe önemli olan arsa meselesidir. Son ayda Havamania yüzünden bir çok sitenin projesi yarıda kaldı” diyorlar.

Kuyubaşı TOKİ'nin altyapı sorunu çözülüyor!

Mücavir alanın dışında olmasına rağmen önceki yıllarda yaşadığı su sorunu çözen Batman Belediyesi, şimdi de kanalizasyon şebekesini tümden değiştiren bir projeyi hayata geçirerek Kuyubaşaşı TOKİ'nin alt yapı sorunlarına nihai çözüm getiriyor.

Batman Belediyesi hafriyat depolama sahasını belirledi!

Batman’da özellikle inşaat sektöründeki büyüme ve bunun sonucunda meydana gelen hafriyat toprağı ve inşaat, yıkıntı atıklarının gelişi güzel çevreye dökülmesi sebebiyle yaşanan çevre kirliliğine Belediye Meclisi çözüm buldu...

TOKİ Batman ve Diyarbakır'da okul inşa edecek!

Batman Merkez Kohikan Köyü 1'er Adet 24 Derslikli Anadolu Lisesi ve Diyarbakır Yenişehir Sanayi Mah 1 Adet 32 Derslikli İlköğretim Okulu İnşaatları yapım işi açık ihale usulü ile ihale edilecek...

TPAO Batman'da 5.4 milyon varil petrol üretmeyi hedefliyor!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürü Gökhan Akın, yıl sonuna kadar 5.4 milyon varil petrol üretmeyi hedeflediklerini söyledi. Akın, Batman'da 12 sondaj kulesi bulunduğunu belirtti...

Batman Yücebağ İMKB YBO'nun çevre düzenlemesi yapıldı!

Batman’ın Sason ilçesinde bulunan Yücebağ İMKB YBO idaresi tarafından bahçe düzenlemesi yapıldı. Okul müdürü Hamdi Çelebi, eğitim-öğretimin yanında çocukların doğayla iç içe yaşaması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi...

Sandıklı, hayata geçirilecek projeler sayesinde 2048 yılına kadar su sorunu çekmeyecek!

DSİ 18. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise mevcut içme suyu, kuyu ve depolarda inceleme yaparak proje hazırladı. DSİ yetkilileri, Sandıklı'ya yapılacak projeler sayesinde ilçede 2048 yılına kadar su sorunu olmayacağını bildirdi.

batman havamania sorunu son durum Haberi

batman havamania sorunu son durum

Batman Havalimanı’nın şehrin gelişmesini engelleyecek yerde olmasından dolayı hava mania engeline takılan inşaat sektörü, artan nüfusun talebini karşılamakta sıkıntı yaşıyor.


Şehrin büyümesini ve gelişmesini engelleyen hava mania ile ilgili İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tarık Yaşar, çevre düzen planında hava manianın dikkate alınmadığını vurguladı.


Hava mânianın 2015 Şubat ayında gündeme gelen bir konu olmadığını, fakat Batman’ın imar planı onandığı vakit dikkate alınması gereken bir konu olduğunu belirten Yaşar, “İmar planı yaklaşık 20 yıl önceki bir plandı. Önceleri hava mania Milli Savunma Bakanlığına bağlıydı, daha sonra bu yetki Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü devredildi. Tabi kendine göre revize etmeye çalıştı. Revize ederken de sanki ilk kez gündeme gelmiş gibi algılandı. Yani ilk plan dikkate alınsaydı, yenisiyle arasında bir fark...