05 / 05 / 2024

Batman Mardin arası yol mesafesi yarı yarıya düşürülecek

Batman Mardin arası yol mesafesi yarı yarıya düşürülecek

Ulaştırma Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü’nün ‘yeşil ışık’ yaktığını belirten Batman AK Parti Milletvekili Ataullah Hamidi: “Yeni yol, Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü’nü canlandıracak. Sason-Muş yol projesinin de takipçisiyiz” dedi.

Hasankeyf Köprüsü hizmete açıldı!

Batman, Mardin ve Habur’u birbirine bağlayan ve merakla beklenen Hasankeyf-2 köprünün açılışı yapıldı.

Batman'da arazi tartışması: 1 ölü, 2 yaralı!

Batman'da akrabalar arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı.

Batman'da kiralık ve satılık ev fiyatları uçtu!

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, şehirde ev fiyatlarının 700 bin-1.2 milyon TL arasında olduğunu, kiraların ise astronomik rakamlara ulaştığını belirtti. Şahin, Batman kadar yeni imar alanı yarattıklarını dile getirdi ve OSB yatırımlarına ilişkin de konuştu.

Mardin'de arazi kavgası: 1 ölü, 1 yaralı! 

Mardin Mazıdağı'nda dünürler arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi de yaralandı.

Batman’da 5 mahalle için yeni imar planları askıda!

Batman’da 5 mahalleyi kapsayan 1050 hektarlık alanda 2012 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca onaylanan Mardin, Siirt, Batman, Şırnak ve Hakkâri planlama bölgesi 1/100.000 ölçekli çevre düzeni askıya çıktı.

KİP Batman ve Sivas’ta mağaza açtı!

Türkiye’nin önde gelen erkek moda markaları arasında yer alan KİP, mağazalaşma hamlesinin önemli adımlarından birisi olarak Batman ve Sivas’ta iki yeni mağaza açtı.

Diyarbakır ve Mardin arasındaki köprü 24 yıldır tamamlanmayı bekliyor!

Bismil ile Savur ilçeleri arasında yapılan köprüye 24 yıldır yol bağlanmıyor. 10 hükümet gören köprüye isim bile verilmedi. Köylüler ise yetkililerden köprünün neden bitmediği ile ilgili bir cevap bekliyor.

TOKİ Batman projesinde kura sonuçları açıklandı!

TOKİ Batman'daki 600 konutun hak sahiblerini açıkladı. Hak sahipleri 19 Mayıs Stadyumu'nda yapılan kura çekilişi töreniyle 6 bin 600 başvuru arasından seçildi.

Batman'da arazi kavgası: 9 yaralı!

Batman'ın Gercüş ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle akrabalar arasında taşlı sopalı kavga meydana geldi. Kavga sonucunda 9 kişi yaralandı.

Güneydoğu'da yeni okulların inşaatı devam ediyor!

Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta 23 bin 376 derslikte 669 bin öğrenci ders başı yaptı. Yapımı devam eden okulların hizmete girmesi için çalışmalar hızlandı.

Mardin Nur Mahallesi TOKİ başvuruları 26 Eylül'de başlıyor!

Mardin Merkez Nur Mahallesi Alt Gelir Grubu Konut Projesi'ndeki konutlar için başvurular 26 Eylül 2017 - 29 Aralık 2017 tarihleri arasında kabul edilecek.

Batman'da inşaat fuarı 14-17 Eylül'de düzenlenecek!

Batman'da '1. İnşaat, Mobilya ve Dekorasyon Fuarı' yapılacağı bildirildi. 14-17 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuar için hazırlık yapılıyor.

Mardin'in 500 mahallesine taziye evi inşa edilecek!

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 ve 2018 yılları arasında bölgedeki 500 kırsal mahalleye taziye evi inşa edilecek.

Batman Mardin arası yol mesafesi yarı yarıya düşürülecek Haberi

Batman Mardin arası yol mesafesi yarı yarıya düşürülecek

MESAFE 65 KİLOMETRE KISALACAK

Batman Üniversitesi Batı Raman kampüsü önünden geçecek olan Batman-Hasankeyf yol güzergahına Ulaştırma Bakanlığı ile Karayolları ‘yeşil ışık’ yaktı. Projenin onaydan geçmesi için Karayolları Genel Müdürlüğü ile diyalog halinde olduğunu ifade eden Milletvekili Ataullah Hamidi: “Üstünde titizlikle durduğumuz projelerden biri de Batman-Mardin yol projesidir. Bu proje tamamlandığında üniversite kampüsümüz hayat bulacak. Hem sınır illerine mesafe olarak yaklaşacağız hem de üniversitemiz Ortadoğu’daki üniversitelere yakın duracaktır” diye konuştu.



Batman...