07 / 05 / 2024

batman park ve yeşil alanları

batman park ve yeşil alanları

" Park ve yeşil alanların " taziye evlerine tahsis edilmesine karşı çıktığını basın açıklaması ile kamuoyuna duyuran Çevre Gönüllüleri Derneği, taziye evleri için yer önerisinde bulundu.

Mahkemeden, Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı!

Mahkeme, TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından açılan davanın ardından Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı verdi. İşte ayrıntılar..

Batman Park AVM 150 milyon TL'ye satılıyor!

Batman Kültür Mahallesi'nde yer alan Batman Park alışveriş merkezi 150 milyon TL'ye satışa çıkarıldı.

Batman'da kiralık ve satılık ev fiyatları uçtu!

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, şehirde ev fiyatlarının 700 bin-1.2 milyon TL arasında olduğunu, kiraların ise astronomik rakamlara ulaştığını belirtti. Şahin, Batman kadar yeni imar alanı yarattıklarını dile getirdi ve OSB yatırımlarına ilişkin de konuştu.

TOKİ, Batman'da Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşa edecek!

Batman İli Merkez İlçesi Ziya Gökalp Mahallesi (Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) 16 Derslikli Eğitim Yapısı, Metal Atölyesi ve Makina Atölyesi ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi 19 Kasım 2020 tarihinde yapılacak.

44 milli park ve 249 tabiat parkı 1 Haziran'da açılıyor!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, koronavirüs salgını nedeniyle ziyarete kapatılan 44 milli park ve 249 tabiat parkının, 1 Haziran'da yeniden açılacağını açıkladı.

Tabiat parkı ve milli parklar artık 20 yıllığına kiralanabilecek!

Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamulaştırma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında, tabiat parkı ve milli parklarda 29 yıl süreyle yatırımcılara kiraya verilen alanların kira süreleri 20 yıl olarak yeniden düzenlendi.

Tabiat parkı ve milli parklar 20 yıldan uzun kiralanamayacak!

TBMM Genel Kurulunda, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, tabiat parkı ve milli parkların yatırımcılara kiralanma süreleri sözleşme düzenlendikten itibaren 20 yılı geçmeyecek...

Bursa Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri şekilleniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım’da 225 dönüm alan üzerinde hayata geçirilen Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri, şekillenmeye başladı. 

Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri Bursa'ya değer katacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Yıldırım’a kazandırdığı 225 bin metrekarelik Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri, Hüdavendigar Kent Parkı’nı aratmayacak. 

Kemer Naturland Eko Park ve Resort Otel hayalet otele dönüştü!

Antalya'nın Kemer ilçesinde 27 yıl önce turizme açılan ve 2014 yılında kapatılan 5 yıldızlı Naturland Eko Park ve Resort Otel, 'hayalet otel'e dönüştü.

Sakarya Maltepe Park ve Adakule açıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projeleri arasında yer alan Maltepe Park ve Adakule gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. 

Fatih Cundi Parkı ve Cundi Sosyal Tesisi hizmete açıldı!

Fatih'in Küçük Ayasofya Mahallesi’nde yaptırılan Cundi Parkı ve Cundi Sosyal Tesisi hizmete açıldı. Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, tesisin açılışında açıklamalarda bulundu.

Bakırköy Belediyesi Sanatçılar Parkı ve Spor Kompleksi açıldı!

Tartışmalı yıkımın yaşandığı Bakırköyspor Vakfı ve Ticari İşletmeler alanında hayata geçirilen Bakırköy Belediyesi Sanatçılar Parkı ve Spor Kompleksi hizmete açıldı

batman park ve yeşil alanları Haberi

batman park ve yeşil alanları

"Park ve yeşil alanların" taziye evlerine tahsis edilmesine karşı çıktığını basın açıklaması ile kamuoyuna duyuran Çevre Gönüllüleri Derneği, taziye evleri için yer önerisinde bulundu.


DERNEK Başkanı Recep Kavuş, park ve yeşil alanlarının korunması için kamuoyuna yaptığı çağrının büyük destek gördüğünü belirterek "Taziye evlerinin de bir ihtiyaç olduğu bir gerçektir. Biz, taziye evlerinin yeşil alanlara kurulmasına karşıyız" dedi. 


TAZİYE EVLERİ İÇİN GÖNÜLLÜYÜZ


KAVUŞ, açıklamasının devamında "Taziye yerleri için en uygun alanın camilerin ve katlı binaların alt katlarıdır. 

Kentimizde imar planı gereği katlı binaların altında otopark olarak oluşturulan ancak boş ve atıl durumda yüzlerce mekân bulunmaktadır. Taziye evine ihtiyaç duyulan yerlerde bu tür mekânlar taziye evine dönüştürülebilinir. Söz konusu mekânların ihtiyaçlar çerçevesinde taz'ıye evine dönüştürülmesi için muhtar dernekleri ve Belediye yetkililerine, hayırseverlere burada çağrıda bulunuyoruz....