06 / 05 / 2024

Batman siirt köprü yapımı

Batman siirt köprü yapımı

Batman-Siirt illeri köprü yapımları ihalesine dair bazı veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hasankeyf Köprüsü hizmete açıldı!

Batman, Mardin ve Habur’u birbirine bağlayan ve merakla beklenen Hasankeyf-2 köprünün açılışı yapıldı.

Türkiye'nin en uzun köprülerinden Hasankeyf-2 bugün açılıyor!

Bugün hizmete açılacak olan Hasankeyf-2 Köprüsü, hem yeni yerine taşınan Hasankeyf'e ulaşımı sağlayacak hem de Batman-Midyat yolunda baraj geçiş sorununa çözüm sunacak.

Batman-Siirt illeri köprü yapımları ihalesi meclis gündeminde!

Batman-Siirt illeri köprü yapımları ihalesine dair bazı veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Botan Çayı Beğendik Köprüsü açıldı!

Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Beğendik Beldesinde yapımına 2014 yılında başlanan, Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Beğendik Köprüsü açıldı...

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor!

Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor. 450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek köprüsü ile Van-Pervari yolu 2 saat olacak.

Hasankeyf-2 Köprüsü'nün iki yakası birleşti!

Batman Hasankeyf'te iinşa edilen ve Türkiye'nin en uzun köprülerinden biri olacak Hasankeyf-2 Köprüsü, Eylül sonunda tek yönlü hizmete açılacak.

Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi! 

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde inşa edilen, ay sonunda tek yönlü olarak hizmete alınacak Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi.Köprüde kalan 30 metrenin de inşa edilmesiyle yıl sonunda çift yönlü olarak ulaşıma açılacak.

Batman Perpıra Köprüsü 15 milyon liraya yenilenecek!

Batman Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Batman Çayı üzerinde 2000 yıl önce kurulan 40 ayaklı Perpıra Köprüsü'nün turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı. 

Siirt Beğendik Köprüsü çöktü!

Türkiye'nin en büyük konsol viyadüklü köprüsü olan ve yapımı tamamlanma aşamasına gelen Siirt Beğendik Köprüsü çöktü.

Batman Köprüsü yeniden yapılacak!

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Tunceli-Erzincan karayolunun bağlantısını sağlaması amacıyla yaptırılacak ve 6 milyon liraya mal olacak Batman Köprüsü'nün yeniden yapım sözleşmesinin imzalandığı bildirildi.

Batman-Siirt yolu köprülü kavşak çalışmaları 700 günde tamamlanacak!

Yapımını Arslanlar Mühendislik firmasının üstlendiği Batman-Siirt çevre yolundaki köprülü kavşak, 700 günde tamamlanacak.

Batman Şevket Başak kavşağına köprülü geçit yapılıyor!

Şehir içi trafiğini kolaylaştıracak olan Şevket Başak kavşağındaki ‘köprülü geçit’te çalışmalar hızlandırıldı. Yapımı üstlenen firma, Derya Park ve Esenkent siteleri arasında başlattığı kazı çalışmalarını geceli-gündüzlü sürdürüyor.

Batman'daki Zillek Köprüsü sulara gömülecek!

Yaklaşık 80 yıl önce Batman ile Diyarbakır’ı tren yolculuğunda birbirine bağlayan Zillek köprüsünü de Ilısu barajı yutacak. Tarihi köprünün dibinde şimdi de 1.5 metre uzunluğunda devasa bir köprü yapılıyor.

Batman siirt köprü yapımı Haberi

Batman siirt köprü yapımı

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Batman-Siirt illeri köprü yapımları ihalesine dair bazı verilere ilişkin soru önergesi hazırladı. Baltacı, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Ail Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Baltacı, ''Batman-Siirt illeri Köprü Yapımları ihalesi 11.07.2013 tarihinde gerçekleştirilmiştir'' diye konuştu. 

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın soruları:
1- Söz konusu iş kaç Türk Lirası yaklaşık maliyet üzerinden ihaleye çıkarılmıştır?

2- İhaleye kaç firma katılmıştır?

3- İhaleye katılan firmalar ve verdikleri teklifler ayrı ayrı nedir?

4- ihaleyi hangi firma, kaç Türk Lirası teklif vererek kazanmıştır?

5- Söz konusu işin yapımına ne zaman başlanmıştır?

6- Söz konusu iş ne zaman tamamlanmıştır ya da tamamlanacaktır?

7- Söz konusu işin yapım sürecinde kaç kez ikmal inşaatı ihalesine çıkılmıştır, ikmal inşaatı ihalelerini hangi firma, kaç Türk Lirası bedelle kazanmıştır?

8- Söz konusu iş için bugüne...