28 / 04 / 2024

batmanlı emlkçı

batmanlı emlkçı

Batmanlı Emlakçı Hüseyin Usalan, kentin bazı mahallelerinde çarpık kentleşmenin olduğunu savunarak Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy'a konuyla ilgili mektup yazdı.

Belediye kentsel dönüşümü duyurdu, eski konutlarda satış patladı! 

Batman Belediyesi, Cumhuriyet ve Şirinevler Mahallesinde kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. Kentsel dönüşüm haberini duyan Batmanlılar eski konutları satın almak için harekete geçti.

Batmanlı emeklilerden konut inşası için arsa talebi! 

Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi ve Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, Batman'da yaşayan emeklilerin konut yaptırmak için arsa talebinde bulunduğunu dile getirdi. 

Batmanlı Bozkurt Ailesi'ne yeni ev yardımı!

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı, Batman Yaylıca (Derbisan) Köyü’nde derme çatma bir evde yaşayan 7 çocuklu Bozkurt Ailesi'ne yeni ev yardımı yaptı.

Batman Q Otel'in inşaatı tamamlandı!

Batmanlı işadamı Necat Aydiş, Ankara’da 4 yıldızlı modern otel yatırımını tamamladı. 2 yılda yapımı tamamlanan 9 katlı Q Otel'in bu ay içerisinde hizmete açılması planlanıyor. 

Batmanlı hububatçılar tapu için imara başvurdu!

Batman'da yılda 300 bin ton hububatın pazarlandığı 110 işyeri kapasiteli buğdaycılar pazarı için imar barışı başvurusu yapıldı.

Batman'da emlak yatırımı kazandırıyor!

Batmanlı emlakçılar dövizden çok emlak yatırımı yapanların kazandığını açıkladı. Emlakçılar, bölgede son dönemlerde gayrimenkul satışında canlanma olduğunu kaydetti.

Batmanlı emlakçılardan yetkililere çağrı!

Dövizdeki yükseliş ve oluşan belirsizlik nedeniyle emlak sektöründe durgunluk yaşandığını belirten Batmanlı emlakçılar, yetkililere önemli çağrılarda bulundu.

Batmanlı köylüler için villa evler inşa ediliyor!

Batman Merkez ilçesi Çayüstü köyünde Ilısu Barajı altında kalacak olan mağaralarda yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için villa tipi evler inşa ediliyor. 

Batman'da konut fiyatları düşürülmeli!

Konut fiyatlarının yüksek olmasından yakınan Batmanlı emlakçılar, fiyatların düşmesi için yeni imar alanlarının açılması gerektiğini söylediler.

Batman'da inşaat sektörü canlanmalı!

Batmanlı esnaflar, inşaat sektörünün durma noktasına geldiğini söyledi. Yetkililere çağrıda bulunan esnaflar iş yapamaz hale geldiklerini belirtti.

Batmanlı emeklilere TOKİ müjdesi!

TOKİ'nin Batman'da emekliler için hayata geçirdiği 1.472 konutun ardından, Emekliler Derneği Başkanı Ekmen, bu kez ilçelerdeki emeklilere yönelik konut yapılması için çalışma başlattı.

Batmanlı inşaat işçilerine eğitim semineri!

Makine Mühendisi Cüneyt Kalaycı tarafından Batman'da 'Güvenli İskele Projesi' kapsamında seminer düzenlendi. Seminere, Batman'da inşaat sektöründe hizmet veren firma yetkilileri katılım gösterdi.

Batmanlılar kentsel dönüşüm istiyor!

Çarpık kentleşmenin yaygın olduğu Batman’da, vatandaşlara “kentsel dönüşüm gerekli mi?” sorusu yöneltildi. İşte cevaplar...

batmanlı emlkçı Haberi

batmanlı emlkçı

Batmanlı Emlakçı Hüseyin Usalan, kentin bazı mahallelerinde çarpık kentleşmenin olduğunu savunarak Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy'a konuyla ilgili mektup yazdı.


Usalan, yazdığı mektupta "Sayın Başkanım, Güney Doğunun parlayan yıldızı olmaya adan Batmanımız, maalesef ya plansız ya da ucube imar planlarıyla büyük bir köy haline getirilmektedir. Özellikle, güneyde yapılan Batman-Diyarbakır yolunun kuzeyinde kalan Petrol Kent, Seyitler ve Güney Kent Mahalleleri doğru dürüst modern şehircilik anlayışına uygun imar planından yoksundur. Bilhassa Seyitler Mahallesinde uyduruk bir imar planı yapılmış. Valilik itiraz ettiği için bu mahalle imarsız kalmıştır. Buda mahalleleri gecekondulaşmaya teşvik anlamına gelmektedir. Öncelikle plansız olan Seyitler Mahallesine ve diğer mahalleler de göz ardı edilmeden en azından bir Gültepe ve Çamlıtepe Mahalleleri imar planı gibi imar planları yapılmasını yeni yönetim farkı olarak...