22 / 05 / 2024

Battalgazi tarihi mekan

Battalgazi tarihi mekan

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısının II. birleşimi, 17 Ekim Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs Başkanlığında yapıldı. İşte toplantıda alınan kararlar...

TMMOB'dan tarihi Saraçoğlu Mahallesi açıklaması!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, tarihi Saraçoğlu Mahallesi’nin imar planıyla ilgili açıklama yaptı. ŞPO açıklamasında, "Saraçoğlu Mahallesi, kamusal değerlerin üretildiği, kent merkezi ile bütüncül tasarlanan bir mekan olma özelliğine kavuşana kadar mücadele edeceğiz" dedi...

Tabanlıoğlu Mimarlık'a “Olağanüstü Tarihi Yenileme” ödülü!

Uluslararası İç Mekan Tasarımı Derneği (IIDA) ve Amerikan Kütüphane Derneği (ALA) tarafından 2018 Kütüphane İç Mekan Tasarım Ödülleri'nin kazananları açıklandı. Tabanlıoğlu Mimarlık, “Olağanüstü Tarihi Yenileme” ödülüne layık görüldü..

İzmir Dario Moreno Sokağı'ndaki tarihi bina restore ediliyor!

İzmir'in simge yapılarından biri olan Karataş'taki Tarihi Asansör'e komşu olan üç katlı tarihi bina hizmete girdiğinde İzmirli müzisyenin adını taşıyan sokak çok yönlü bir sanat mekanına kavuşacak.

Vakıflar Müdürlüğü'nden restorasyona 50 milyon TL'lik bütçe!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, terör örgütü PKK'nın bölgede yakıp yıktığı çok sayıda tarihi eser, cami ve kiliseyi yeniden ayağa kaldırmak için düğmeye bastı. 13 tarihi mekanın onarımı için 50 milyon TL'lik bütçe ayrıldı.

Malatya Battalgazi'de yalnız kalan tarihi minareler, yıllara meydan okuyor!

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde camileri zamanla yıkılan ve yalnız kalan tarihi minareler, yıllara meydan okuyor. Bünyesinde barındığı eserlerle tarihin izlerini taşıyan Battalgazi'deki tarihi minareler dikkati çekiyor.

Ordu'daki ahşap camiler gün yüzüne çıkıyor!

Tarihi mekan ve yapıların korunarak gelecek nesillere aktarılması konusunda önemli çalışmalar yürüten Ordu Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Bölgesi’nde bir ilke daha imza atıyor.

Tarihi Malatya Kalesi'nin surları restore edildi!

Malatya Battalgazi ilçesindeki tarihi Malatya Kalesi'nin yıkılan surlarının 550 metrelik bölümü, restorasyon çalışmaları sonrası eski ihtişamına kavuştu.

Silivri'deki tarihi mekan tiyatro sahnesine dönüştürüldü!

İstanbul Silivri’de tarihi 16. yüzyıla dayanan ve Cumhuriyet’in kuruluş yıllarında yoğurthane olarak kullanılan tarihi mekan restore edilerek tiyatro sahnesine dönüştürüldü.

Battalgazi Orduzu Çınar projesi bölgeye değer katacak!

Battalgazi Belediyesi tarafından Orduzu Mahallesinde bulunan tarihi Çınar’ın Çevre düzenlemesi ile ilgili hazırlanan rekreasyon alanı projesi çalışmaları aralıksız devam ediyor. Projenin Orduzu bölgesine değer katacağı belirtiliyor.

Adana tarihi eski çevik kuvvet binası yenilenecek mi?

Deprem ve bombalı saldırıların yok edemediği tarihi çevik kuvvet binasını ilgisizlik öldürüyor. Kaderine terk edilip harabeye dönen bina, uyuşturucu tacirlerinin mekanı oldu.

Battalgazi İlkbahar Residence teslim tarihi!

Battalgazi İlkbahar Residence teslim tarihi 2017 yılı olarak belirtiliyor. Dairelerin 51 - 292 metrekare büyüklükte tasarlandığı projede fiyatlar 290 bin 700 TL'den başlıyor.

Manisa Şehzadeler tarihi Lalapaşa Camisi bakım bekliyor!

Şehzadeler kenti Manisa'da, Osmanlı eserlerinden biri olan tarihi Lalapaşa Camisi'nin bahçesi tinercilerin mekanı haline geldi.

Malatya'daki tarihi surların restorasyon çalışmaları ne durumda?

Battalgazi ilçesindeki tarihi surlar yeniden yükseliyor. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Eski Malatya’da bulunan tarihi surların restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Battalgazi tarihi mekan Haberi

Battalgazi tarihi mekan


Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısının II. birleşimi, 17 Ekim Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs Başkanlığında yapıldı.

Saat 15.00’de Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantı gündeminde, bazı konular görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddeler ilgili komisyonlara havale edildi. Gündemde yer alan bazı maddeler ertelenirken, bazı maddeler de bir sonraki toplantıya bırakıldı.

Tarihi Mekânlar Battalgazi Belediyesine kiralandı

Gündem maddeleri arasında yer alan Mülkiyeti Malatya Büyükşehir Belediyesine ait olan Battalgazi İlçesi ‘Eski Malatya Mahallesi’nde bazı tarihi eserlerin içerisinde bulunduğu parsellerin, 25 yıllığına Battalgazi Belediyesine ücretsiz olarak kiraya verilmesine ilişkin gündem maddesi görüşülerek kabul edildi. 

 
Kasım Ayı toplantısı 9 Kasım’da

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Kasım Ayı toplantısını, 9 Kasım2016 Çarşamba günü saat 14.00’de yapmayı kararlaştırdı.



Malatya Büyükşehir...