08 / 05 / 2024

Baumax İstanbul kapandı

Baumax İstanbul kapandı

Baumax İstanbul kapandı. 50 mağaza hedefiyle Türkiye’ye gelen Avusturyalı yapı marketi bauMax’ın macerası kısa sürdü. Şirket, İzmit ve Bodrum’un ardından İstanbul Avcılar’daki mağazasını da kapattı.

2023'ün ilk yarısında 9 bin 852 şirket kapandı! En çok kapanan şirketler hangi sektörden? 

TOBB tarafından açıklanan rakamlara göre, Haziran ayında 1938 şirket daha kapandı ve yılın ilk 6 ayında toplam 9 bin 852 şirket kapanmış oldu. Peki en çok kapanan şirketler hangi sektörden oldu? İşte ayrıntılar...

GİB yabancılara ikamet izni kapalı olan ilçeleri açıkladı! Hangi ilçeler yabancılara kapandı 10 soruda tüm detaylarıyla

Bir milyondan fazla göçmenin ikamet ettiği İstanbul'da "39 ilçenin yabancıların ikamet izinlerine kapatıldığı" iddiası gündeme bomba gibi düştü. Konuya ilişkin Göç İdaresi Başkanlığı (GİB)'ndan açıklama geldi. İşte detaylar...

2023'ün ilk 5 ayında 7 bin 914 şirket kapandı! 

TOBB verilerine göre, MAyıs 2023'te 2 bin 79 şirket daha kapandı ve senenin ilk 5 ayında toplam 7 bin 914 şirket kepenk indirmiş oldu. 

Yıl başından bu yana toplam kaç şirket kapandı?

TOBB verilerine göre, geçen ay 1458 şirket daha kapandı. Böylece, 2023’ün ilk 4 ayında toplam 5 bin 835 şirket kapanmış oldu.

BIST 100'de teknoloji ve ticaret sektörleri çok sert düştü!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi bugün yüzde 0,92 değer kaybıyla 4.494,48 puandan kapandı.

Seçim belirsizliği borsayı arka plana itti! Borsa İstanbul'da süreç nasıl devam ediyor?

Borsa İstanbul bu yıl geçen yıla oranla aynı frekansı yakalayamadı. Öyle ki Borsa İstanbul geçen haftanın son işlem gününde de tüm endekslere yansıyan olumsuz görünümle birlikte yüzde 3,58 düşüşle kapandı.

Yılın ilk iki ayında tam 2 bin 871 şirket kapandı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından açıklanan resmi verilere göre, Şubat ayında toplamda 1225 şirket kapandı ve 2023 yılının ilk iki ayında toplamda 2 bin 871 şirket kapanmış oldu. Geçen senenin ilk iki ayında toplam 1894 şirket kapanmıştı.

1 Ocak 2023 asgari ücret zammında kötü haber peş peşe geldi! Beklenen o rakama kapılar resmen kapandı! Hemen bir bakın!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması yaptı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, 1 Ocak 2023 asgari ücret zammında kötü haber peş peşe geldi! Beklenen o rakama kapılar resmen kapandı! Hemen bir bakın...

İnşaat sektöründe 6 bin 188 şirket kapandı!

Son bir sene içerisinde konut veya ikamet amaçlı olmayan bina inşası gerçekleştiren 6 bin 188 şirket kapandı.

DoubleTree by Hilton Istanbul Ataşehir Ağustos'ta açılıyor!

İstanbul Ataşehir'de Brandium AVM'nin hemen yanında faaliyette bulunan Silence Istanbul Hotel'in tabelası değiştirildi. Otel, önümüzdeki Ağustos'tan itibaren hizmet sunacak.

İstanbul’un hızlı değerlenen semtleri hangileri?

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, geçen sene İstanbul'da en çok konut satışı yapılan ilçeler ve pandemi sonrası hızlı değerlenen bölgeleri değerlendirdi...

2020'de kaç inşaat firması kapandı? 

Geçtiğimiz yılda pandemi nedeniyle inşaat sektöründe 4 binden fazla şirket kapandı. Girişi çıkışın en çok olduğu sektörlerden biri olan inşaat sektöründe 2010'dan bu yana 65 şirket kepenk indirdi. 

La Regina Ristorente ilk yılında kapandı!

İtalya'dan özel şeflerin getirildiği La Regina Ristorenta ilk yılında kapandı...

Baumax İstanbul kapandı Haberi

Baumax İstanbul kapandı

Türkiye pazarına 2010 yılında büyük hedeflerle giren ve 2018’e kadar 50 mağazaya ulaşma hedefi koyan Avusturyalı yapı marketi bauMax’ın Türkiye macerası kısa sürdü.  Türkiye ile beraber girdiği Güneydoğu Avrupa pazarında istediği başarıya ulaşamaması ve zarar etmesinin ardından bazı ülkelerden çıkış kararı alan şirket, Türkiye’deki mağazalarını teker teker kapatıyor. İzmit ve Bodrum mağazalarının ardından İstanbul Avcılar’daki mağaza da kepenk indirdi. Türkiye’ye 25 milyon euroluk Samsun mağazası ile adım atan bauMax, 2 yıl içinde İzmit, Eskişehir, İzmir, Ankara, İstanbul ve Bodrum’da 7 mağazaya ulaştı. 

‘Memnunuz’ dedi ama...

Sektörde; bauMax’ın Türkiye’de istediği başarıyı yakalayamamasının temelinde büyük metrekareli mağazaları yönetememesi ve yüksek kiraların yattığı belirtilirken Koçtaş’ın başını çektiği devlerle de konsept olarak rekabet edememesinin de etkili olduğu ifade ediliyor.

bauMax’ın Başkanı Martin Essl, 27 milyon euroya...