13 / 05 / 2024

Seçim belirsizliği borsayı arka plana itti! Borsa İstanbul'da süreç nasıl devam ediyor?

Seçim belirsizliği borsayı arka plana itti! Borsa İstanbul'da süreç nasıl devam ediyor?

Borsa İstanbul bu yıl geçen yıla oranla aynı frekansı yakalayamadı. Öyle ki Borsa İstanbul geçen haftanın son işlem gününde de tüm endekslere yansıyan olumsuz görünümle birlikte yüzde 3,58 düşüşle kapandı.



2022 yılının en gözde yatırım aracı Borsa İstanbul bu yıl aynı coşkuyu yakalayamadı. Kur korumalı mevduat başta olmak üzere yükselen mevduat faizi ile döviz kurlarındaki artış yatırımcıları borsadan uzaklaştırsa da seçim sonrasında fiyatlamalardaki baskının azalması bekleniyor.

Borsa İstanbul geçtiğimiz haftanın son işlem gününde de tüm endekslere yansıyan olumsuz görünümle birlikte yüzde 3,58 düşüşle kapandı. 

 Seçim belirsizliği borsayı arka plana itti! Borsa İstanbul da süreç nasıl devam ediyor?

BİST100 endeksinde 2023 yılının başından bu yana kayıp ise yüzde 16,18'i buldu. 2022 yılının gözde yatırım aracı Borsa İstanbul bu yıl aynı frekansı yakalayamadı.

Uzmanlar kur korumalı mevduat hesabı başta olmak üzere Türk Lirası mevduatlarda artan faizlerle risksiz kazanç imkanı, sadece halka arza yönelik talep ve taze para girişinin olmamasının yanı sıra seçim belirsizliğinin borsayı etkilediğine dikkat çekti.

Kurumlar tarafından hazırlanan raporlar ise seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla beraber fiyatlamalar üzerindeki baskının azalacağına işaret etti. İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön