28 / 04 / 2024

Borsa İstanbul'daki oynaklığın nedeni ne? Depremler ve seçim belirsizliği BIST 100 endeksini nasıl etkiliyor? 

Borsa İstanbul'daki oynaklığın nedeni ne? Depremler ve seçim belirsizliği BIST 100 endeksini nasıl etkiliyor? 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yılbaşında ulaştığı zirve seviyesinden yaklaşık yüzde 20 geride. Peki Borsa İstanbul'daki oynaklığın nedeni ne? Depremler ve seçim belirsizliği BIST 100 endeksini nasıl etkiliyor? 



Kahramanmaraş merkezli depremler, seçim belirsizlikleri ve küresel piyasalarda yükselen bankacılık sektörüne ilişkin endişeler Borsa İstanbul’da volatilitenin artmasına neden oldu. 

Geçtiğimiz sene yaklaşık yüzde 200 getiri sağlayan Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, 2023 yılına zayıf bir başlangıç yaparken, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan tedbirlerin, borsa için destekleyici bir unsur olduğuna dikkat çekiliyor. 

Borsa İstanbul daki oynaklığın nedeni ne? Depremler ve seçim belirsizliği BIST 100 endeksini nasıl etkiliyor? 

Bir taraftan, 2023 yılının birinci çeyrek bilançolarına yönelik beklentiler de şekillenirken, diğer taraftan siyaset cephesinde yaşanan seçim hareketliliğine bağlı şekilde oynaklık yeniden artıyor. 

Küresel çapta ise yaşanan bankacılık sektörü ile ilgili endişelere karşın, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) 50 baz puanlık faiz artırımından sonra  ABD Merkez Bankası da (Fed) 25 baz puanlık faiz artırımı ile yola devam etme kararı verdi ve küresel pay piyasalarında satış baskısı yükseldi. 

Borsa İstanbul'daki oynaklığın nedeni ne? Depremler ve seçim belirsizliği BIST 100 endeksini nasıl etkiliyor? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön