13 / 05 / 2024

Borsa İstanbul'daki oynaklığın nedeni ne? Depremler ve seçim belirsizliği BIST 100 endeksini nasıl etkiliyor? 

Borsa İstanbul'daki oynaklığın nedeni ne? Depremler ve seçim belirsizliği BIST 100 endeksini nasıl etkiliyor? 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yılbaşında ulaştığı zirve seviyesinden yaklaşık yüzde 20 geride. Peki Borsa İstanbul'daki oynaklığın nedeni ne? Depremler ve seçim belirsizliği BIST 100 endeksini nasıl etkiliyor? 



Alnus Yatırım Araştırma Direktörü Volkan Dükkancık da 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından açıklanan yeni düzenlemelerin etkisinin kısa vadede borsaya olumlu yansıdığını vurguladı. 

Bireysel Emeklilik Sistemi’ndeki devlet katkısı fonlarının yaklaşık 10 milyar liralık hisse alımı ve  sonrasında Varlık Fonu’nun borsaya yatırım yapabileceği ile ilgili haberleirn BIST 100 endeksini yukarı yönlü desteklediğine dikkat çekti. 

Volkan Dükkancık, oynaklık ile ilgili ise "Bu süreçte bir yandan 2023’ün birinci çeyrek bilançolarına yönelik beklentiler şekillenmeye başlarken, bir yandan da siyaset cephesinde yaşanan seçim hareketliliğine bağlı olarak volatilitenin tekrar artmaya başladığını görüyoruz" açıklamasında bulunarak yatırımcıların yavaş yavaş seçime yönelik pozisyonlarını ayarlamaya başladığının da altını çizdi. 

Enflasyonun 2023 yılında yüzde 45-50 seviyelerinden yılı tamamlayacağına ilişkin beklentilerin, borsanın arkasındaki itici güç olmaya devam edecek gibi durduğunu da dile getirdi. 

Borsa İstanbul daki oynaklığın nedeni ne? Depremler ve seçim belirsizliği BIST 100 endeksini nasıl etkiliyor? 

Volkan Dükkancık, seçim sonuçları ve sonrasında izlenecek ekonomi politikalarına ilişkin senaryoları dillendirilmeye başlayan yabancı yatırım kuruluşlarının raporlarına değindi ve bu durumun yabancıların yavaş yavaş Türk varlıklarını radarlarına almaya başladığına işaret ettiğine dikkat çekti. 

Açıklamasında "Seçime kadar olan süreçte hem hisse hem de tahvil piyasasındaki yabancı alım-satımlarını yakından izleyeceğiz. Yurt dışı ve yurt içinde çok bilinmeyenli bir denklem sürecine girdiğimiz bu dönemde, özellikle hisse senetleri piyasasında temkinli bir iyimserlik içerisinde olduğumuzu söylemek mümkün" değerlendirmesinde bulunan Dükkancık, BIST 100 endeksinde 5 bin puan üzerinde kalındıkça bir önceki zirve seviyesi olan 5 bin 700’ün hedef konumda olmaya devam edeceğinden bu aşamada portföylerin yüzde 50’sinin hisse senetlerinde değerlendirilmeyi sürdürdürülebileceğini düşündüklerini belirtti. 

Gram altın tam 1.500 lira olacak! Altın rekor üstüne rekor kırıyor! Altın alacaklar ve bozduracaklar hemen bakın! 

Aile Destek ödemelerinde son dakika! Her haneden hemen bir kişi başvursun! Hesaplara 1.100 TL ve 1.250 TL yatırılacak!

Yatırım liginde haftanın şampiyonu altın ve döviz! Altın ve dövizde çıkış sürecek mi? Hangi hisseler prim yaptı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön