03 / 05 / 2024

Bayat Camisi

Bayat Camisi

Çivril ilçesine bağlı Bayat Mahallesi' nde bulunan, duvarlarındaki çiçek ve doğa motifleriyle dikkati çeken tarihi Bayat Camisi' nin yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bildirildi...

Fikirtepe 12'ler Camisi yıkılacak mı?

Fikirtepe Haber'in haberine göre; Ortadoğu - Yeşil ortak girişimi 50 Bin TL sermayeli Haytek firması adın Fikirtepe 12'ler Camisi'nin de bulunduğu ada ve mevcuttaki camiyi yıkıp yerine ticarethane yapma düşüncesinde olduğu iddia edildi..

Selimiye Camisi'nin kapıları hiç kapanmayacak!

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi, 24 saat açık kalacak. Daha önce yatsı namazı sonrası kapatılan cami, Edirne Valisi Şahin'in talimatıyla artık hep açık kalacak

Bayat'ta TOKİ konutları için yer belirleniyor!

Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü ve AK Parti İlçe Başkanı Fatih Balcıoğlu Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu'yu ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.

Sultanahmet Camisi’nin minaresi kaydı!

İstanbul’da 1616’da yaptırılan 6 minareli Sultanahmet Camisi’ni, Vakıflar Genel Müdürlüğü, kayma nedeniyle can güvenliğini tehdit eden bir minareyi restorasyona aldı. Minareyi güçlendirme için rapor hazırlanacak, külah ve petekler yerine takılacak.

Sultanahmet Camisi restorasyona alındı!

İstanbul’da 1616’da yaptırılan 6 minareli Sultanahmet Camisi’ni inceleyen Vakıflar Genel Müdürlüğü, kayma nedeniyle can güvenliğini tehdit eden bir minareyi restorasyona aldı. Minareyi güçlendirme için rapor hazırlanacak, külah ve petekler yerine takılaca

Sultanahmet Camisi'nin bir minaresinde kayma var!

İstanbul’da 1616’da yaptırılan 6 minareli Sultanahmet Camisi’ni inceleyen Vakıflar Genel Müdürlüğü, kayma nedeniyle can güvenliğini tehdit eden bir minareyi restorasyona aldı. Güçlendirme için rapor hazırlanacak...

Sultanahmet Camisi'nin minaresi restore ediliyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 399 yıllık Sultanahmet Camisi'ni tabanından minaresine kadar kontrolden geçirdi. Ertem, "Minarenin bu haliyle can güvenliği açısından tehlike oluşturduğu tespit edildi." dedi.

Arnavutluk'ta Osmanlı camisi inşa ediliyor!

Arnavutluk'ta Osmanlı camisi inşa ediliyor. Arnavutluk'un İşkodra kenti yakınlarındaki Trush beldesinde "Osmanlı" camisi inşa ediliyor. Osmanlı mimarisine uygun olarak yapılan caminin şubat ayı içerisinde açılması planlanıyor.

Aksu Ağalar Camisi restore ediliyor!

Aksu Ağalar Camisi restore ediliyor. Aksu ilçesinde 1800'lü yıllarda Perge Antik Kenti'nden alınan taşlarla yapılan ve çökme tehlikesi nedeniyle bir süredir kullanılmayanAğalar Camisi'nin restorasyon çalışmaları başladı

Küba'ya Ortaköy Camisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şubat ayında, 4 bin Müslüman'ın yaşadığı Küba'da yapılacak caminin temelini atması planlanıyor. Erdoğan, proje için Ortaköy Camisi'nin benzerinin hazırlanması talimatını verdi.

165 yıllık Ceyhan Camisi ibadete açıldı!

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki 165 yıllık Ceyhan Camisi, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilerek yeniden ibadete açıldı. Camii'nin inşaatına yaklaşık 600 bin TL ödenek harcandığı belirtildi.

Ekrem Ünlü Bayat yatırımlarını değerlendirdi!

Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü ve Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Balcıoğlu, ilçede halen devam eden ve 2015 yılı içinde yapılacak yatırımlar hakkında değerlendirme yaptılar.

Çamlıca Camisi gelecek yıl Kadir Gecesi açılacak!

İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temeli 6 Ağustos 2013'te atılan Çamlıca Camisi'nin inşa çalışmalarının, olumsuz hava koşullarına rağmen devam ettiğini söyledi.

Bayat Camisi Haberi

Bayat Camisi

Çivril ilçesine bağlı Bayat Mahallesi''nde bulunan, duvarlarındaki çiçek ve doğa motifleriyle dikkati çeken tarihi Bayat Camisi''nin yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bildirildi.


Denizli il merkezine 108, Çivril ilçesine ise 25 kilometre mesafede bulunan Bayat Camisi sanat tarihçileri açısından son dönem Osmanlı mimarisinin başyapıtlarından biri olarak gösteriliyor.  Yapımı 1870 yılında tamamlanan caminin, aradan geçen 144 yıla rağmen geleneksel süsleme sanatını içeren mimari ayrıntılarını da muhafaza ettiği görülüyor. Çiçek ve doğa motifleriyle işlenen caminin duvarlarında kalem içi süsleme sanatının örnekleri vazo içinde çiçekler, narlar, portakallar ve diğer meyve gruplarının resimleri yer alıyor. 

Hat işlemeleri yazılar ve geometrik şekillerle süslenen caminin ahşap kolonları hala iyi durumda ancak su seviyesinde olan duvarları yağmur ve rüzgarın etkisiyle zarar gördüğünden 10 yıldır ibadete kapalı. Osmanlı döneminin...