07 / 05 / 2024

Bayburt evleri yenileme

Bayburt evleri yenileme

Tarihi İpek Yolu güzergahında bulunan Bayburt'ta taştan inşa edilen Bayburt evlerinin restorasyonu başaldı. Evler, kırman örtüsüyle sivil mimarinin önemli örnekleri olarak tescillenmişti.

Tarihi Bayburt Evleri restore edilecek!

Bayburt Üniversitesi, kentte tarihi binlerce yıl öncesine uzanan, taş duvarları ve ahşap bezemeleriyle dikkati çeken Bayburt evlerinden ikisini onararak kullanıma açacak.

Bayburt'ta kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, ilçede yapımı devam eden proje ve kent yenileme çalışmalarını inceledi.

TOKİ Boğazlıyan Evleri kura çekimi!

135 konutluk TOKİ Yozgat Boğazlıyan Kentsel Yenileme Projesi'ndeki daireler kuralı olarak satışa çıkarıldı. Peki, TOKİ Boğazlıyan Evleri kura çekimi ne zaman?

Bayburt Evleri korumaya alınıyor!

Taş duvarları, ahşap bezemeleri ve kırman örtüsüyle sivil mimarinin önemli örneklerinden kabul edilen Bayburt Evleri'nin korunması için çalışmalar başlatıldı. Kentte 37 binanın sivil mimari örneği olarak tescil edildi.

TOKİ Trabzon Tabakhane Kentsel Yenileme Evleri sözleşmesi!

Trabzon Tabakhane Yenicuma projesi toplamda 353 adet konuttan oluşuyor. İşte TOKİ Trabzon Tabakhane Kentsel Yenileme Evleri sözleşmesi...

Beydağı TOKİ Evleri başvuruları!

TOKİ Malatya Beydağı Mahallesi Kentsel Yenileme Projesinde yer alan 377 adet konut; ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile açık satışta. İşte, Beydağı TOKİ Evleri başvuruları...

TOKİ Nevşehir Merkez Kale Etrafı Kentsel Yenileme Evleri kura!

TOKİ Nevşehir Merkez Kale Etrafı Kentsel Yenileme Evleri kura çekilişi 13 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak. Ödemelere göre 120 aya kadar vade sağlanan proje toplamda 80 adet daire satışa çıkarıldı.

TOKİ Nevşehir Merkez Kale Etrafı Kentsel Yenileme Evleri başvuru!

Konut fiyatlarının 96 bin 794 liradan başladığı projede 80 adet daire satışa çıkarıldı. TOKİ Nevşehir Merkez Kale Etrafı Kentsel Yenileme Evleri başvuru dönemi 25 Nisan'da başlıyor.

TOKİ Malatya Beydağı Mahallesi Kentsel Yenileme Evleri başvurusu!

Daire fiyatlarının 106 bin 943 TL'den başladığı projede daireler 3 oda 1 salon şeklinde tasarlandı. TOKİ Malatya Beydağı Mahallesi Kentsel Yenileme Evleri başvurusu 28 Mart Pazartesi günü başlayacak.

Fatih'de Eski Rum evleri de dönüşüyor!

Bina cephelerini tarihi dokuya uygun şekilde yeniliyor. Sırada Rum evleri var.Fatih Belediyesi, ilçe genelinde yer alan bina cephelerini tarihi dokuya uyumlu hale getirmek amacıyla, yaptığı cephe onarım ve yenileme çalışmalarına devam ediyor.

Beylikdüzü Bayburt Kale Evleri!

Beylikdüzü Bayburt Kale Evleri 7 katlı 2 blok olarak Bayburt Kale tarafından hayata geçirildi. 2013 Aralık tarihinde sahiplerine teslim edilmesi plananan proje Beylikdüzü'nün Beykent Bölgesi'nde yükseliyor...

Aşiyan Evleri'nde 400 bin YTL'ye

Pendik Aydos'ta yapılan ve 140 villadan oluşan Aşiyan Evleri hemen teslim ediliyor.

Kavaklı Evleri'nde 275 bin YTL'ye

Beylikdüzü'nde inşa edilen Kavaklı Evleri'nin Kasım 2008'de bitirilmesi hedefleniyor.

Bayburt evleri yenileme Haberi

Bayburt evleri yenileme

Tarihi İpek Yolu güzergahında yer alan Bayburt'ta yüzyıllar önce taştan ve ahşaptan inşa edilen Bayburt evlerinin restorasyonu başladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bayburt Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından bir süre önce yapılan çalışmalar kapsamında, sivil mimari örneği olarak tescillenen, ahşap bezemeleri ve kırman örtüsüyle dikkati çeken 44 evden 3'ünün yenileme çalışmaları devam ediyor. 

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, konu ile ilgili açıklama yaptı. Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden Bayburt'un, sivil mimari örneği kabul edilen kaleler, ibadethaneler ile evlere sahip olduğunu söyleyen Pehlivan, "Yapılar vatandaşlarımıza ait olduğu için bizlerle iş birliği yapmaları gerekiyor. İlk etapta kendileriyle iletişim kuruldu, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nda yer alan taşınmaz varlıklara destek sağlanmasına dair yönetmeliğe ilişkin bilgi...