16 / 05 / 2024

bayburt kalesi için koruma imar planına mı ihtiyaç var

bayburt kalesi için koruma imar planına mı ihtiyaç var

Kaleli Kentler ve Bayburt Kalesi Kongresi, değerlendirme oturumuyla tamamlandı. Oturumda konuşan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun Bayburt'taki tarihi yapılar için koruma imar planı gerektiğini söyledi.

Bayburt TOKİ projesi için beklenen tarih açıklandı! Hemen bu tarihe bakın!

Dar gelirli aileleri konut sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bayburt projesi için start verdi. İşte detaylar...

TOKİ Bayburt projesi için start verdi! Tam 367 yeni konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bayburt Gençosman projesi için düğmeye bastı. İşte ihale tarihi belli olan proje ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

TOKİ Bayburt projesi için düğmeye bastı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, merakla beklenen Bayburt projesi için düğmeye bastı. TOKİ'nin Bayburt  projesi Merkez ilçesinde inşa edilecek. İşte TOKİ Bayburt projesi detayları...

14 ildeki 30 kamu arazisi için özelleştirme kararı!

Ankara, Amasya, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Elazığ, Eskişehir, Kastamonu, Kırklareli, Niğde, Aydın, Şanlıurfa, İzmir'de yer alan kamu arazileri için özelleştirme kararı alındı

Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları Manastır Kalesi için devrede!

Trabzon'da 13'üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kale'nin sahibi olan Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları bu kez Gümüşhane Torul'da bulunan Manastır Kalesi için harekete geçti. 

Bayburt Belediyesi cami inşaatı için arsa tahsis etti!

Bayburt Belediyesi, Aktaş ailesi tarafından yaptırılacak cami için arsa tahsisinde bulundu. 500 kişilik caminin temel atma töreni gerçekleşecek.

Mersin Sinap Kalesi için restorasyon talebi!

Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde metruk halde bulunan Sinap Kalesi'nin restore edilmesi isteniyor.

Çinimaçin Kalesi'ne turistik tesis inşa edilecek!

"Çinimaçin" kalesi olarak bilinen Bayburt Kalesi yeniden inşa edilecek. Kalede, sur onarımı ile arkeolojik kazı yapılacak. Kale etrafına turistik tesis inşa edilecek.

Bayburt Kalesi restore edilecek!

Türkiye'nin en büyük üçüncü kalesi olma özelliği taşıyan Bayburt Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca uygulanacak proje kapsamında restore edilecek.

Bayburt OSB altyapı inşaat ihalesi 25 Ekim'de!

Bayburt Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, Bayburt Organize Sanayi Bölgesi I etap alanına ait altyapı yapım işi ihale edecek. Keşif Bedeli 13 milyon 565 bin 300 TL olarak belirlenen işin ihalesi 25 Ekim 2016 tarihinde gerçekleşecek.

İş adamları Bayburt'a yatırım yapmak için harekete geçti!

Başbakan Yıldırım'ın yatırım ve kalkınma hamlesi paketini açıklamasının ardından çok sayıda iş adamı Bayburt'a yatırım için harekete geçti.

Türkiye varlık fonu için çok geç kalındı!

AK Parti Bayburt Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Dr. Şahap Kavcıoğlu, "Varlık fonu Türkiye için geç kalınmış bir şey. Bu toplu konut fonu gibi önceki fonlarla karıştırılmamalı. " dedi.

Bayburt'taki tarihi yapılar için koruma imar planına ihtiyaç var!

Kaleli Kentler ve Bayburt Kalesi Kongresi, değerlendirme oturumuyla tamamlandı. Oturumda konuşan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun Bayburt'taki tarihi yapılar için koruma imar planı gerektiğini söyledi.

bayburt kalesi için koruma imar planına mı ihtiyaç var Haberi

bayburt kalesi için koruma imar planına mı ihtiyaç var

Bayburt'ta düzenlenen Kaleli Kentler ve Bayburt Kalesi Kongresi, değerlendirme oturumuyla tamamlandı. Bayburt Üniversitesi Yeni Külliye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kongrenin ikinci gününde, Prof. Dr. Hüsamettin Koçan başkanlığındaki oturumda, Prof. Dr. Hüseyin Yurttaş "Türk Döneminde Bayburt Kalesi", Prof. Dr. Haldun Özkan "Bayburt İli Dahilindeki Kaleler ve Gözetleme Kuleleri" ve Doç. Dr. Nurettin Öztürk "Bayburt Kalesi Arkeolojik Kazı Çalışmaları ve Sonuçları" konulu sunum yaptı.


Sunumların ardından söz alan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Kalesi'nin yanı sıra kentin bütün taşıyıcılarını ele alacaklarını belirterek "Yani kültürel mirasımızın bütün kodlarını, modernini de içine koyarak uzun ve kısa vadeli hedeflerimizin muhakkak somut olarak belirtilmesi gerekir." dedi.


Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun başkanlığında yapılan değerlendirme bölümünde konuşan Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, Bayburt Kalesi ile ilgili günümüze...