19 / 05 / 2024

Bayburt Soğukgöze Barajı

Bayburt Soğukgöze Barajı

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, Bayburt’un merkeze bağlı Güçlüyolu deresi üzerinde hayata geçirilen Soğukgöze Barajı’nın inşaatında sona gelindi. Proje çalışmalar tamamlanıyor.

Kartal Kordonboyu ve Soğanlık Gümüşpınar Mahalleri uygulama imar planları askıda! 

Kartal Kordonboyu Mahallesi’nin bir kısmı ile yine 2016'dan günümüze kadar yapı ruhsatı alınamayan Soğanlık Gümüşpınar Mahallesi eski köy içi alanına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları askıya çıktı.

Bayburt Dövmekaya Barajı yıl sonunda tamamlanacak!

Bayburt Dövmekaya Barajı'nın inşaatı hızla devam ediyor. 10 milyon TL'ye mal olacak barajın 2018 sonunda tamamlanması planlanıyor.

Bayburt Soğukgöze Barajı'nın inşaatı bu yıl bitiyor!

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, Bayburt’un merkeze bağlı Güçlüyolu deresi üzerinde hayata geçirilen Soğukgöze Barajı’nın inşaatında sona gelindi. Proje çalışmalar tamamlanıyor.

Bayburt Kırklartepe Barajı'nın ihalesi 29 Eylül'de!

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Bayburt’ta inşa edilen Kırklartepe Barajı için geri sayım başladı. 29 Eylül 2016 tarihinde ihale edilecek olan projenin tamamlanmasıyla 57 bin 080 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak.

Bayburt Kırklartepe Barajı halk toplantısı 7 Mayıs'ta!

Bayburt İli Merkez'de DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Bayburt Kırklartepe Barajı, Sulaması, Malzeme Ocakları, Kırma-Yıkama-Eleme Tesisi Ve Beton Santrali projesi halk toplantısı 7 Mayıs 2015'te düzenlenecek.

Bayburt Barajı'ndaki su seviyesi yüzde 70 azaldı!

Kars'ın 40 yıllık su ihtiyacı için yapılan barajda su bitti Kars'ın 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılamak için Selim ilçesinde yaptırılan Bayburt Barajında 1 yıllık su kaldığı belirtildi.

Bağcılar'da her yıl binlerce lale soğanı ekiliyor!

Selçukoğulları ve Osmanoğulları' nın naz ile büyüttükleri laleler şimdi Bağcılar’ın park, bahçe ve refüjlerini süsleyerek göze ve gönle hitap ediyor. Bağcılar'da her yıl binlerce lale soğanı ekiliyor.

Bayburt Baksı Müzesi Avrupa Konseyi ödülüne aday!

Avrupa Müze Forumu, yaptığı değerlendirmeler sonucu, çok sayıda başvuru arasından Bayburt'taki Baksı Müzesi'nin de içinde bulunduğu üç müzenin 2014 Avrupa Konseyi müze ödülleri için aday gösterilmesini kararlaştırdı...

Bayburt Demirözü Barajı'nda 15 yıl sonra mutlu sona yaklaşıldı!

Bayburt 'ta temeli 1996  yılında atılan ve yeterli ödenek olmadığı gerekçesiyle bitirilemeyen Demirözü  Barajı, 15 yılın ardından bölgeye hizmet vereceği günü beklemeye başladı

GAP Kayacık Barajı ve Sulama Projesi bu yıl tamamlanacak!

Abdullah Göze, "Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında Gaziantepte yürütülen GAP Kayacık Barajı Sulama Projesini bu yıl 25 milyon liralık bir harcama yaparak tamamlamayı hedefliyoruz" dedi...

Ilısu Barajı'nın iptal davasından keşif kararı çıktı!

Diyarbakır İdare Mahkemesi, Ilısu Barajı Projesinin yapımı ve imzalanan sözleşmenin iptal edilmesi talebiyle açılan davada, Batmanın Hasankeyf ilçesinde 23 Mart 2011 Çarşamba günü keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verdi  

Baraj suları altında kalacak tarihi köprü koruma altına alınıyor!

Muğlanın Köyceğiz ilçesinde bulunan ve baraj suları altında kalacak olan tarihi Akköprünün zarar görmemesi ve ileriki yıllarda tekrar gün ışığına çıkarılabilmesi için koruma çalışmalarınınbaşladığı belirterek, "Köprü daha sonra kil ve kaya dolgu ile kapla

Ilısu Barajı taşınmazları kamulaştırılacak!

Ilısu Barajı ve HES Projesi kapsamında bazı  taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi  

Bayburt Soğukgöze Barajı Haberi

Bayburt Soğukgöze Barajı

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü tarafından Bayburt’un merkeze bağlı Güçlüyolu deresi üzerinde inşa edilen Soğukgöze Barajı’nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.


Mümbit toprakları su ile buluşturacak projede son rötuşlar yapılıyor. Proje ile 2 bin 200 dekar zirai tarım arazisi sulanacak. 


DSİ 22. Bölge Müdürü Oğuz Kasap, çalışmaları yerinde inceledi. Yüklenici firma temsilcisinden bilgi alarak, inşaatta gelinen son durumu beraberindeki heyet ile birlikte istişare eden Kasap, Soğukgöze Barajı’nın yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılması hedeflediklerini açıkladı.



Taka...