21 / 07 / 2024

Bayraklı belediyesinin tapu düzenlemesi

Bayraklı belediyesinin tapu düzenlemesi

BAYRAKLI Belediyesi Tepekule Mahallesi'nde,1986'dan bu yana kayıtlara işlenmeden el değiştiren, ancak ilk sahipleri tarafından üzerine ipotek konulan tapulardaki bu ipotekleri mahkeme kararıyla kaldırttı.

Mehmet Ay'dan Çukurova Belediyesinin tapu dağıtım törenine tepki!

Siyasi parti ayrımı gözetmeksizin kente hizmet etme amacı içerisinde olduklarını belirten Ak Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, belediye tarafından yapılacak tapu dağıtım töreninin son derece yanlış olduğunu söyledi. 

Pendik Velibaba'ya tapu müjdesi!

Pendik Belediyesinin imar uygulama çalışmaları, bir mahallenin daha yüzü gülüyor. Velibaba  Mahallesi’nde 2 bin 150 hak sahibini tapu sahibi yapacak imar uygulama çalışması, İBB onayından geçti.

Bayraklı Yat Limanı Projesi'nin planı askıya mı çıktı?

ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından, İzmir Bayraklı sahilinde yapılması planlanan Bayraklı Yat Limanı Projesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesinin itirazına rağmen askıya çıktı.

Pendik'te imar uygulamaları çerçevesinde 17 bin 147 tapu dağıtıldı!

Pendik Belediyesinin sürdürdüğü programlı imar uygulamaları çerçevesinde geçtiğimiz 2014 yılında başta Kavakpınar, Çamçeşme ve Güllübağlar olmak üzere birçok mahallede 16 bin 119 tapu dağıtıldı.

Pendik'te 17 bin 147 tapu dağıtıldı!

Pendik Belediyesinin sürdürdüğü programlı imar uygulamaları çerçevesinde geçtiğimiz 2014 yılında başta Kavakpınar, Çamçeşme ve Güllübağlar olmak üzere birçok mahallede 16 bin 119 tapu dağıtıldı. Bu yılın ilk dokuz ayında bu rakama 1.028 tapu daha eklendi.

Bayraklı'da ipotekli tapu sorunu çözüldü!

Bayraklı Belediyesi Tepekule Mahallesi'nde,1986'dan bu yana kayıtlara işlenmeden el değiştiren, ancak ilk sahipleri tarafından üzerine ipotek konulan tapulardaki bu ipotekleri mahkeme kararıyla kaldırttı.

Necip Nasır, Bayraklı planı imar revizyonunu destekledi!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, Bayraklı Belediyesinin imar planı revizyonuna tam destek verdiklerini söyledi. Başkan Karabağ, Başkan Nasır ve yönetim kurulu üyelerini makamında ağırladı.

Bağlarbaşı'nda 490 kişinin tapu sorununa çözüm!

Bağlarbaşı Mahallesi'nde ikamet eden 490 vatandaşın yıllardır devam eden tapu sorunu çözüldü. 7 yıl önce mahkeme kararıyla iptal olan imar uygulaması, Yalova Belediyesinin girişimleriyle düzenlendi.

Başiskele'de tapu sevinci!

Kocaeli Başiskele'de tapu sevinci yaşandı. Kocaeli Başiskele Belediyesinin yaptığı çalışmasıyla bin 426 tapu, hak sahiplerine görkemli bir törenle dağıtıldı. Tören, Kullar Kültür Merkezi' nde yapıldı...

İzmir Teras Park projesinde geri sayım!

Bayraklı Belediyesinin İzmir'in en güzel manzarasına sahip yerlerinden olan tepede hazırladığı Teras Park projesinde çalışmalar sürüyor. Projede, 4 bin metrekarelik yeşil alan. çocuk oyun spor alanı, gölge oturmaları yer alacak...

Alanya'da günde 30 yabancı tapu alıyor!

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Mütekabiliyet Yasası kapsamındaki ülkelerin listesinin yayınlanmasından sonra, günde ortalama 30 yabancı tapu sahibi oluyor

Tapu Kadastro, atıl arazileri ekonomiye kazandıracak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, kanun gereği tescil harici bırakılmış alanları ekonomik ve toplumsal hayata kazandırmak için kadastro çalışmalarına başladı

Gayrimenkul çocuklardan birine verilirse tapu iptaline gidilir!

Çoğunlukla babadan oğula devirlerde gerçek satış pek inandırıcı olmaz. İkinci ihtimal gündeme gelir. Baba oğullarından birine kıyak yapacaktır bu durumda tapu iptali mümkün olur...

Bayraklı belediyesinin tapu düzenlemesi Haberi

Bayraklı belediyesinin tapu düzenlemesi

Bayraklı Belediyesinin yaptığı yeni plan da (ıslah düzeltmesi) Büyükşehir Belediyesince kabul edildi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Söz konusu eski plan iptal edildi. Yeni yaptığımız planları Büyükşehir Belediyesi'ne onaylattık. Vatandaşlarımız ipotekten kurtuldu. Çabaladık ve başardık. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.


Bayraklı Belediyesi, yaklaşık 30 yıl Tepekule Mahallesi'nde bin 600 konutu ilgilendiren imar planlarında yapılan hatanın düzeltilmesini sağladı. O dönem yapılan imar planlarına göre, arazilerini satan şahısların arazilerini yeşil alana, yola terk etmesi gerekirken tapulara ipotek koydurdu. Bu sırada araziler, üzerinde ipotekle ilgili bir sıkıntı görünmediği için birçok kez el değiştirdi. Ancak ilerleyen yıllarda sayısal sisteme geçiş aşamasında bu durum fark edildi. Vatandaşlara yüklü miktarda borç çıkartıldı. Bu noktadan sonra Bayraklı Belediyesi harekete geçti. İlk olarak yeni planlar hazırlanarak onaylanması için Büyükşehir...