28 / 04 / 2024

Başiskele'de tapu sevinci!

Başiskele'de tapu sevinci!

Kocaeli Başiskele'de tapu sevinci yaşandı. Kocaeli Başiskele Belediyesinin yaptığı çalışmasıyla bin 426 tapu, hak sahiplerine görkemli bir törenle dağıtıldı. Tören, Kullar Kültür Merkezi' nde yapıldı...



Başiskele Belediyesinin yaptığı çalışmasıyla bin 426 tapu, hak sahiplerine görkemli bir törenle dağıtıldı. Başiskele Mehmetağa Mahallesi ve Tepecik Mahallesi'nde 630 dönümlük alanda Başiskele Belediyesi tarafından yapılan şuyulandırma sonucu bin 426 tapu hak sahiplerine dağıtıldı. Kullar Kültür Merkezi'nde yapılan törene; Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, belediye başkanı, AKP başkan adayı Hüseyin Ayaz, AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, Başiskele ilçe başkanı Mehmet Ustaoğlu, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, Başiskele Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Özkar, mahalle muhtarları ve hak sahipleri katıldı. 


GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK 


Yaklaşık 3 ay önce şuyulandırma çalışmalarının tamamlandığını belirten belediye başkanı Hüseyin Ayaz çalışmaların bugüne kadar uzamasının nedeninin plan değişiklikleri olduğunu söyledi. Şuyulandırmaların daha doğru, isabetli ve vatandaşların en az zararla çıkabilmesi için bölgede 10 bin metrekareye yakın arazi satın alındığını belirten Ayaz, "Bu süreçte imar komisyonu ve emlak istimlak müdürlüğü gece gündüz çalışarak tapuları hazırladı. Huzurlarınızda hepsine teşekkür ediyorum. Allah razı olsun" dedi. 


1 MİLYON TL HARCANDI 


Şuyulandırma çalışmalarının yapılma amacını aktaran Ayaz "Şuyulandırma yapılmadığı zaman şehirleşme kontrol altında tutulamıyor. 


Vatandaşların atalarından, dedelerinden ve babasından kalan arazileri bölemedik. Bölmeye kalksak bile masraflar çok olacak. Biz komşularımızın bu sıkıntılarını azaltmak için o günün şatlarında 1 milyon lira para harcadık. Yeter ki komşularımız daha rahat bölünmelerini yapsın istedik. Elhamdülillah bu güne kadar ne yaptıysak vatandaşlarımızla helalleşerek yaptık" diyerek gönül rahatlığını paylaştı. 


AYAZ'A TEŞEKKÜRLER 


Ayaz'ın konuşmasının ardından Başiskele Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Özkar, Tepecik AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, hak sahibi insanların tapularını verdi ve onlarla sohbet etti. 

Mahalle Muhtarı Ahmet Özen, Kullar Yakacık Mahalle Muhtarı Mustafa Çoban, Ovacık Mahalle Muhtarı İlhan Altıntaş, Karadenizliler Mahalle Muhtarı Ali Ermiş, Vezirçiftliği Mahalle Muhtarı Yakup Aygün, Yaylacık Mahalle Muhtarı Metin İriç ve Mahmutpaşa Mahalle Muhtarı Salih Yavuz Ayaz'a teşekkür plaketi verdi. Son olarak konuşan il başkanı Mahmut Civelek, "Şuyulandırma zor iştir hele hele seçim zamanı yapmak daha zordur" diyerek Ayaz'ı kutladı. Daha sonra başkan Ayaz, Civelek'e çiçek takdim etti. 


Başiskele'deki muhtarlar, emeklerinden dolayı belediye başkanı Düzenlenen görkemli törende, protokol eşliğinde mahalle sakinHüseyin Ayaz'a teşekkür plaketi verdi ve fotoğraf çektirdi. leri ve tapu sahiplerine tapuları tek tek dağıtıldı. 


Bizim Kocaeli


Geri Dön