29 / 04 / 2024

bayraklıya imar sevinci

bayraklıya imar sevinci

Bayraklı’ya bağlı Çay Mahallesi’nde her yöreden vatandaş var. Uşak, Manisa, Erzurum, Bayburt ve Konyalıların çoğunlukta olduğu mahallede şu sıralar imar sevinci yaşanıyor. Gecekondudan kurtulacak olan mahallede evler 10 kata kadar çıkacak

İzmir Bayraklı'da imar revizyon çalışmaları yapılıyor!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde yer alan mahallelerin imar çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki imar plan revizyonlarını bitirdi.

İzmir Bayraklı'ya millet bahçesi müjdesi!

İzmir'de inşa edilen deprem konutlarını inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bayraklı'da millet bahçesi inşa edileceğini açıkladı.

Bayraklı'ya TOKİ tarafından yapılacak konutlar mecliste!

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de yaşanan deprem sonrasında Bayraklı ilçesine TOKİ tarafından yapılacağı duyurulan konutlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Bayraklı'ya 3 bin konut!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem ardından yürütülen çalışmalar tamamlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talimatıyla Bayraklı'ya ilk etapta 3 bin konut inşa edilecek.

Bayraklı'ya ilk konteyner cuma günü konulacak!

Bakan Murat Kurum, konteyner yapım sürecini AFAD'ın yürüttüğünü, Bayraklı'da 1000 konteynerlik alanda faaliyetlerin sürdüğünü, cuma günü itibarıyla ilk konteynerin konulacağın

Tunç Soyer: 20'ye yakın binada yıkım ihbarı var!

İzmir açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "20'ye yakın binada yıkım ihbarı var. Bayraklı'ya ulaşmaya çalışıyoruz. En kritik bölge Bayraklı, Bornova görülüyor" dedi.

TOKİ'den İzmir Bayraklı'ya 3 yeni okul! İhalesi yarın!

İzmir İli Bayraklı İlçesi 1 Adet 24 Derslikli Okul(Şehit Cesur İlkokulu), Bayraklı Mahallesi (Sabiha Ahmet Tabak Ortaokulu ve Sabiha Ahmet Tabak İlkokulu) 1'er Adet 16 Derslikli ve 24 Derslikli Okul ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi yarın saat 12:00'de yapılacak.

TOKİ'den İzmir Bayraklı'ya 3 yeni okul müjdesi!

İzmir İli Bayraklı İlçesi 1 Adet 24 Derslikli Okul(Şehit Cesur İlkokulu), Bayraklı Mahallesi (Sabiha Ahmet Tabak Ortaokulu ve Sabiha Ahmet Tabak İlkokulu) 1'er Adet 16 Derslikli ve 24 Derslikli Okul ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi 27 Ekim 2020 tarihinde saat 12:00'de yapılacak.

İzka İnşaat'tan Bayraklı'ya 400 milyon liralık proje!

Bayraklı’da inşa edilen İzka Port İzmir projesinde satış rekoru kırılırken, İZKA Port-2 projesine başlandı. Projeyle ilgili konuşan İzka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, “Yatırımcılarımıza kazandırmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Ontan Modda Bayraklı'ya 'En İyi Rezidans' ödülü!

İzmir'de yatırımlarına ve projelerine devam eden Ontan Grup,  İstanbul'da gerçekleşen Sign Of The City Awards töreninde yapımı tamamlanan Modda Bayraklı Projesi'ne 'En İyi Rezidans' ödülü verildi.

Manisa'ya imar müjdesi!

Ankara’ya giden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, burada Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret etti. Başkan Ergün Bakan Kurum’dan Manisa için imar müjdesi aldı.

Latif Aydemir'den Çeşme ve Bornova ve Bayraklı'ya yeni proje!

Çok sayıda konut ve iş yeri hayata geçiren iş adamı Latif Aydemir yaptığı açıklamada, Eylül ayından başlamak üzere inşaat sektöründe önemli ölçüde hareketlilik beklediklerini ve satışların yeniden 2015 ve 2017 yıllarındaki seviyelere çıkacağını belirtti.

Kepez Santral'de imar sevinci!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Santral Mahallesi’ni ziyarette bulundu. Tütüncü, mahalle sakinlerinin istediği gibi bir imar planının hazır olduğunu kaydetti.

bayraklıya imar sevinci Haberi

bayraklıya imar sevinci

İzmir'in Bayraklı ilçesine bağlı Çay Mahallesi, adını semtin içinden geçen Laka Deresi'nden alıyor. 1950 yılında İzmir'e göçlerle kurulan Çay Mahallesi'nde her yöreden vatandaş yaşıyor. Çoğunlukla Uşak, Manisa, Erzurum, Bayburt ve Konyalıların yaşadığı mahallenin nüfusu 8 bine ulaştı. Yeni imar planının onaylanması sonucunda gecekondudan kurtulacak olan mahallede evler 10 kata kadar çıkabilecek. Bayraklı'da bulunan 23 mahalle içinde en fazla hizmet alan mahalle olarak göze çarpan Çay Mahallesi'nin hızla gelişmesi dikkat çekiyor. Eski gecekonduların yerini modern binaların aldığı mahallede Alsancak Nevvar Salih Devlet Hastanesi'ne bağlı semt polikliniği, Diş Hastanesi, Semt Polis Merkezi, okulları, PTT'si ve üç katlı pazaryeriyle - deyim yerindeyse- hizmet yağıyor.


Esnaftı muhtar oldu


Muhtarı Osman Bedir, Erzurum'dan 1972 yılında göç etmiş. Mahallede yıllarca çay ocağı işleterek esnaflık yapan Bedir, 2009...