07 / 05 / 2024

bayramda halk plajları

bayramda halk plajları

Güney sahillerinde trendler hızlı değişirken İstanbul’un Alaçatı’sı bu yıl da yine halk plajları... Boğaz akıntısının birleştiği kayalıklarda şezlongta uzanır gibi taşta güneşlenen vatandaşlarsa hallerinden gayet memnun.

Antalya Phaselis'teki iki koyda halk plajının ihalesi iptal edildi!

Antalya'da antik Likya kenti Phaselis'teki Bostanlık ve Alacasu köylerinde yapımı büyük ölçüde tamamlanan halk plajları için verilen proje izni ve ihalesi, mahkemeler tarafından iptal edildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.

Mehmet Nuri Ersoy'dan Antalya'da iki halk plajı müjdesi!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy yaptığı açıklamada, Antalya'da kapsamlı 2 halk plajı açacaklarını müjdeleyerek, "Antalya Belek bölgesinde Belek ve Kadriye plajları açılacak. Bu plajlar çok daha modern ve çok büyük halk plajları olacak. Buna kıyı da müsait." diye konuştu.

Halk plajları lüks otellere mi tahsis edilecek?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, lüks otellere gidemeyen vatandaşların faydalandığı halk plajlarını lüks otellere tahsis etmek için ihale açtı

Çeşme’deki tüm plajlara belediye talip oldu!

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Çeşme, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, halk plajlarını ihaleye çıkartacakları açıklamasıyla bir kez daha gündeme geldi. 

Halk plajları ihale edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Özellikle Bodrum, Çeşme, Antalya gibi Türkler arasında da çok popüler olan yerlerde belli sayılarda, deneme amaçlı bu sene başlıyoruz, halk plajları ihalesi yapacağız" dedi.

Kocaeli Darıca'daki kışla Millet Bahçesi'ne dönüştürülüyor!

Kocaeli Darıca'da bulunan askeri alan Millet Bahçesi oluyor. Proje kapsamında kamu binaları, liseler, halk plajları, sosyal tesisler ve kafeler yer alacak.

Bayramoğlu kabuk değiştiriyor!

Darıca Bayramoğlu Mahallesi'nde asfalt çalışmaları devam ederken, bölge, son yıllarda yapılan yatırımlar sonucu cazibe merkezi haline geldi. Özellikle Halk Plajları günübirlik turistlerden yoğun ilgi gördü.

Bayramoğlu'nun yolları onarılıyor!

Darıca'da, Bayramoğlu Mahallesi'ne yapılan Halk Plajları yaz aylarında bölgeyi günübirlik turistlerin ilgi odağı haline getirirken, artan trafikle birlikte yollardaki bakım ve onarım işlerine ağırlık verildi.

İstanbul'un Alaçatı'sı yine halk plajları oldu!

Güney sahillerinde trendler hızlı değişirken İstanbul’un Alaçatı’sı bu yıl da yine halk plajları... Boğaz akıntısının birleştiği kayalıklarda şezlongta uzanır gibi taşta güneşlenen vatandaşlarsa hallerinden gayet memnun.

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü: Foça plajları mükemmel!

Yaz ayları geldi çattı, sıcaktan bunalanlar kendini plajlara attı. Bu noktada hergün ve her haftasonu binlerce kişinin denize girip serinlediği Ege kıyılarında, en temiz plajlar arasında Foça ve civarındaki plajların olduğu ifade ediliyor.

Ege kıyılarının suyu temiz çıktı!

Ege kıyılarında halk plajlarının da içinde bulunduğu kıyıların karnesi iyi çıktı. Muğla'da Bodrum, Marmaris, Fethiye, Datça, Dalaman ve Köyceğiz'in de aralarında bulunduğu 187 noktada deniz suyu "A kalite" (mükemmel) olarak belirlendi.

Konyaaltı Plajı halkın kullanımına açıldı!

Akdeniz Bulvarı' nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Plajı ' nın dünyanın en büyük halk plajlarından biri olduğunu söyledi...

bayramda halk plajları Haberi

bayramda halk plajları

Sıcak havanın adeta kavurduğu İstanbul’da bayram tatilini fırsat bilen pek çok kişi Ege ve Akdeniz’e akın etti. Ancak megakentte yaşayan herkes, Ege ve Akdeniz’in mavi sularında kulaç atanlar kadar şanslı değil. Bayram tatilini maddi imkânsızlıklardan dolayı İstanbul’da geçirmek zorunda kalanların tesellisi halk plajları. Tatili plajlarda geçiren İstanbullular, erteledikleri Alaçatı ve Türkbükü hayallerini İstanbul’da gerçekleştirmeye çalışırken, Türkbükü’nün locaları Sarayburnu’nda yerini taştan yapılan ‘loca’lara bırakıyor.  

İstanbullu dar gelirlinin en gözde mekânları arasında Menekşe, Caddebostan, Florya, Kilyos ve Şile plajları geliyor. Tatile gidemeyenlerin ‘Alaçatı’sı ise yıllardır hiç değişmeyen bir adres olan Sarayburnu kayalıkları. Öyle ki müdavimlerine göre Sarayburnu kayalıkları bir yaz efsanesi. Rüzgâr ve boğaz akıntısının birleştiği kayalıklarda şezlongta uzanır gibi taşa serdikleri kartonların üzerinde yatıp güneşlenenler hallerinden hiç şikâyetçi değil.


Bu yılki...