06 / 05 / 2024

baz istasyonları izni

baz istasyonları izni

Bugün itibari ile yürürlükte olan Yeni İmar Yönetmeliği ile GSM operatörlerinin baz istasyonu kurarken belediyelerden izin alma zorunluluğu kaldırıldı. Böylece, baz istasyonları ruhsatı olmadığı gerekçesiyle sökülemeyecek..

Herkes dikkatli olsun! Telekom operatörlerinden ortak açıklama geldi!

Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği’nden yapılan açıklamada Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone enerji iletimi konusundaki onarım çalışmalarına devam ederken, bölgeye sevk edilen mobil baz istasyonlarıyla iletişim sağlanmaya çalışılıyor.

İmar iznine dair merak edilenler! İmar izni nasıl çıkarılır? İmar iznini kim verir?

İmar izni gündemde olan konulardan biridir. İmar iznine dair sorulan birtakım sorular bulunmaktadır. İşte o sorulardan bazıları!

Akaryakıt istasyonlarındaki gizli hileler deşifre edildi! Aracınıza yakıt alırken buna dikkat edin

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarında yaşanan fiyat artışları yüzünden bazı benzin istasyonlarında gizli düzenek ve hile yapılmak suretiyle yasa dışı işlemler yapıldığı ortaya çıktı. İşlemler nedeniyle araç sahipleri mağdur olurken kamu da zarara uğratıldı.

Kanal İstanbul’daki arsalara 15 kat imar izni çıktı!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İstanbul’a yine ihanet” ediliyor dedi ve ekledi: “Parsellerdeki hissedarların adları gizlendi. Bazı bölgelerden arsa alan bazı kişilere projede 15 kat imar izni verildi” dedi.

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile yapı kullanma izni harcı hakkında değişiklik yapılması planlanıyor. 

Depremde kaç baz istasyonu ayakta kalır?

İstanbul’da 7’nin üzerindeki, altyapının çöktüğü bir depremde saatlerce kimseye ulaşılamayacağı söyleniyor. Peki Binaların üzerinde bulunan baz istasyonlarının kaçı ayakta kalacak, kaçı binalarla birlikte çökecek?

4 maddede bina ortak alanlarındaki baz istasyonlarının vergilendirilmesi!

Bina ortak alanlarındaki baz istasyonlarının vergilendirilmesi nasıl oluyor. İşte tüm detaylarıyla bina ortak alanlarındaki baz istasyonlarının vergilendirilmesi...

Baz istasyonlarına yapılan kiralama meclis gündeminde!

Baz istasyonlarına kiralama yoluyla tahsiste bulunan kurum ve kuruluşlara ve baz istasyonlarının kurulduğu yerleşim yerlerinde vatandaşların görüşlerinin alınıp alınmadığı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Halkalı-Gebze banliyö hattında tabelalar takılıyor!

Halkalı-Gebze banliyö hattında sona yaklaşıldı. Bazı istasyonların isimlerinin tabelaları da takıldı. Hatta gelinen son durum ise havadan görüntülendi...

Kapalıçarşı'daki tahribat pes dedirtti!

İstanbul’a gelen turistlerin uğramadan gitmediği Kapalıçarşı, çatısında bulunan klima ve baz istasyonları ile eziliyor. 558 senelik yapının iç kısımlarındaki tahribat ise pes dedirtiyor...

Gaziray 2019 sonunda tamamlanacak!

Gaziantep’e metro konforunda banliyö hizmeti verecek olan Gaziray projesinin çalışmalarına  devam ediliyor. Günde 100 bin kişinin taşınması planlanan 1.1 milyar liralık Gaziray projesinde bazı istasyonlar tamamlanma aşamasına geldi.

Baz istasyonu kurmada yeni dönem!

Bugün itibari ile yürürlükte olan Yeni İmar Yönetmeliği ile GSM operatörlerinin baz istasyonu kurarken belediyelerden izin alma zorunluluğu kaldırıldı. Böylece, baz istasyonları ruhsatı olmadığı gerekçesiyle sökülemeyecek..

Baz istasyonu kurmak için gerekli izinler 2017!

Elektronik haberleşme istasyonları kurmak için alınması gereken izinler Yeni İmar Yönetmeliği'nde yer alıyor. İşte baz istasyonu kurmak için gerekli izinler 2017..

baz istasyonları izni Haberi

baz istasyonları izni

Bugün yürürlüğe giren Yeni İmar Yönetmeliği'nde göre belediyelerden yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni alınmadan baz istasyonu kurulabilecek. Binaya baz istasyonu kurulurken, kat maliklerinin 3’te 2’sinin onayı yeterli olacak.


Gazete Habertürk'ün haberin göre 3 Temmuz'da Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklikle, baz istasyonu kurulurken yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni alınması uygulamasına son verildi. Bu değişiklikle GSM operatörleri baz istasyonu kurarken belediyelerden izin almaktan kurtulacaklar. Baz istasyonları ruhsatı olmadığı gerekçesiyle sökülemeyecek.


Bilgi Teknolojileri İletişim Kurulu (BTK) tarafından güvenlik sertifikası verilmesi yeterli olacak. Güvenlik sertifikası verilirken baz istasyonunun park bahçe gibi yerlerde olup olmamasına dikkat...