05 / 05 / 2024

bddk banka altın hesapları düzenleme

bddk banka altın hesapları düzenleme

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), Bankaların Kıymetli Maden Alım Satımına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'te yaptığı değişiklikler, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İki dev bankadan altın için şaşırtan rakam! Gram altın yıl sonunda ne kadar olacak?

Altın fiyatları Orta Doğu’daki gerilim nedeniyle tüm dünyada artıyor. ABD merkezli iki banka altının 2024 göreceği rakam için yaptığı tahminlerini yükseltti. İşte gram altının yıl sonunda göreceği o rakam...

Dev bankadan flaş altın tahmini geldi: Tarih vererek o rakamı açıkladı!

ABD'li bankacılık devi JPMorgan son günlerde rekor üstüne rekor kuran altın fiyatları ile ilgili yeni tahminini açıkladı. Dev banka tahmininde piyasanın aşırı heyecanlı olduğunu kaydederek 2 bin 500 doları işaret etti.

Altında ibreler yeşile döndü! 1 gramı bile olan hemen baksın! 23 Eylül Cumartesi altın fiyatları

Altın fiyatları Merkez Bankası faiz kararı sonrası yükselişe geçti. Banka, faizleri beklentiler doğrultusunda yükseltirken, altın fiyatları hareketlendi. Peki bugün altın fiyatları bugün ne kadar? Güncel altın fiyatları kaç lira? 23 Eylül 2023 altın fiyatları.

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! 1 çeyrek altın ne kadar oldu? 22 Eylül 2023 Cuma altın fiyatları

Altın fiyatları Merkez Bankası faiz kararı sonrası yükselişe geçti. Banka, faizleri beklentiler doğrultuusnda yükseltti.  politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 30 seviyesine yükseltti. Peki bugün 1 çeyrek altın ne kadar oldu? 22 Eylül 2023 Cuma altın fiyatları.

Yastık altında altını olanlar dikkat! 21 Eylül Perşembe Kapalıçarşı altın fiyatları ne kadar? Güncel altın fiyatları

Piyasaların merakla beklediği Fed faiz kararı dün açıklandı. Banka faizleri yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Kararın hemen ardından altında hareketlilik başladı. Yastık altında altını olanlar dikkat! 21 Eylül Perşembe Kapalıçarşı altın fiyatları ne kadar? Güncel altın fiyatları.

2023 yılının ilk altı ayında altın mevduatı yüzde 55,3 arttı! İstanbul ilk sırada

TL'de yaşanan değer kayıpları nedeniyle altın ve dövize ilgi gittiçe artıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre Türkiye'de 2023 yılının ilk altı ayında altın mevduatı yüzde 55,3 arttı.

Dev banka büyük değişim için tarih verdi! Gram altını olanlar hemen buraya baksın! 12 Ağustos 2023 altın fiyatları!

Altın fiyatları, milyonlarca kişinin yakından takip ettiği bir konu haline geldi. Fiyatlardaki günlük değişiklikler ve uzman yorumları büyük ilgi görüyor. Alman Commerzbank, altının yıl sonu tahminini paylaşarak dikkatleri üzerine çekti.

Altın alacaklar dikkat! Altında rekor tahmin. O banka tarih verdi

Altın alacak vatandaşlar altın fiyatlarının nereye gideceğini merak ediyor. Ünlü bir banka tarafından altın fiyatları hakkında flaş bir tarih verildi.

Herkes altını konuşurken o maden öyle bir atak yaptı ki! Bir ayda yüzde 30 değer kazandı! 24 yıl sonra ilk kez...

​​​​​​​Altın fiyatları rekordan rekora koşarken bir ayda yüzde 30 değer kazanan gümüş için UBS’den yeni bir tahmin geldi. Dev banka gümüş fiyatının yükselmeyi sürdürmesini beklerken yıl sonu için rakam da açıkladı. Diğer taraftan, Türkiye’de ise 24 yıl sonra ilk kez gümüş ithalatında rekor kırıldığı

Gram altın 400 TL birden yükselecek! Tarih resmen belli oldu! Altın borcu olanların etekleri tutuşacak! Çok acil bakın

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş gram altının 400 TL birden yükseleceğini söylerken, dünyaca ünlü dev banka, Bank Of America'da tarih açıklamasında bulundu. Tarih resmen belli oldu! Altın borcu olanların etekleri tutuşacak! Çok acil bakın.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tüm merkez bankaların içinde en çok altın alan ikinci banka oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının şubat ayında 22 ton altın aldığı öğrenildi. Dünya Altın Konseyinden edinilen bilgilere göre, şubat ayında en çok altın satın alan ikinci merkez bankası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) olarak kayıtlara geçti.

Gram altın için zirvenin de zirvesi geliyor! Kimse bunu beklemiyordu ama analistler şimdi açıkladı!

Gram altın 1.500 TL'ye koşuyor! Banka iflarının ardından altın fiyatları yükselişe geçti ve son bir yılın tepesine çıktı! İşte ayrıntılar...

Fed faiz kararı sonrası İslam Memiş’ten yeni altın tahmini geldi! “Satış için acele etmeyin”

Piyasaların merakla beklediği mart ayı Fed faiz kararı belli oldu. Banka beklentiler çerçevesinde faizleri 25 baz puan artırarak son 16 senenin zirvesine çıkardı. Yatırımcılar “Fed faiz kararı sonrası altın düşer mi, yükselir mi?” sorularına cevap ararken Ekonomist İslam Memiş'ten yeni tahmin geldi.

bddk banka altın hesapları düzenleme Haberi

bddk banka altın hesapları düzenleme

Yönetmelikte yapılan değişiklikler kapsamında, bankaların alım ve satımını yapabilecekleri kıymetli madenlere ilişkin bölüme yeni bir madde eklendi. Eklenen maddeye göre, bankalar, bankalar adına kıymetli maden değerleme ve toplama hizmeti veren anlaşmalı kuyumcular ve kıymetli maden eksperleri tarafından banka müşterilerinin altın cinsinden mevduat, özel cari, katılma hesaplarına alacak kaydetmek üzere toplanan fiziki altınlar, asgari olarak milyem değerleri üzerinden değerlenecek.

A Haber'de yer alan habere göre; değerleme işlemine ilişkin içeriğinde asgari olarak değerlemeye konu her bir parçanın ayırt edici ya da tanımlayıcı ibaresi, gram cinsinden ağırlığı, ayarı, dönüşümünde kullanılan milyem değeri ve dönüşüm sonrası gram cinsinden ağırlığı ile tüm parçaların dönüşüm sonrası gram cinsinden toplam ağırlığının yer aldığı teslim tutanağı düzenlenecek.

Bu tutanağın bir örneği de müşteriye verilecek.

Milyem değeri, altın saflığının...