17 / 05 / 2024

BDDK bankalara ücret düzenlemesi

BDDK bankalara ücret düzenlemesi

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) bankaların ücret ve komisyonlarına yönelik düzenlemesine ilişkin yürürlüğe giren kararın tüketicileri hayal kırıklığına uğrattığını savundu...

TCMB’den bankalara 700 milyon liralık döviz cezası

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, sene başında getirdiği yurt dışına spot döviz EFT ve havale işlemlerinde bilgilendirme sorumluluğunu yerine  getirmedikleri sebebiyle bankalara yaklaşık 700 milyon TL'ye yaklaşan “ilave ücret” uygulaması yaptı.

BDDK'dan bankalara yeni sınırlama! Bankalara yönelik yeni yaptırım ne anlama geliyor?

BDDK tarafından getirilen yeni düzenlemeyle bankaların öz kaynakları içindeki payıyla ilgili üst sınır yüzde 20'den yüzde 5'e çekildi.

Bankalara döviz işlemleri için flaş talimat geldi

BDDK ve Merkez Bankası’nda bankalara flaş bir talimat geldi. Gelen talimata göre bankalardan sadece piyasaların açık olduğu saat 10:00 ile 16:00 saatleri arasında işlem yapmaları istendi. Söz konusu talimatın bankalara sözlü olarak iletildiği öğrenildi.

BDDK'dan bankalara kime ne için kredi verdiğinize dikkat edin uyarısı

Türk lirasında oluşan dalgalı seyir bazı firmaların fırsattan istifade ederek TL'de yurt dışı ve yurt içi faiz farklarından arbitraj geliri elde etmek için girişimlerde bulunmasına neden oldu. BDDK, söz konusu firmalar hakkında bankaları uyardı

BDDK’dan bankalara 11 kolaylık talimatı!

BDDK, bankaların normalleşme döneminde bireysel ve ticari müşterilerine kredi kartı aidatından emekli maaşına kadar kolaylık sağlaması için 11 maddelik talimat hazırladı.

BDDK'dan bankalara sınırlama: Yurt dışı Türk lirası işlemlerini kapsıyor!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) koronavirüs salgını nedeniyle istihdamın ve işletmelerin desteklenmesi için bankaların bazı yurt dışı lira işlemlerinde sınırlamaya yönelik düzenlemeye gitti.

İş dünyasından BDDK'ya tam destek!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben'in bankalara ilettikleri talimatların uygulamasını yakından izleyeceklerini söylemesinin ardından BDDK'ya iş dünyasından destek geldi.

Bankaların aldıkları ücret ve komisyonlar yeniden düzenlendi!

BDDK ve TCMB, işlem maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla finansal tüketicilerden ve ticari müşterilerden bankaların alabileceği ücret ve komisyonları yeniden düzenledi.

BDDK ve SPK konut kredisi için çalışıyor!

Denizbank CEO'su Hakan Ateş, PPP ve konut kredilerinin menkul kıymetleştirilmesi için BDDK ve SPK'nın çalışma yaptığını açıkladı. 

Konut kredileri menkul kıymetleştirilecek!

BDDK'nın bankalara gönderdiği Varlığa Dayalı Menkul Kıymet çalışmasına göre konut kredileri menkul kıymetleştirilecek...

Döviz borcu olan 120 AVM bankalara geçebilir!

JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, dövizli kiraların TL’ye dönüştürülmesi kararnamesi sonrası AVM’lerin 15 milyar dolar döviz borcu olduğunu açıkladı. Alkaş, yaklaşık 120 AVM'nin bankalara geçebileceğini söyledi.

BDDK'dan teminat için kira sertifikasına onay!

BDDK yönetmeliği Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.Buna göre, ödeme kuruluşlarının MB nezdinde 1 milyon TL tutarında tutmak zorunda oldukları teminat, nakit veya devlet iç borçlanma senedinin yanı sıra kira sertifikası cinsinden de olabilecek...

Konut kredisindeki düşüş BDDK verilerine yansıdı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) 21 Eylül ile biten haftaya ilişkin verilerine göre bankaların konut kredisi kullandırım oranı son haftalarda düzenli düşüş gösterdi.

BDDK bankalara ücret düzenlemesi Haberi

BDDK bankalara ücret düzenlemesi

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) bankaların ücret ve komisyonlarına yönelik düzenlemesine ilişkin, "Yönetmelikle belirlenen söz konusu ücretler esas alındığında, tüketicilerin bankalarla yaptığı hemen hemen tüm işlemler ücret kapsamına alınmış olup, tüketicilerin ekonomik çıkarlarının korunması ihmal edilerek, bankaların faiz dışındaki faiz dışı gelirlerine yasallık kazandırılmıştır" dedi.


Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yürürlüğe giren kararın tüketicileri hayal kırıklığına uğrattığını savundu. 


Tüketicilerin bankalarla ilgili sorunlarının her geçen gün arttığını belirten Küçük, "Tüketici hakem heyetleri ve tüketici mahkemelerine başvuruların büyük kısmı bankalarla yaşanan sorunlardan oluşurken, BDDK'nın 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a istinaden çıkaracağı yönetmelik, tüketiciler tarafından merakla bekleniyordu. Yönetmeliğin, 6502 sayılı kanunun ruhuna uygun tüketiciyi koruyacak ve bankalarla sorunları ortadan kaldıracak şekilde düzenlenmesi ümit ediliyordu" diye konuştu.


Kanunun...