13 / 05 / 2024

BDDK Emsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık AŞ

BDDK Emsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık AŞ

BDDK Emsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. 'ye bankalara "gayrimenkul, gayrimenkul projesi veya bir gayrimenkule bağlı hak ve faydaların değerlemesi" hizmeti sunma yetkisi verdi.

Gayrimenkul sektörü temsilcileri BDDK'nın konut kredileri kararını değerlendirdi! Konut fiyatlarındaki artış frenlenecek

İlk konutunu alacaklara yönelik yapılan kredi düxzenlemesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gayrimenkul sektörü temsilcileri bu kararla birlikte konut fiyatlarındaki artışın frenlenebileceğini söyledi. 

Emsal kira bedeline dikkat!

Emsal kira bedeli uygulaması kira geliri elde edenleri yakından ilgilendiriyor. Kiraya verilen gayrimenkullerin örneğin ev veya dükkanların, kira bedelleri kiraya verilen gayrimenkulün emlak vergisi değerinin yüzde 5'inden az alamıyor.

Emsal kira bedelinin uygulandığı haller!

Emsal kira bedeli, emlak vergisi değerinin yüzde 5’i olarak hesaplanıyor. 300 bin liralık bir gayrimenkulün emsal kirası 15 bin TL oluyor. Peki, emsal kira bedelinin uygulandığı haller nelerdir?

Kentsel dönüşüm ada içi emsal transferleriyle gerçekleşmeli!

Büyük Kulüp Genç Girişimciler Komitesi tarafından bugün düzenlenen “Gayrimenkul ve İnşaatta Riskler ve Fırsatlar Zirvesi”nde konuşma yapan AYİD Genel Sekreteri Şişik, planlanmamış imar artışları ve ada içi emsal transferi konularına dikkat çekti.

BDDK Vera Gayrimenkul'e hizmet yetkisi tanıdı!

BDDK Vera Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.’ye “gayrimenkul, gayrimenkul projesi veya bir gayrimenkule bağlı hak ve faydaların değerlemesi” hizmeti verme yetkisi tanıdı.

BDDK Sümer Gayrimenkul'e hizmet yetkisi tanıdı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Sümer Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.’ye, gayrimenkul hizmeti verme yetkisi tanıdı.

BDDK, Sümer ve Vera şirketine gayrimenkul hizmeti verme yetkisi tanıdı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), 2 şirkete "gayrimenkul, gayrimenkul projesi veya bir gayrimenkule bağlı hak ve faydaların değerlemesi" hizmeti sunma konusunda yetki verdi.

İşte İstanbul'da emsal artışı yapılan bölgeler!

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Özel Projeler Departmanı Kıdemli Değerleme Uzmanı Ece Çalışkan Vural, İstanbul'da hangi bölgelerde emsal artışı yapıldığıyla ilgili bir yazı kaleme aldı..

Gayrimenkul sermaye iradı emsal kira bedeli!

Gayrimenkul sermaye iradı emsal kira bedeli, kira bedelinin hiç olmaması veya düşük olması halinde esas alınıyor. Peki, gayrimenkul sermaye iradı emsal kira bedeli nasıl hesaplanır? İşte vergide emsal hesabı..

Emsal kira nedir?

Emsal kira, bir taşınmazın bedelsiz olarak başkalarının kullanımına bırakılması; Kiraya verilen gayrimenkulün kira bedelinin emsal kira bedelinden düşük olması hallerinde uygulanıyor. Peki, emsal kira nedir?

Emsal kira bedeli oranı!

Bir taşınmazın bedelsiz olarak başkalarının kullanımına bırakılması; Kiraya verilen gayrimenkulün kira bedelinin emsal kira bedelinden düşük olması hallerinde emsal kira bedeli esası uygulanıyor. İşte emsal kira bedeli oranı..

Torunlar GYO: Torun Tower'da emsal fazlası yok!

Torunlar Gayrimenkul Ortaklığı'ndan yapılan açıklamada Torun Tower'ın inşaat alanının 69.621 metrekare emsal fazlası olmadığı belirtilerek, projenin imar planına uygun olarak inşa edildiğini açıklaması geldi.

Emsal kira bedelinin uygulanmayacağı durumlar nelerdir?

Gayrimenkulün bedelsiz olarak başkalarının kullanımına bırakılması durumunda vergilendirmede emsal kira bedeli baz alınıyor. Ancak bazı hallerde bu bedel uygulanmıyor. Peki, emsal kira bedelinin uygulanmayacağı durumlar nelerdir?

BDDK Emsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık AŞ Haberi

BDDK Emsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık AŞ


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Emsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık AŞ'ye bankalara "gayrimenkul, gayrimenkul projesi veya bir gayrimenkule bağlı hak ve faydaların değerlemesi" hizmeti sunma yetkisi verdi. BDDK'nin internet sitesindeki duyuruya göre, Kurul, Emsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık AŞye (Ankara) Bankalara Değerleme Hizmeti Verecek Kuruluşların Yetkilendirilmesi ve Faaliyetleri Hakkında Yönetmeliğe istinaden, bankalara "gayrimenkul, gayrimenkul projesi veya bir gayrimenkule bağlı hak ve faydaların değerlemesi" hizmeti sunma yetkisi verilmesine karar...