18 / 05 / 2024

BDDK uyarı

BDDK uyarı

BDDK, bankalara yönelik güven kırıcı ve itibar sarsıcı yayınların özensizce yapılmasının Türk bankacılık sektörüne zarar verdiğini belirterek, bu yayınlardan kaçınılmadığı takdirde yetki çerçevesinde işlem yapılacağını bildirdi...

BDDK'dan bankalara kime ne için kredi verdiğinize dikkat edin uyarısı

Türk lirasında oluşan dalgalı seyir bazı firmaların fırsattan istifade ederek TL'de yurt dışı ve yurt içi faiz farklarından arbitraj geliri elde etmek için girişimlerde bulunmasına neden oldu. BDDK, söz konusu firmalar hakkında bankaları uyardı

BDDK'dan kripto para uyarısı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto varlıklara ya da kayıtlı bankacılık/sermaye piyasası sistemi dışına para çıkarılmasına yönelik olarak gerçekleştirilen işlemlerde azami hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini bildirdi.

TOKİ, BDDK binası için ihaleye çıkıyor!

TOKİ, Uluslararası Finans Merkezi' nde yapılacak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ( BDDK ) hizmet binasının arsa satış karşılığı gelir paylaşımı işi için ihale ilanına çıktı...

TOKİ BDDK binası ihale ilanı yayınlandı!

TOKİ, Uluslararası Finans Merkezi 'nde yapılacak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) hizmet binasının arsa satış karşılığı gelir paylaşımı işi için ihale ilanına çıktı.

TOKİ, BDDK binası için ihale ilanına çıktı!

TOKİ, BDDK binası için ihale ilanına çıktı. TOKİ, Uluslararası Finans Merkezi'nde yapılacak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) hizmet binasının arsa satış karşılığı gelir paylaşımı işi için ihale ilanına çıktı.

TOKİ, BDDK binası için ihale şartlarını açıkladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Uluslararası Finans Merkezi'nde yapılacak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) hizmet binasının arsa satış karşılığı gelir paylaşımı işi için ihale ilanına çıktı.

TOKİ, BDDK Binası ihalesi için şartlarını açıkladı!

TOKİ, İstanbul Ümraniye Uluslararası Finans Merkezi 3328 Ada, 2 Parselde yaptıracağı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) hizmet binasının ihale detaylarını açıkladı. TOKİ'nin ihale ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Telefon ve internet faturası borçlarında icra takibinden önce yazılı uyarı yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, telefon ve internet fatura borçlarından dolayı abonelere icra takibi başlatılmadan önce yazılı uyarı yapılacağını ve borcun ödenmesi için 15 günlük ek süre tanınacağını açıkladı.

TOKİ İstanbul Finans Merkezi BDDK binası ihalesi 18 Kasım'da!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, İstanbul Ümraniye Uluslararası Finans Merkezi BDDK binasının arsa satış karşılığı gelir paylaşım işi 18 Kasım 2014 tarihinde saat 15:00'da gerçekleşecek.

Antalya ve Muğla için kuvvetli yağış uyarısı!

Meteoroloji yetkilileri, Antalya ve doğu ilçeleri ile Muğla için yarından itibaren kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Antalya ve doğu ilçeleri ile Muğla'da kuvvetli yağış ve rüzgar etkili olacak.

KKTC İçme Suyu Boru Hattı'na denizaltı uyarı sistemi eklenecek!

Denizin altından geçecek KKTC İçme Suyu Boru Hattı’na uyarı sistemi eklenecek. Böylece bölgeden geçiş yapan denizaltılar, boru hattına çarpmaması için uyarılacak. Bu uyarı sistemleri gönderdiği sinyallerle bölgeden geçiş yapacak denizaltıları uyaracak.

Güney Ege'de fırtına uyarısı yapıldı!

Güney Ege'de fırtına uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Güney Ege'de batı ve güneybatı yönlerinden esmekte olan rüzgar, yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetini artıracak.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Van, Şırnak ve Hakkari için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Uyarıda yağışların, Hakkari ve Van'ın yükseklerinde ise kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin edildiği belirtildi.

BDDK uyarı Haberi

BDDK uyarı

BDDK'dan yapılan açıklamada, bankaların Türkiye ekonomisinin ve finans sektörünün en önemli aktörlerinden olduğu belirtilirken, bankaların birer güven ve itibar kurumları olduğunun altı çizildi.


Finansal piyasalarda istikrarın sağlanmasının, kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışması ve tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerinin korunması bakımından bu güven ve itibarın hassasiyetle korunması gerektiğinin belirtildiği açıklamada, yapılan yayın ve haberlerde bu ilkelerin gözetilmesi gerektiği hatırlatıldı.


Söz konusu güven ve itibarı korumak amacıyla, Bankacılık Kanunu'nda bankalar için öngörülmüş birçok yükümlülüğün yanında, maruz kalabilecekleri güven ve itibarı zedeleyici fiilleri engelleyici düzenlemelere de yer verildiğinin anımsatıldığı açıklamada, güven kırıcı ve itibar sarsıcı yayınların özensizce yapılmasının istikrarlı büyüyen, saygın ve dünya finans sisteminde haklı bir yer edinen Türk bankacılık sektörüne yönelik haksız ve kastı aşan değerlendirmelere yol açtığı kaydedildi.


Açıklamada, şu ifadelere...