17 / 05 / 2024

bebek evi nedir

bebek evi nedir

Hükümet, 0-3 yaş bebekler ile 3-6 yaş çocukların kreşte birlikte bakıma alınması uygulamasını değiştiriyor. Artık 36 ay altı bebekler için 'bebek evleri' kurulacak.

Ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi? Bu durumda kiracının hakları nedir?

Ev sahiplerinin kiracıları çıkarmak için başvurdukları yöntemlerden bir tanesi de “Kendim oturacağım” demek. Peki ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi?

Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? 5 soruda kentsel dönüşüm!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılırken merak edilen sorular tek tek yanıt buldu. Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? Risk tespiti nasıl yaptırılır, maliyeti nedir? İşte 5 soruda tüm detaylarıyla...

Serenay Sarıkaya, Bebek'teki deniz manzaralı evinden çıktı: Burcu Esmersoy, evi 130 bin TL'ye hemen tuttu!

Serenay Sarıkaya, 2 sene önce tuttuğu Bebek'teki evinden çıktı. Deniz manzaralı daireyi Burcu Esmersoy'un tuttuğu gündeme geldi. Peki Burcu Esmersoy, Bebek'teki daire için ne kadar kira ödeyecek? İşte ayrıntılar...

Köy evi maliyeti 2021!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisinin etkisiyle beraber şehirden köylere göç başladı. Peki köyde ev inşa etmenin maliyeti nedir? İşte köy evi maliyeti 2021...

Sitedeki bekçi evi ve idare binası satılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Yıllar önce kooperatif fesih olmuş, site yönetimi oluşturulmamış. Kullanılmayan bekçi evi ve idare binası 18 hissedardan birine satılabilir mi? Bunun hukuki yönü nedir?' sorusunu yanıtladı.

Kiracı evi alıcılara göstermiyorsa ne yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Tek maaşla geçiniyoruz ve kiracıyız. 2 sene önce kredi ile almış olduğum evi, bu mücbir sebepten ötürü satmak istiyorum. Ama kiracım 'kontratım bitene kadar göstermem' diye evi alıcılara göstermiyor. Benim hakkım nedir? Nasıl bir yol izlemeliyim?' sorusunu yanıtladı.

Emina Jahovic ile Sadettin Saran Bebek'te ev arayışında!

İlişkilerine ikinci şansı veren Emina Jahovic ile Sadettin Saran, ev arayışına başladı. Bebek'te süper lüks bir villayı gezen ikili, aylık kirası 120 bin TL olan evi çok beğendi...

Falcao'nun İstanbul'daki evi olay oldu!

Transferi olay yaratan Radamel Falcao'nun İstanbul'daki evi olay oldu. Falcao'nun eşi Lorelei Taron, Bebek'te yeni taşındıkları evin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı.

Kıvanç Tatlıtuğ Bebek’teki evi için 100 bin TL kira ödedi!

Kıvanç Tatlıtuğ, Demet Akbağ’ın Bebek’teki Boğaz manzaralı evinde oturuyor. Tatlıtuğ, evin kirası için 100 bin TL peşin ödedi.

Gülşen ve Ozan Çolakoğlu çifti Bebek'ten 7 milyon TL'ye villa aldı!

Popçu Gülşen 5 yıllık sevgilisi müzisyen Ozan Çolakoğlu ile Temmuz’da İspanya Barcelona’da nikah masasına oturacak. Bebek’te yaşadıkları evi küçük bulan çift, yine aynı semtten 7 milyon TL'ye villa aldı.

İşte Merve Oflaz'ın Bebek'teki evi!

Selim Sabah ile olan 5 yıllık ilişkisini sürpriz bir kararla noktalayan ve yeni bir aşka yelken açan Merve Oflaz, Bebek'e ocak ayında taşınmış.

Eski ev sahibinin evi boşaltma süresi!

Mesken ihtiyacınızı karşılamak için bir ev satın aldığınızı düşünelim. Evde eski ev sahibinin hala ikamet ediyor olması halinde taraflar arasında birtakım sorunlar yaşanabiliyor. Peki, eski ev sahibinin evi boşaltma süresi nedir?

Kira tahliye taahhütnamesi nedir?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı, evi tahliye edeceği tarihi tahliye taahhütnamesi ile belirtebiliyor. Peki, kira tahliye taahhütnamesi nedir? Kira tahliye taahhütnamesinin geçerli olması için hangi şartlara uygun olması gerekir?

bebek evi nedir Haberi

bebek evi nedir

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, özel kreş ve bakım evlerine ilişkin yönetmelikte değişiklik yaptı. 0-3 yaş (36 aya kadar olan) bebekler ile 3-6 yaş (37- 66 ay) arasındaki çocukların kreşlerde birlikte bakım alması uygulamasına son verildi. Yeni düzenlemeyle, 0-36 aylık bebekler, kreş ya da toplumda bebek evi olarak da adlandırabilecek kurumlarda, 37-66 aylık çocuklar ise gündüz bakım evlerinde hizmet alacak. Bakanlık, bebek grubu ve çocukların aynı binada bakılmasının zararlı olduğunu düşünerek böyle bir adım attı. Yeni düzenleme, çalışan ve bebeğini çok küçük dönemde kreşe bırakmak zorunda kalan annelerin 'Çocuğum büyükler arasında sıkıntı yaşar mı?' endişesine de son verecek. Kreşler, yeni eğitim döneminde hizmet verdiği yaş grubuna göre kayıt alacak. 


PARA CEZASI UYGULANACAK 

Düzenlemeye uygun hareket etmeyen kreşlere para cezası ve kapatma...