10 / 05 / 2024

bebek semti

bebek semti

1989 yılında Bebek, Tarabya, Yeşilköy ve Bağdat Caddesi gibi lüks semtlerdeki dairelerin kirası, asgari ücretli memurun 10 yıllık kazancının karşılığı olmuş. Günlüğü 566 bin liraya gelen daireleri genelde yabancılar kiralıyormuş.

1944 yılında Bebek'te 850 metrekare bahçeli villa 35 bin liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 38 lira olduğu 1944 yılında Bebek'te 850 metrekare bahçe içinde bir köşk 921 altın parasına 35 bin liraya satılacakmış. Erenköy'de ise 3 bin metrekare arsa 17 bin liraya satılacakmış.

1937 yılında Bebek Caddesi'nde 8 odalı ev 7.100 liraya satılıkmış!

1937 yılında Emniyet Sandığı tarafından verilen ilanda Galata'da üç odalı kargir bir otel 3 bin liraya, Bebek Caddesi'nde üç katlı sekiz odalı ev 7 bin 100 liraya satılacakmış.

Bebek'te fare avına çıkıldı, ilaçlama yapıldı!

Bebek'te yürüyüşe çıkan fareler gündeme geldi. Harekete geçen ekipler 'davetsiz misafir' avına çıktı. Semtin dört bir yanı ilaçlandı

Bebek semtindeki fare sorunuyla ilgili belediye açıklama yaptı!

Beşiktaş Belediyesi, Bebek semtini fare bastığıyla ilgili haberlere cevap verdi. Yaptığı açıklamada herhangi bir şikayet gelmediği belirtildi...

Bebek semtini fareler bastı!

İstanbul'un en pahalı semtlerinden Bebek'te fare paniği yaşanıyor. Sabahları sokakları adeta istila eden fareler nedeniyle Bebek sakinleri yürüyüşe çıkamıyor

Bebek Makoder: Değerli konut vergisi haksız ve ağır bir yük!

İstanbul Bebek Mahallesi Koruma ve Güzelleştirme Derneği (Bebek Makoder) tarafından yapılan açıklamada “Değerli konut vergisinin, İstanbul’un Bebek semti gibi değeri yüksek bölgeler için ağır bir yük olduğu” ifade edildi...

Beyazıt Öztürk Bebek'ten villa aldı!

Ayazağaza'da orman içindeki bir siteden 2.5 milyon liraya aldığı iki daireyi birleştiren Beyazıt Öztürk, aradığı huzuru yeni yuvasında da bulamadı ve eski semti Bebek'e geri döndü.

Yalın Bebek'e taşındı!

Ünlü şarkıcı Yalın, evini Bebek'e taşıdı. Yalın, "Bebek'e taşındım. "Çünkü ben çok yol gitmeyi, araba kullanmayı ve arabanın içinde durmayı sevmiyorum" diye konuştu.

Bebek Aşiyan Kazıklı Sahil Yolu projesinde son durum!

İstanbul'da yapımına başlanılan Bebek- Aşiyan Kazıklı sahil yolu projesindeki çalışmalar tartışmalara neden oldu. Proje kapsamında Bebek sahiline ek kazıklı yol gelecek.

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı için Bebek Aşiyan Parkı kapatıldı!

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı istasyon yapımı kapsamında Bebek Aşiyan Parkı kapatıldı. Park, istasyon yapımı için saç levhalarla çevrildi.

Bebek'teki Gülman Yalısı yıkılacak!

İş adamı Kemal Gülman, Bebek’teki 50 milyon liralık ‘Gülman Yalısı’ ile ilgili konuştu. Gülman, ''Yalı için yıkım kararı çıktı. Bir tanesi kesin olarak yıkılacak'' diye konuştu.

Feryal Gülman'ın Bebek'teki yalısına yıkım kararı!

Feryal Gülman'ın Bebek'te yer alan ve bir çok diziye ev sahipliği yapan yalısı için, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkım kararı çıkarıldı.

Murat Yıldırım Bebek'teki dükkanını kapattı!

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının sunucu Murat Yıldırım Bebek'te açtığı dükkanını yüksek kira gideri ve maliyetler nedeniyle kapattı.

Bebek sahiline marina mı yapılacak?

Bebek’e marina projesine ilişkin imar planları teklifi İBB Meclis gündemine geçen günlerde geldi. CHP’li meclis üyesi Yunus Can, “Tekneleri bağlamak için bir marina gerekli olabilir ama burası Boğaz’ın iki yakası da değildir” dedi.

Kıvanç Tatlıtuğ Bebek’teki evi için 100 bin TL kira ödedi!

Kıvanç Tatlıtuğ, Demet Akbağ’ın Bebek’teki Boğaz manzaralı evinde oturuyor. Tatlıtuğ, evin kirası için 100 bin TL peşin ödedi.

Ali Ağaoğlu ve Duygu Su Gürpınar Bebek'te kahvaltı yaptı!

Ağaoğlu'nun sahibi Ali Ağaoğlu ve 39 yaş küçük sevgilisi Duygu Su Gürpınar, Bebek'te görüntülendi. Beraber kahvaltı yapan çiftin keyifli halleri gözlerden kaçmadı.

Birce Akalay ile Sarp Levendoğlu, Bebek’teki evlerini boşalttı!

3 yıllık evliliklerini geçen ay noktalayan Birce Akalay’la Sarp Levendoğlu, Bebek’teki evlerini boşalttı. Bu vedanın ardından eski eşler, sosyal medyada duygusal mesajlar paylaştı .

Bebek Aşiyan Kazıklı Sahil Yolu projesinde çalışmalar başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Bebek Aşiyan Kazıklı Sahil Yolu doldurmada çalışmalara başladı. Proje kapsamında 143 araçlık otopark da yer alıyor.

bebek semti Haberi

bebek semti



460 metrekare... Bebek'te Cevdet Paşa Caddesi üzerindeki 460 metrekarelik tarihi apartman dairesi eşyasız 8 bin dolara kiraya veriliyor. Evin duvarları ve tavanları süslemeli. Tuvaletinden bile Boğaz manzarası görülüyor.


Asgari ücretli memurun 10 yıllık kazancı


Kirası 18 milyon TL


İstanbul'da Bebek, Tarabya, Yeşilköy ve Suadiye gibi semtlerde ultra lüks dairelerin aylık kira bedelleri 3 bin dolardan (yaklaşık 7 milyon lira) başlıyor ve 8 bin dolara (yaklaşık 18 milyon lira) kadar yükseliyor.


Saunalı, yüzme havuzlu, özel garajlı, hizmetçi odalı bu dairelerin yıllık kiralarının peşin istendiği belirtiliyor. Genellikle yabancılar tarafından kiralanan bu ultra lüks konutlar için bir aylık kira bedeli de depozito olarak alınıyor.