06 / 05 / 2024

Beçin Kalesi çevre düzenleme çalışmaları

Beçin Kalesi çevre düzenleme çalışmaları

Beçin Kalesi'nde yürütülen çevre düzenlemesi kapsamında otopark alanındaki hafriyat çalışmalarında, beylikler dönemine ait olduğu tahmin edilen tarihi hamam gün ışığına çıkarıldı. Bölgede Milas Müze Müdürlüğü tarafından kurtarma kazısı başlatıldı.

Muğla'da imar düzenlemeleri için 189 çevre davası açıldı!

Tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Muğla'nın doğal koylarında sit dereceleri değiştirilerek yapılan imar düzenlemelerine karşı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından dört sene içerisinde 189 çevre davası açıldı.

Glanco İnşaat Çevre Teknolojileri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Glanco İnşaat Çevre Teknolojileri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Şişli'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile  Osman Geylan ve Semih Geylan ortaklığında kuruldu. 

Çevre temizlik vergisi muafiyet dilekçesi örneği 2022!

Konut ve işyerleri için ödenen çevre temizlik vergisinden bazı durumlarda muaf olunabiliyor. İşte çevre temizlik vergisi muafiyet dilekçesi örneği 2022...

Kiler GYO Beşiktaş Abbasağa projesi için imzalar atıldı!

Kiler GYO Beşiktaş Abbasağa projesi için imzalar atıldı. Kiler GYO A.Ş. – Biskon Yapı A.Ş. İş Ortaklığı ile T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı arasında Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşım İşi Sözleşmesi imzalandı.

İstanbul Yeşilyurt'ta kaçak inşaat gerginliği!

İstanbul Bakırköy ilçesine bağlı Yeşilyurt sahilinde imar izni olmadan yapılan inşaat çevre halkını rahatsız etti. Konuyu İBB ve Bakırköy Belediye'ye bildiklerini söyleyen bölge sakinleri henüz bir dönüş alamadıklarını dile getirdi. 

Van İpekyolu'nda inşaatlar denetim altında! 

İpekyolu Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçede devam eden inşaatları, çevre sağlığı ve güvenliği açışından denetlemeye aldı. 

Fethiye'deki kaçak beach club inşaatı durduruldu!

Fethiye'nin Göcek Mahallesi’nde inşa edilen kaçak yapılmaya çalışılan beach club inşaatı çevre halkının müdahalesi sonucunda engellendi. 

Çevre temizlik vergisi 2021!

Konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen çevre temizlik vergisi 2021 yılı ücretleri belli oldu. Peki, çevre temizlik vergisi 2021 ne kadar?

Beşiktaş Ulus'taki arazi için tartışma büyüyor!

Beşiktaş Ulus'ta bulunan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'plansız alan' olarak kayıtlara geçen arazi için "yeşil alan" olsun denmişti. Söz konusu arazi için 3 ortak tarafından satın alındıktan sonra imar değişikliği yapıldı. 

Çevre ve temizlik vergisi iptal dilekçesi 2021!

Belediyeler tarafından sunulan temizlik hizmeti için ödenen çevre temizlik vergisinden belli koşullarda muaf tutuluyor. Bunun için bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapabiliyor. İşte çevre temizlik vergisi iptal dilekçesi 2021...

Emlak Konut GYO'nun Beşiktaş’taki arsasına 500 milyon liralık proje!

İstanbul Beşiktaş’ta, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’nün riskli binasının bulunduğu arsa için ihale düzenlendi. 26 inşaat firmasının katıldığı ihalede kazanan Gökyol Taahhüt oldu. Firma 490 milyon liralık proje yaparak, arsa sahibi Emlak Konut GYO 245 milyon lira ödeyecek.

Be İnşaat Yapı Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Be İnşaat Yapı Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Eser Semizoğlu ve Mehmet Birol Çelik tarafından kuruldu.

Gökçeada'da sit alanındaki kaçak inşaatları bakanlık durdurdu!

Gökçeada Belediyesi tarafından arkeolojik sit alanı içinde yapılan kaçak inşaatları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı durdurdu. İnşaatların kaçak yapı muamelesi görmesi ve 3194 sayılı Yasa’nın 32 ve 42. maddelerine göre işlem uygulanması istendi.

Beçin Kalesi çevre düzenleme çalışmaları Haberi

Beçin Kalesi çevre düzenleme çalışmaları



Milas'taki tarihi Beçin Kalesi'nde yürütülen çevre düzenleme çalışmalarında 15. yüzyıla ait olduğu sanılan tarihi hamama rastlandı.


Beçin Kalesi'nde Milas Müze Müdürlüğü başkanlığında yürütülen çevre düzenlemesi kapsamında otopark alanındaki hafriyat çalışmalarında, beylikler dönemine ait olduğu tahmin edilen tarihi hamam gün ışığına çıkarıldı. Bölgede Milas Müze Müdürlüğü tarafından kurtarma kazısı başlatıldı.


Milas Müze Müdürü Ali Sinan Özbey, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir kısmı ortaya çıkarılan tarihi yapının, kaledeki ikinci hamam olduğunu bildirdi. Özbey, kurtarma kazılarında bazı metal tarihi eserlerle bir metal kap ve 4 sikke bulunduğunu, eserlerin Milas Müze Müdürlüğüne teslim edildiğini kaydetti.


Beçin Kalesi'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer aldığına değinen Özbey, "Kaledeki düzenleme projesi, Muğla Koruma Kurulu tarafından onaylandı. Proje, İzmir Rölöve Anıtlar Kurulu tarafından da ihale edildi" dedi.


Beçin Kalesi'nde ziyaretçilerin...