20 / 05 / 2024

bedava konut türmenistan

bedava konut türmenistan

Türkmenistan'da Kamu Lojmanları Vakfı mevzuatında yapılan değişikliğe göre, kamu sektöründe çalışanlara verilen lojmanların ücretsiz olarak vatandaşlara verileceği belirtildi...

EPDK'dan son dakika doğalgaz kararı! Konut tüketicileri dikkat! Yeni yılla beraber resmen uygulanacak!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, yeni yılla beraber doğalgaz piyasasında, serbest tüketici olma sınırında değişikliğe gidilecek.

Konutta arz talebi karşılayamadı, yılda 750 bin konut Türkiye'ye yetmiyor!

Türkiye'de yıllık yeni konut ihtiyacı 1 milyon civarında. Ancak son 10 yılda üretim 750 binin altında kaldı. Bu kapsamda arz talep dengesizliği ev fiyatlarının artmasını tetikledi. İşte detaylar...

A101’de haftanın yıldızları 1 alana 1 bedava! Kağıt havluda şok fiyat! 12 Kasım 2022 fiyat listesi!

A101’de haftanın yıldızları indirim kataloğu yayımlandı. A101’de bugünden itibaren tüm dondurmalarda bir alana bir bedava. Ayrıca Selpak ve Papia 6’lı kağıt havlu 10 lira ve üzeri alışverişlerde 41.50 liraya geliyor. A101 12 Kasım 2022 fiyat listesi…

Düşük faiz ve yüksek enflasyon ortamında para nereye akıyor?

Yüksek enflasyon ve düşük faiz ortamında güvenli liman bulmaya çalışan, Kur Korumalı Mevduat ile konut yatırımı arasına sıkışan para kendine yeni bir yön arıyor. Altın Fed'in etkisinde, konut tıkandı, kripto paralar krizde, borsada yeni ralli başladı. Peki bu ortamda para nereye akacak?

Konut fiyatları yüzde 50 arttı!

Fiyatlardaki yükselişle birlikte konut, yeniden yatırım için tercih edilmeye başlandı. Diğer yatırım araçlarına karşı ‘güvenli liman’ olma özelliğini tekrar ele geçiren konut, Türkiye’de bir yılda ortalama yüzde 50 kazandırdı.

Türkiye'de konut açığı sorunu nasıl ortadan kalkar? 

Fikirturucom köşe yazarlarından Osman Balaban bugünkü köşe yazısında konut Türkiye'deki konut stoku ve çözümlerini kaleme aldı.

Ytong Ev’den Marmara Bölgesi’ne özel Gürgen Evi!

Türk Ytong, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrası müstakil evlere yönelen konut tüketicileri için hızlı inşa edilen güvenli bir yapı sistemi geliştirdi.

Doğal gaz fiyatlarına yüzde 1 zam yapıldı!

BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı, şubat ayında geçerli olan tarifeye göre yüzde 1 artışla 1000 metreküp doğal gaz için 1289, ticarethane, sanayi ve elektrik üretim santralleri için ise 1442 lira oldu.

Konut sektörünün derin geçmişi!

GABORAS CEO’su Kurtuluş Altun ve  Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Şirin Turgut Yazıcı, konut Türkiye’de devreye girdiği günleri anlatırken ilk dönemlerde yaşadıklarını paylaştı. 

Mehmet Kalyoncu: Oturum amaçlı konut geliştirilmeli!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu yaptığı açıklamada "Sektörde konut tüketicisi analiz edildiğinde oturum amaçlı konut müşterisinin artık esas belirleyici tüketici kitlesi olduğunu görüyoruz" dedi.

Konut kredisi faizlerinin düşmesi ev fiyatlarını artırdı mı? 

Bankaların konut kredisi faiz oranlarının düşmesi ile konut fiyatları hem sıfır evlerde hem de ikinci el evlerde arttı. En düşük fiyat artışı hangi konut türünde oldu?

Recep Baştuğ: Konut ve tüketici kredi talepleri yüzde 50'nin üzerinde düştü!

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ yaptığı açıklamada, konut, tüketici ve taşıt gibi bireysel kredi taleplerinde yüzde 50'nin, kredi kartı harcamalarında yüzde 30'un üzerinde düşüş yaşandığını söyledi.

TOKİ Ankara Mamak Gülseren başvuruları başladı!

TOKİ Ankara Mamak Gülseren projesinde standart 29 konut, T. Halk Bankası A.Ş. tüm Ankara şubeleri aracılığıyla teslimli açık satışa sunuluyor. TOKİ Ankara Mamak Gülseren başvuruları bugün başladı..

bedava konut türmenistan Haberi

bedava konut türmenistan


Doğalgaz, elektrik, su ve yakıtın bedava olduğu Türkmenistan'da devlete ait konutlar da bedava özelleştirilecek. Kamu Lojmanları Vakfı mevzuatında yapılan değişikliğe göre, kamu sektöründe çalışanlara verilen lojmanların ücretsiz olarak vatandaşlara verileceği belirtildi. Söz konusu konutlarda en az 10 yıl oturan vatandaşların evin tapusunu kendi üzerine alabileceği belirtilirken, özelleştirmede öncelik ihtiyaç sahiplerine verilecek. Ayrıca, gerekli şartlara uymayan konutların da yüzde 50 indirimle veya açık arttırma yoluyla satın alınabileceği kaydedildi. Türkmenistan lideri Gurbangulı Berdimuhmedov, daha önce konut kanununda değişiklik talimatını vermişti. Berdimuhmedov, konut piyasasının ancak bu şekilde yeniden düzenlenebileceğini belirtmişti. Uzmanlar bu gelişmeden sonra konut piyasasında düşüş yaşanacağını belirtiyorlar.


Milliyet...