16 / 05 / 2024

bedeli bloke edilmiş çek

bedeli bloke edilmiş çek

Konut, arsa ve işyeri gibi emlak satışlarında karşımıza çıkan blokeli çek nedir? Blokeli çek nasıl alınır? Blokeli çek masrafları ne kadardır? Bloke edilmiş çek nedir?

İstimlak bedeli nasıl ödenir?

İstimlak bir başka deyişle kamulaştırma olarak karşımıza çıkıyor. Özel mülklere bedeli ödenmesi karşılığıyla özel mülke el konulması işlemine istimlak deniyor. Peki, istimlak bedeli nasıl ödenir?

İstimlak bedeli ne zaman ödenir?

İstimlak; özel mülkiyette olan gayrimenkullerin, kamu yararı gözetilerek devlet veya kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, istimlak bedeli ne zaman ödenir?

Kira bedeli uyarlama davası nedir?

Kira bedelinin yeniden belirlenmesi için açılabilecek davalar arasında kira bedeli uyarlama davası da bulunuyor. Peki, kira bedeli uyarlama davası nedir? Kira bedeli uyarlama davası nasıl açılır?

Bomonti Elektrik bağlantı hattının yatırım bedeli dava sürecini yayınladı!

Bomonti Elektrik Mühendislik Müşavirlik İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Bomonti Elektrik bağlantı hattının yatırım bedeli dava sürecini yayınladı.

İstimlak bedeli nasıl tespit edilir?

İstimlak ile, özel kişilere ait taşınmaz malların devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince kanunla gösterilen esaslar çerçevesinde parası peşin ödenmek kaydıyla mülkiyetini alınıyor. Peki, istimlak bedeli nasıl tespit edilir?

1949 yılında İstanbul'da Hazine'ye ait 5 bin ucuz arsa tespit edilmiş!

1949 yılında evi olmayan halka ucuz ve uzun vadeli arsalar dağıtılacakmış. Belediye ve Maliye Bakanlığı'nın temsilcileri Defterdarlık'ta çalışarak İstanbul'da Hazine'ye ait arsaların kayıtlarını çıkartıyorlarmış ve Hazine'ye ait 5 bin arsa tespit edilmiş

Elektrik kesme açma bedeli ne kadar?

Elektrik Kesme-bağlama bedelleri Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği gereğince belirleniyor. Peki, elektrik kesme açma bedeli nedir? Elektrik kesme açma bedeli ne kadar? İşte yönetmelik esasları..

Tapu gerçek satış bedeli nedir?

Taşınmaz mal alım satımlarında, tapu dairesinde verilen hizmete karşılık, tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki tapu gerçek satış bedeli nedir? Tapu gerçek satış bedeli rayiç bedel midir? Yoksa taşınmaz için çekilen kredi bedeli midir?

Primer frekans kontrol birim hizmet bedeli belirlendi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun konuya ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, TEİAŞ tarafından önerilen primer frekans kontrol birim hizmet bedeli, 2014 yılı 4. çeyreği için 15,81 TL/MWh olarak onaylandı.

Kira depozito bedeli ne kadar?

Kira sözleşmelerinde taşınmaz mal sahibi, kiracısından depozito talep edebiliyor. Ancak Borçlar Kanunu gereğince, mal sahibi kiracısından istediği oranda depozito talep edemiyor. Peki kira depozito bedeli ne kadar?

Emlak satışında bloke çek!

Emlak satışında bloke çek, alıcı ve satıcının ödeme konusunda sıkla başvurduğu yöntemlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Emlak satışında bloke çek kullanmak güvenli oluyor. Peki, emlak satışında bloke çek nasıl kullanılır?

Bloke çek masrafı nedir?

Bloke çek, konut kredilerinde, kredinin onaylanmasından sonra kullandırım işlemi yapılarak kredi tutarının bloke hesaba alınması ile düzenlenen şube çeki olarak tanımlanıyor. Peki, bloke çek masrafı nedir?

Bloke çek nasıl kontrol edilir?

Bloke edilmiş çekler genellikle konut, arsa ve işyeri gibi emlak satışlarında karşımıza çıkıyor. Bloke çek banka tarafından keşidecinin beyanına göre yazılıyor. Peki, bloke çek nasıl kontrol edilir?

bedeli bloke edilmiş çek Haberi

bedeli bloke edilmiş çek


Bloke edilmiş çek nedir?

Blokev çek, hukuki niteliğe sahip bir ödeme aracı olarak tanımlanıyor. Bloke çek genellikler konut,arsa ve işyeri gibi satışlarda tercih ediliyor.  Bloke çekler, bankanın "Bloke edilmiştir." biçimde bir yazısı ile normal çeklerden farklı bir niteliğe sahip oluyor.Banka tarafından kredi tutarının bloke hesaba alınması ile düzenlenen şube çekine, bloke çek deniyor.


Bloke çek düzenlenirken zorunlu şekil şartlarına uyulması gerekiyor.Ancak özellikle rakam yazılırken çok dikkat edilmesi gerekiyor. Uygulamada çekler hamiline veya nama yazılı olarak düzenlenebiliyor.


Bloke Çekin Ciro İşlemleri..

Çekte aynı bonoda olduğu gibi ciro ile başkasına devredilebiliyor. ciro karşımıza iki şekilde çıkıyor. Birincisi çekin devredildiği kişinin ad ve soyadının yazılı olduğu ve  “ödeyiniz” yazısının bulunduğu kısmın imzalanması ile ismi yazan kişiden başkasının tahsil edemeyeceği tam ciro.


İkincisinde ise isim belirtilmeden sadece “ödeyiniz”...