04 / 05 / 2024

Beldibi köyünda baraj yapımı

Beldibi köyünda baraj yapımı

Sakarya ' nın su ihtiyacını karşılamak amacıyla inşaatına başlanan Ballıkaya Barajı ile yerlerinden olan Beldibi köyü sakinleri yetkililerden yardım istedi. Köylüler mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti...

Sular altında kalan Sarıkamış Karakurt köyünde yıkım başladı!

Kars’ın Sarıkamış'ta bağlı baraj suları altında kalan Karakurt köyünde jandarmanın aldığı güvenlik önlemleri altında  iş makinalarıyla yıkım çalışmaları ve mezarlığın taşınmasına geçildi.

Ilısu Barajı altında kalan köyün sakinlerine arsa tahsisi!

Batman'da yapımı devam eden Ilısu Barajı´nın suları altında kalacak olan Kılıç köyünün sakinleri için yeni arsa tahsisi için kura çekimi gerçekleştirildi. 

Antalya Tünektepe-Sarısu-Beldibi kıyı bandı imar planı görüşülecek!

Tünektepe-Sarısu-Beldibi kıyı bandını yeniden düzenleyerek turizme kazandırmayı amaçlayan imar planı, yarın toplanacak Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülecek

Diyarbakır Kayapınar Köy Pazarı inşaatında son durum!

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi tarafından yapımına başlanan Köy Pazarı satış alanı inşaatında sona gelindi. Pazarda köylüler, kadınlar ve ürettikleri ürünleri halka satma konusunda pazar sorunu yaşayan için yeni gelir kapısı olacak.

Riskli bina yıkımında kiracılara resmi bildirim yapılmalı!

Çevre ve Şehircilik Yalova İl Müdürü Dr.Osman Ulukaya, Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında riskli bina yıkımında yıkılacak olan binada oturan kiracıya yapılacak bildirimle ilgili bilgi verdi.

Kadıköy hafriyat kamyonu istilası altında!

Bağdat Caddesi'nde inşaatlar nedeniyle Kadıköy adeta hafriyat kamyonu istilası altında! Park halindeki araçları çizen kamyon şoförleri, bununla da yetinmeyip araç sahipleriyle kavga ediyor.

Lara'daki falez kıyısında yer alan plajlar düzenlemeye giriyor!

Antalya'nın ünlü restoranlarından Lara Balıkevi'nin 1'inci Derece Doğal SİT alanı falez kıyısında yer alan plaj noktasında Muratpaşa Belediyesi'nce yapılmak istenen düzenleme gerginliğe neden oldu.

Niğde'de köy dışında yapılan inşaatlar meclise taşındı!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de köy yerleşik alanının dışında yapılan inşaatları meclis gündemine taşıdı. Gürer, önergesinde hazırladığı soruları İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya sordu..

Samsat Atatürk Baraj Gölü kıyısında dinlenme tesisi yapılacak!

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde Atatürk Baraj Gölü kıyısında mesire alanı ve dinlenme tesisi oluşturuluyor.Tesiste çevre düzeni yapılmaya başlandığı bildirildi.

Lara falez kıyı bandında güneşlenme platformları kurulacak!

Antalya Lara falez kıyı bandında güneşlenme platformları projesi için 4 noktada izin alındı. Muratpaşa Belediyesi, 5 nokta için daha başvurdu.

Kadıköy Çarşısı'nda kiralar 30 bin TL'yi buldu!

İstanbul’un en eski alışveriş mekânlarından Tarihi Kadıköy Çarşısı’nda kiraların 30 bin TL’yi bulması esnafı zorluyor. Çarşıda sadece içkili restoranların kalacağını belirten esnaf, çarşının dokusunun yok olduğunu söylüyor...

Antalya Atatürk Stadı'nın yıkımında sona gelindi!

ANTALYA'da 1965'den 2010 yılına kadar şehrin kırmızı beyazlı takımı Antalyaspor'a ev sahipliği yapan, milli bayramların kutlandığı Atatürk Stadı'nın yıkımında sona gelindi.

Kadıköy-Kartal Metro hattında konut fiyatları yükselişte!

İstanbul'da gayrimenkul fiyatları Avrupa Yakası'nda her dönem Anadolu Yakası'na göre yüksek oldu. Ancak bu ezber Kartal-Kadıköy metrosunun 2012'de açılmasıyla bozuldu. Metronun açılmasından sonra Kartal ile Kadıköy arasında konut fiyatları yükselişe geçti

Beldibi köyünda baraj yapımı Haberi

Beldibi köyünda baraj yapımı


Sakarya'nın su ihtiyacını karşılamak amacıyla inşaatına başlanan Ballıkaya Barajı ile yerlerinden olan Beldibi köyü sakinleri yetkililerden yardım istedi. İstimlâk bedellerini ve kendilerine ev yapılacak bir alan gösterilmemesine tepki gösteren köylüler mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti. 


100 METREKARE İÇİN 45 BİN TL Ballıkaya Barajı nedeniyle yerleri istimlak edilen köylüler, istimlak bedellerinin çok düşük olduğunu ve verilen paranın yeni bir ev yapmak için yeterli olmadığını vurguladı. Köy sakinlerinden Saffet "ıoo metrekare bina için 45 bin TL para veriyorlar. Verilen para ile sadece inşaat için demirlerini alabilirim. Bu binanın arsasını ve işçiliğini nasıl karşılayacağız" diye konuştu. Kendilerine sorulmadan yetkililerin çalışma yürüttüğünü belirten Recep Küpçü, 125 metrekare evine 50 I + bin TL para verdiklerini kaydederek, "Köy muhtarı ve azası sorunla ilgilenmiyor. Köyümüzde baraj istemiyoruz"...