05 / 05 / 2024

belediye arsası kiralanır mı

belediye arsası kiralanır mı

Belediyeler tarafından arsa, konut ve işyerleri üretilmesi, tahsisi, kiralanması ve satışına ilişkin usul ve esasları, 29 Eylül 2005 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte açıklanıyor. Peki, belediye arsası nasıl kiralanır?

Belediyeden satılık sanayi alanı arsası! Yatırımcılar dikkat!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kayseri Yeşilyurt Mahallesi'nde yer alan küçük sanayi alanı arsasını satışa çıkardı. Söz konusu ihale 14 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ'den yüzde 30 indirimli sıfır ev fırsatı! İl il başvurular başlıyor

TOKİ 81 ilde indirimli konut projeleri için düğmeye bastı. TOKİ, yapacağı konut projeleri için büyükşehir belediyeleri ile temasa geçmeye başladı. İlk olarak Adana'nın Yüreğir ilçesinde belediye arsası 1 TL iz bedeli ile TOKİ Başkanlığına devredildi.

2B arazi kiralanabilir mi? 2B arazi nasıl kiralanır?

Son günlerde yeniden gündemde olan 2B arazilerin satışı ve kiralaması hakkında detaylar merak ediliyor. 2B arazisi kiralanabilir mi? 2B arazi nasıl kiralanır? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte 2B arazileri hakkında tüm merak edilenler...

Konya Ereğli'de kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

Konya'ya bağlı Ereğli Belediyesi, Belediye Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Rıdvan Karakayalı'nın İzmir Kemalpaşa'daki villası için yıkım talebi!

İzmir Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın eşi üzerine kayıtlı olan ve kaçak olarak inşa edildiği iddia edilen havuzlu villa için yıkım talebinde bulunuldu. 

İzmir Harmanlı bölgesine imar müjdesi!

İzmir'de Çiğli Belediyesi uzun yıllardır çözüm bekleyen Harmandalı bölgesinin imar sorununu yüzde 60 oranında çözecek olan imar planı düzenlemesini Belediye Meclisinde görüştükten sonra onanması için İzmir Büyükşehir Belediyesine iletti. 

Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı binası için kaçak iddiası!

Üsküdar Belediyesi, Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı verdiği tahliye kararının iptali üzerine başvuruda bulundu. Belediye yıllardır kullanılan muhtarlık binasının kaçak olduğunu öne sürdü.

Hazine arazisi nasıl kiralanır?

Nüfusuna kayıtlı olduğu köyünde hiçbir toprağı olmayıp çiftçilik yapmak isteyen vatandaşlara Hazine arazileri kiralık olarak verilecek. Kira bedelleri de peşin veya dört eşit taksitle ödenebilecek.

Rıza Akpolat'ın Kuruçeşmede'deki villasında kaçak tadilat iddiası!

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, seçimden sonra Bahçelievler’deki oturduğu mütevazı evden önce Ulus’taki lüks bir siteye taşındı. Şimdi de kirası aylık 60 bin TL olan Boğaz manzaralı villaya taşınıyor.

Hatay Altınözü’ne Millet Bahçesi geliyor!

Hatay Altınözü’nde millet bahçesi çalışmaları başlıyor. Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, projeyle ilgi açıklamalarda bulundu.

Sincan Belediyesi'nden yatırım atağı!

Sincan Belediyesi, yaklaşık 150 milyon TL'lik yatırımları ve borçsuz bütçesiyle diğer belediyelere örnek teşkil ediyor. Kurumlardan borç almayan belediye, yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor...

Gaziantep Çamlıtepe Ticaret Merkezi tamamlandı!

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yapımı tamamlanan Çamlıtepe Ticaret Merkezi'ni inceledi. Fadıloğlu, merkezin inşaatının tamamlandığını ifade etti.

Hatay Altınözü'ne cam seyir terası yapılıyor!

Hatay’ın Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur ile Belediye Başkanı Rıfat Sarı, ilçede hayata geçirilen altın zeytin cam seyir terası üzerinde incelemeler yaptı.

belediye arsası kiralanır mı Haberi

belediye arsası kiralanır mı

Belediye arsası nasıl kiralanır?

Belediyeler tarafından arsa, konut ve işyerleri üretilmesi, tahsisi, kiralanması ve satışına ilişkin usul ve esasları, 29 Eylül 2005 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan bir yönetmelik ile açıklanıyor.


Yönetmelik, belediyeler tarafından üretilen arsa, konut ve işyerlerinin tahsisi, kiralanması ve satışına ilişkin düzenlemeleri kapsıyor. Peki, ilgili yönetmelik gereğince belediye arsası nasıl kiralanır?


Tahsis ve satış yetkisi

Madde 17 — Arsa, konut ve işyeri tahsisi, kiralama ve satışları belediye encümeni kararı ile yapılır. Belediye encümeni kişilerin dar gelirli kapsamına girip girmediğini belirlemeye, tahsis, kiralama ve satışın yapılıp yapılmamasına, satışlarda teklif edilen fiyatın yeterli olup olmadığına ve ihaleyi sonuçlandırıp sonuçlandırmamaya yetkilidir.


Aile nüfusu, dul, engelli, evde yatalak hasta bulunması, çocukların gelir getirici bir işte çalışıp çalışmaması, aile bireylerinin sahip olduğu araç ve diğer varlıklar, gazi,...