15 / 05 / 2024

belediye Başkanlık divanı

belediye Başkanlık divanı

Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinde yer alan hükümlere göre, belediye meclis çalışmaları kapsamında meclise, belediye başkanı başkanlık ediyor. Başkanının bulunmadığı durumlarda meclis birinci başkan vekili bu görevi üstleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığı açıklayan Şenol Gökner kimdir? Asıl mesleği ne?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını duyuran Şenol Gökner, kimdir? İşte detaylar...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı konut imarlı 2 arsayı satıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığından 2 adet konut imarlı arsa satış ihalesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki arsaların fiyatı ne kadar oldu? İşte detaylar...

Ankara'nın göbeğinde 5 gayrimenkul satılacak! Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın bu fırsatı kaçmaz!

Ankara İli Belediye Başkanlığı, Ankara; Çankaya, Gölbaşı ve Yeni Mahalle'de yer alan 5 konut için satış ihalesi düzenliyor.

Kamuya giremeyen kalmayacak! Belediye Başkanlığı personel alımı yapacak! Aman bu tarihlere dikkat

Çüngüş Belediye Başkanlığı’ndan istihdam sağlamak amacı ile bir iş fırsatı çıktı. Başkanlık, cazip şartlar ile personel alımı sağlayacak. İşte detaylar…

Çorum Belediye Başkanlığından büyük fırsat! İmarlı arsalar satıyor!

Çorum Belediye Başkanlığı, Çorum Kuruçay ve Gülabibey mahallelerinde yer alan 3 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte söz konusu ihale ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Divriği Belediye Başkanlığı'ndan satılık 44 arsa!

Divriği Belediye Başkanlığı, Sivas'ta yer alan 44 adet arsa için satış ve kiralama ihalesi düzenliyor.

Üsküdar Belediye Başkanlığı'ndan 148 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, Çekmeköy ilçesinin Ömerli mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 14 milyon 817 bin 920 TL olarak belirlendi. 

Tunç Soyer Tarihi Şato Restoran'ı başkanlık konutu yaptı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, bütün tepkilere rağmen Tarihi Şato Restoran'ı başkanlık konutuna dönüştürdü.

Aliağa Belediye Başkanlığı'ndan satılık gayrimenkul! 7,1 milyon TL'ye!

Aliağa Belediye Başkanlığı tarafından Aliağa Çaltılıdere'de 1035 parselde bulunan 216.147,18 m2 Belediye hissesinin satışı  ihale edilecek. Taşınmazsın tahmini satış bedeli 7 milyon 132 bin 856,94 olarak belirlendi. 

Melih Gökçek, başkanlık konutunu nasıl aldı?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde belediyeye ait Teras Evler’de yer alan villayı başkanlık konutu olarak kullanan Melih Gökçek’in görevden ayrıldıktan sonra da konutu terk etmediği ortaya çıktı. Gökçek konutu nasıl aldığını anlattı...

Şehitkâmil Belediye Başkanlığı'ndan satılık 3 arsa! 6,7 milyon TL'ye!

Gaziantep Şehitkâmil İlçe Belediye Başkanlığı Gaziantep Beylerbeyi ve Güvenevler'deki 3 arsa nitelikli taşınmazı ihale usulü ile satışa çıkarıyor. Gayrimenkullerin muhammen bedeli 6 milyon 745 bin 605 TL olarak belirlendi. 

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı'ndan 6.4 milyon TL'ye satılık dükkan ve ofis!

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı, mülkiyeti kendisine ait olan dükkan ve ofisi satışa çıkardı. Yakuplu Mahallesi'nde bulunan gayrimenkullerin satış bedeli 6 milyon 488 bin 600 TL olarak belirlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Kadir Topbaş'ın istifasıyla boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için olağanüstü toplandı. İBB Başkanlığı seçiminde oy verme işlemleri başladı.

belediye Başkanlık divanı Haberi

belediye Başkanlık divanı

Belediye meclis çalışmaları!

Belediye meclisinin, meclis başkanlık panının, meclis ihtisas ve denetim komisyonlarının çalışma usul ve esaslarını düzenleyen Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğine göre, üye tam sayısının salt çoğunluğu ile toplantı yapılabiliyor.


Meclis toplantılarında, meclis başkanı, meclis çalışmalarında düzeni sağlamakla yükümlü oluyor.


Meclis Çalışmaları

Başkanlık panı

Madde 9 — Meclise, belediye başkanı başkanlık eder. Belediye başkanının bulunmadığı durumlarda  meclis birinci başkan vekili, onun da olmadığı durumda ikinci başkan vekili meclise başkanlık eder. Belediye başkanı toplantının herhangi bir safhasında da yerini meclis başkan vekiline bırakarak toplantıdan ayrılabilir. Ancak, yıllık faaliyet raporunun görüşüldüğü oturuma, meclis başkan vekili başkanlık yapar.


             Meclis birinci ve ikinci başkan vekilinin de bulunmaması durumunda, varsa katip üyeler, yoksa en genç iki meclis üyesi tarafından imzalanmış tutanakla durum tespit...