17 / 05 / 2024

belediye büfeyi gecekondu diye yıktı

belediye büfeyi gecekondu diye yıktı

Kocaeli Kartepe'de, Mustafa Akca'nın Arslanbey Meslek Yüksekokulu karşısındaki park alanı içindeki ihaleyle kazanıp yaptırdığı büfe, Kartepe Belediyesi tarafından gecekondu denilerek yıkıldı...

Belediye bütçesi 500 milyonla 1957'de rekor kırmış! Nedeni; İmar ve istimlak çalışmaları...

1957 yılında belediye bütçesine 500 milyon lira ayrılacağı belirtilmiş. Rekor bütçenin imar ve istimlak çalışmalarından dolayı bu rakama ulaştığı aktarılmış.

Buca’daki gecekondu önleme bölgesi planları yeniden askıda! Belediye hizmet alanı gitti, konut alanı geldi! 

Danıştay tarafından iptal edilmiş olan Buca’daki gecekondu önleme bölgesi alanlarının imar planı revize edilerek TOKİ tarafından bir defa daha askıya çıkarıldı. Söz konusu planlarla beraber bir defa daha belediye hizmet alanına konut imarı getirildi.

Belediyeden büyük fırsat: Başkent Ankara'da 21 arsa ve dükkan satacak, 1 büfeyi de kiraya verecek!

Ankara İli Pursaklar Belediye Başkanlığı, Ankara Pursaklar, Saray ve Sirkeli'de yer alan arsa ve dükkanları satışa çıkardı. Pursaklar Belediyesi Saray Mahallesi'nde yer alan 1 adet büfeyi ise kiraya verecek.

İstanbul’da iş arayanların dikkatine! Belediyeye 60 memur ve zabıta memuru alınacak! Tarihleri kaçırmayın

Fatih Belediyesi kadrolarındaki personel eksiğine çare bulmak için iş ilanı yayımladı. Belediye Başkanlığı’nın yayımladığı ilana göre; 60 düz memur alımı ve zabıta memuru belediye bünyesine katılacak. İlanla ilgili detaylar ise belli oldu. Alımlar KPSS puanına göre gerçekleşecek. İşte detaylar…

Milyonlarca ev sahibi ve ev almak isteyenlere son tarih açıklaması! Paralar hesaplara yatırılacak

Her yıl yılda iki taksit şeklinde ödenen emlak vergisi ile çevre temizlik vergilerinin bu yılın ilk taksiti için son ödeme tarihi 31 Mayıs Salı günü olarak açıklandı. Ödemeler belediye bünyesindeki 7 vezneden yapılırken, internetten ödeme kolaylığı da sunuluyor.

Çevreciler Marmaris Belediye Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu!

Marmaris'te Sinpaş GYO tarafından hayata geçirilen ve tartışmalara neden olan Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi sebebiyle bazı sivil toplum kuruluşları Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve belediye bürokratları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Düzce'deki tarihi evler restore edilecek! 

Düzce Belediyesi, Konuralp’in tarihi canlandırmak için çalışmalarına devam ediyor. Belediye bölgede yer alan 8 kültür varlığını restore edecek. 

Osmangazi Belediyesi yurt inşaatı giderlerini Belediye bütçesinden ödedi iddiası!

Bursa’da Osmangazi Belediyesi’nin, belediye bütçesinden milyonlarca TL harcama yaparak özel bir vakfa ait yurt inşaatının yapım işini üstlendiği belirlendi. Özel derneğin yurt inşaatı yapımını 5 milyon 982 bin TL+KDV bedelle üstlendiği vurgulandı.

Alanya'nın sahilindeki kaçak yapılar yıkılıyor!

Alanya Belediyesi tarafından sahilde bulunan kaçak yapıların yıkımı gerçekleşiyor.  Bölgede gecekondu kanuna muhalefet eden yapı ve uzantılar tek tek yıkılarak cezai işlem uygulandı.

TOGO Kuleleri tartışmasında Hak Ediş Raporu gerçeği!

Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, Sinan Aygün’e ait inşaatın yüzde 60’a gelmesine rağmen yüzde 30’larda olduğuna yönelik iddiası, belediye bürokratlarının hazırladığı 24 Nisan tarihli Hak Ediş Raporu’yla çürüdü...

Kiracı gayrimenkulü başkasına devredebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'İşlettiğim büfeyi bırakmak, daha doğrusu bir başkasına devretmek istiyorum. Ancak mal sahibi “Benim iznim olmadan olmaz” diyor. Bu halde durumum nedir?' sorusunu yanıtladı.

Avcılar'da kentsel dönüşüm hamlesi!

Avcılar Belediye Meclisi’nin son toplantısında verilen kararla belediye bünyesinde Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kuruldu.

Elbistan Mimari Estetik Komisyonu çalışmaları devam ediyor! 

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’ün talebi doğrultusunda Belediye bünyesinde kurulan "Mimari Estetik Komisyonu" ilçede estetik sıkıntı oluşturan yerlerin tespitini yaparak aciliyet durumuna göre programa alınmasına karar verdi.

belediye büfeyi gecekondu diye yıktı Haberi

belediye büfeyi gecekondu diye yıktı

Kocaeli'nde Mustafa Akca'nın Kartepe Belediyesi'nin açtığı ihaleyi kazanarak Arslanbey Meslek Yüksekokulu karşısındaki park alanı içine yaptırdığı 108 metrekarelik büfe, aynı belediye tarafından gecekondu diye yıkıldı. Akca, büfesinin Kocaeli 2'nci İdare Mahkemesi'nin 'yürütmeyi durdurma' kararına rağmen yıkıldığını savunarak, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda...