08 / 05 / 2024

belediye gelirlerinden Çevre temizlik vergisi

belediye gelirlerinden Çevre temizlik vergisi

Belediye sınırları içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalardan çevre temizlik vergisi alınıyor. İşte çevre temizlik vergisi yönetmeliği...

Bakanlıktan çevre katliamına geçiş yok! Belediye geri adım attı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeşil alan yapacağını duyurduğu Buca Cezaevi arsasına moloz dökerek mezbeleliğe çevirdi. Olayın ardından harekete geçen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, belediyeyi uyardı. Ardından araziyi temizlemek zorunda kalan belediye, giriş çıkışlarını da kapattı.

Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye ve Katar arasında çevre ve şehircilik görüşmesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 25. Taraflar Konferansı'nda (COP25) Katar Belediye ve Çevre Bakanı Al Subaie ile bir araya geldi.

Kentsel dönüşümde 5,8 yoğunluğu!

5,8 büyüklüğündeki deprem İstanbullulara kentsel dönüşüm gerçeğini bir kez daha hatırlatırken, evlerini güvenli hale getirmek isteyenler soluğu belediye ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’nde aldı. 

Türk-Katar işbirliğinin gelişmesi için önemli alt yapı oluşturuldu!

Katar Belediye ve Çevre Bakanı Mohammed bin Abdullah Al Rumaihi, işbirliğinin arttırılması için her iki devletin de önemli bir alt yapıyı oluşturduğunu ve geliştirmek için gerekli tüm desteğin de verileceğini söyledi.

Ordu Çevre Yolu, OR-Gİ Havalimanı'nın 4 katı maliyette!

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Çevre Yolu Projesi'nin, Türkiye'nin deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'na harcanan bütçenin 4 katı maliyetle inşa edilmekte olduğunu bildirdi.

Kahramanmaraş Kuzey Çevre Yolu'nda çalışmalar tam gaz!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yapımı devam eden Kuzey Çevre Yolunda incelemelerde bulundu.

Adana Belediye Evleri Dönüşüm Projesi 2 yıldır onay bekliyor!

Adana'nın merkez Çukurova İlçesi'ndeki 7 bin hak sahibini ilgilendiren, 6 milyar liralık yatırımla 16 bin konut yapılması planlanan Belediye Evleri Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda 2 yıldır onay bekliyor.

Ordu Çevre Yolu Mart'ta açılacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yapımına yaklaşık 4 yıl önce başlanan Ordu Çevre Yolu Projesi'ne ilişkin, "Çevre yolu 1 ya da 2 yıla kalmadan yapmış olduğu yakıt tasarrufu ile kendini amorti etmiş olacak." dedi.

Mersin Çevre Düzeni Planı kabul edildi!

Mersin'de Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı ilk toplantısında Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) de içinde yer aldığı Çevre Düzeni Planı oy çokluğuyla kabul edildi

Ereğli'de çevre düzenlemeleri sona erdi!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal trafik, çevre düzenleme ve asfaltlama çalışmalarının yapıldığı Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı üzerinde incelemelerde bulundu.

Uşak Kuzey Çevre Yolu mahallelerin imar değerini artıracak!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentin trafiğini rahatlatacak olan Kuzey Çevre Yolu'nda sona yaklaştıklarını söyledi. Cahan, "Büyük projelerimizle kentimizin imajını ve kaderini değiştirmek için çaba veriyoruz" dedi.

Kahramanmaraş Kuzey Çevre Yolu'nun inşaatı tam gaz!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yapımı hızla devam eden Kuzey Çevre Yolu’nda incelemelerde bulundu.

belediye gelirlerinden Çevre temizlik vergisi Haberi

belediye gelirlerinden Çevre temizlik vergisi

Çevre temizlik vergisi yönetmeliği!

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabidir.

Genel ve katma bütçeli idareler, il özel idareleri, belediyeler, köyler, bunların kuracakları birlikler, darülaceze ve benzeri kuruluşlar ve üniversiteler tarafından  münhasıran hizmetlerinde kullanılan binalar, Kızılay Genel Merkezi ile şubeleri ve kampları, Kredi  ve Yurtlar Kurumuna ait öğrenci yurtları, korumalı işyerleri ile umuma açık  ibadet yerleri, karşılıklı olmak şartıyla elçilik ve konsolosluk hizmetlerinde kullanılanlarla elçilerin ikametine mahsus olan binalar, milletlerarası kuruluşlar ve bunların temsilcilikleri tarafından kullanılan binalar ile bunların müştemilatı vergiye tâbi değildir. 

Verginin mükellefi, binaları kullananlardır. Mükellefiyet binanın kullanımı ile başlar. 

(Değişik dördüncü fıkra: 30/12/2004-5281/18 md.) Konutlara ait...