04 / 05 / 2024

Belediye harçları kanunu

Belediye harçları kanunu

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince Belediyeye yalnız vergi değil, birtakım harçlar da ödeniyor. Peki belediye harçları nelerdir? İşte Belediyelerin Belediye Gelirleri Kanunu’na göre tahsil ettikleri harçlar...

Belediye harçları!

Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre, belediyeler gelirlerini vatandaşların ödedikleri harç ve vergiler ile tahsil ediyor. Buna göre belediyeye ödenen harçlar nelerdir? İşte belediye harçları...

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No: 90!

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No: 90 bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No: 89!

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No: 89 bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında kişinin kendisinin ikamet etmesi amacıyla satın aldığı konutlarda hanedeki ebeveyn başına 300 bin, çocuk başına ise 150 bin TL'lik kısmın tapu harcından muaf tutulması amaçlanıyor...

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No:88!

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No:88 bugünkü 31552 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No: 86!

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No: 86, 31349 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni tebliğ ile 2021 yılında uygulanacak harç oranları belli oldu.

Mahkumlara Ödettirilecek Harçlar Kanunu'nun Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Kanun teklifi!

2548 Sayılı Ceza Evleriyle Mahkeme Binaları İnşası Karşılığı Olarak Alınacak Harçlar ve Mahkumlara Ödettirilecek Harçlar Kanunu'nun Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Kanun teklifi TBMM'ye sunuldu.

Yeni yapılarda bina inşaat harcı ve imarla ilgili harçlar alınmayacak!

İmar Kanunu'nda değişiklik teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Yapılan değişiklikler arasında, inşa edilecek binalara ilişkin ruhsat ve izinler, inşaat harcları ve imar harçlarıda yer aldı...

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No:84!

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No:84, 30991 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapu harçları 2019!

Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar, 82 seri nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği kapsamında yayımlandı. İşte tapu harçları 2019..

Konya'da yapı ruhsat harçlarına indirim!

Konya Beyşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, inşaat sektörüne destek vermek için yapı ruhsat harçlarında bir miktar indirime gitme kararı alındı.

Beyşehir'de yapı ruhsat harçlarında indirim kararı!

Beyşehir İlçe Belediye Meclisi ilçedeki inşaat sektörüne kriz döneminde destek vermek amacı ile yapı ruhsat harçlarında bir miktar indirim yapılması kararını aldı.

Yapı Kullanma İzin Belgesi harçları 2018!

İnşa çalışmaları sona eren bir yapının kullanılabilmesi için yapı kullanma izin belgesinin alınması gerekiyor. Peki, bu belge ne kadara mal oluyor? Yapı Kullanma İzin Belgesi harçları 2018 ne kadar?

İstanbul imar harçları 2018!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2018'de tahsil edilecek İmar Müdürlüğü harçlarını açıkladı. İşte İstanbul imar harçları 2018..

Belediye harçları kanunu Haberi

Belediye harçları kanunu

Belediye harçları nelerdir?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince Belediyeye yalnız vergi değil, birtakım harçlar da ödeniyor. Belediyeler, verdikleri kimi kamu hizmetlerini karşılamak amacıyla, bu hizmetlerden yararlananlardan yasaya dayalı olarak hizmetin maliyetinin yalnızca bir kısmını kapsayacak tutarlarda harç alıyor.


Bu harçlar, yapılan işin niteliğine göre alınacağından, işyeri açma izni harcı örneğinde olduğu gibi, bazı harçlar tüm işletmelerce ödenmesi gerekirken, sağlık belgesi harcında olduğu gibi bazı harçlar da işin gereği sağlık belgesi almak zorunda olunan işlerin yapılması halinde ilgili işletmelerce ödenecek harçlar olmaktadır.


Belediyelerin Belediye Gelirleri Kanunu’na göre tahsil ettikleri harçlar şu şekilde sıralanıyor:


Belediye harçları:

- Kaynak suları harcı

Özel kaplara doldurulup satılacak olan kaynak sularının (işlenmiş sular dahil) belediyelerce denetlenerek hangi kaynaklara ait olduklarını gösterecek şekilde bu kaplara özel işaret konulması, Kaynak Suları Harcına...