26 / 07 / 2024

belediye Hazine garantili ihraç

belediye Hazine garantili ihraç

Belediyeler, belediye şirketleri ve KİT’ler ile Karayolları, TCDD gibi kurumlar finansman ihtiyaçlarını karşılamak için yurtdışı piyasalar da tahvil ihraç edebilecek. Tahviller için Hazine garanti sağlayacak

Varlık Fonu’na bağlı olan BOTAŞ, tarihinde ilk kez dış kredi ile doğal gaz alacak!

Türkiye Varlık Fonu’na (TVF) bağlı BOTAŞ, LNG (sıvılaştırılmış doğal gaz) alımı için DeutscheBank’tan 929 milyon dolar tutarında Hazine garantili kredi alacak. İşte detaylar...

Elazığ'da hazine arazilerinin metrekaresi ne kadar?

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 24 Ocak 2020'deki 6,8’lik depremi sonrasında hazine arazilerinin metrekaresinin 1 TL'den satılacağını söylemişti. Söz konusu araziler  için metrekare fiyatının 450 TL olduğu iddia edildi. 

Eyüpsultan Belediyesi, eski belediye binasını Hazine'ye devretti!

Eyüpsultan Belediyesi, vergi borçlarını ödeyebilmek için eski belediye binasını Hazine'ye devretti. Arazinin ve belediye binasının değerlerinin, belediyenin borcundan fazla olması sebebiyle maliye hazinesine ait araziler takas edildi.

2020'de kamu bankaları hazine garantisiyle 1 milyar 678 milyon dolar finansman sağladı!

Kamu kurumları ve özel kuruluşlar 2020 yılında 2 milyar 225 milyon dolarlık Hazine garantili kredi finansmanı aldıu. Bu finansmanın 4'te 3'ünü kamu bankaları tarafından alındı. 

Hazine ve Belediye kiracılarından kira istenmeyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemleri açıkladı. Murat Kurum, “Hazine ve Belediye kiracılarından kira istenmeyecek. Kira borçları ertelenecek”dedi...

Hazine’nin onay vermediği 3 metro hattı hangisi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kredi buldukları halde Hazine onayı alamadıkları için başlanamadığını açıkladığı 3 projenin; Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı, Bostancı-Dudullu Metro Hattı ve Yenidoğan- Hastane Hattı olduğu belirtildi.

Ahmet Cin'den belediye ve hazine hisseleriyle ilgili iki müjde!

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, belediye ve hazine hisseleriyle ilgili müjdeli haberi verdi. Belediye hisselerinin satış bedellerinde 2020 yılı için herhangi bir artış yapılmayacak.

Kısa süre içinde altına dayalı kira sertifikası ihracı gerçekleştirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Kısa süre içinde Hazine garantili bir altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı daha gerçekleştirilecektir" dedi...

Zafer Havalimanı için yapılan Hazine garantili ödemeler mecliste!

Zafer Havalimanı için yapılan Hazine garantili ödemelere ilişkin soru önergesi hazırlandı. CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, sorularını Bakan Albayrak'a sordu..

Hazine'nin Zeytinburnu'ndaki gayrimenkulü belediyeye devredildi!

Zeytinbunu İlçesi'ne bağlı Merkezefendi Mahallesi'ndeki Hazine'ye ait gayrimenkul bedelsiz olarak Zeytinburnu Belediye Başkanlığına devredildi...

Eximbank'tan Türk müteahhitlerine hazine garantili destek!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Eximbank'ın birçok ülkede yapılacak projelerde Türk müteahhitlerini bu şekilde hazine garantili olarak destekleyebileceğini vurguladı.

Sarıyer’deki hazine arazisine imam hatip lisesi mi yapılacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, mevcut planda ‘Eğitim Tesisleri Alanı’ olarak ayrılan Sarıyer’de, Darüşşafaka Mahallesi’ndeki 20 bin 660 metrekarelik boş Hazine arazisini,‘Mesleki ve Teknik Öğretim Tesisleri Alanı’na aldı.

Aziz Kocaoğlu’ndan stat için Hazine arazisi önerisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, stat yapımı için Örnekköy ve Çiğli önerilerinin reddedilmesinden sonra sürpriz bir çıkış yaptı: "Stat için Hazine’den arazi almaya hazırız"

belediye Hazine garantili ihraç Haberi

belediye Hazine garantili ihraç


Belediyeler, belediye şirketleri ve KİT’ler ile Karayolları, TCDD gibi kurumlar finansman ihtiyaçlarını karşılamak için yurtdışı piyasalar da tahvil ihraç edebilecek. Tahviller için Hazine garanti sağlayacak.Hazine Müsteşarlığı tarafından hazırlanan konuyla ilgili yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.Tahvil ihracından önce Kalkınma Bakanlığı’ndan proje için yatırım, Hazine Müsteşarlığı’ndan da tahvil ihraç izni almalak gerekiyor. Tahvil ihracı için Sermaye Piyasası Kurumu’nun (SPK) da onay vermesi şartı...