07 / 05 / 2024

belediye iskan vermiyor

belediye iskan vermiyor

İskan, yapının projesine ve bölgenin imar planına uygun bir şekilde inşa edilmişse veriliyor. Ancak aksi şekilde inşa edilen ya da borcu ödenmemiş yapılara iskan belgesi düzenlenmiyor. Peki, bir yapıya iskan verilmezse ne olur?

Kartepe Bahçekent'in iskan sorunu çözülüyor!

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman'ın başlattığı Uzunçiftlik Mahallesi S.S.Bahçekent Konut Yapı Kooperatifi’nde bulunan 534 dairenin iskan sorunu çözülüyor.

İskan nedir? İskan belgesi ne için kullanılır?

İskan kelimesi yapılar, binalar için sıklıkla kullanılan kelimeler arasında yer alır. Belediye tarafından verilen iskan, inşaatı bitirilen binaların ruhsatlı olmasını sağlar. Peki, iskan nedir? İskan belgesi ne için kullanılır?

Belediye çalışma saatleri 2018!

Bir inşaat işi için ruhsat ve iskan işlemleri ilgili belediyede yapılabiliyor. Peki, belediye hangi saat aralığında hizmet veriyor? İşte belediye çalışma saatleri 2018..

Mamak Belediyesi 225 iskan, 119 yapı ruhsatı verdi!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül yaptığı açıklamada Mamak Belediyesi'nin 2017 yılının ilk çeyreğinde 225 iskan, 119 yapı ruhsatı verdiğini belirtti.

İskan harcı hesaplama 2016!

Bir arsa üzerinde inşa edilen binanın ruhsatlı projesine uygun olarak inşa edilip edilmediğinin tespiti Belediye İmar Birimi çalışanları tarafından yapılıyor. Peki, iskan harcı 2016 ne kadar? İşte iskan harcı hesaplama 2016 örneği..

Hakan Tütüncü: İskan ve ruhsatla ilgili sorunlar çözüldü!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, iskan ve ruhsatla ilgili problemlerini çözdüğü, kat artışı talebini karşıladığı inşaat malzemecileri sitesi esnafının, yeni yer isteğinin karşılanması için de gereken desteği sağlayacağını ifade etti.

İskan alındıktan sonra tapu değişimi nasıl olur?

Bir arsa üzerinde projesine uygun ve süresinde tamamlanan yapılara, belediye iskan belgesi veriyor. İskan alındıktan sonra tapu değişimi yapılabiliyor. Peki, iskan alındıktan sonra tapu değişimi nasıl olur?

Ümit Uysal iskanı olmayan evde mi oturuyor?

CHP’li başkan, yönettiği belediyeden iskân alamadığı öne sürülen 5 bloklu siteye taşındı. Bloklarda iskanın olup olmadığı, varsa tarihi ve başkanın taşındığı tarih soruldu, belediye sorulara cevap veremedi

İskan başvurusunu kim yapar?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan herhangi bir yapının belirli kriterlere uygunluğuna göre belediye tarafından verilen onay belgesine iskan deniyor. Peki, iskan başvurusunu kim yapar?

Eski binaya iskan nasıl alınır?

İskan belgesi, ruhsatlı bir binanın projesine uygun olarak bitirilmesi halinde belediye tarafından düzenlenen oturma ruhsatı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, eski binaya iskan alınır mı? Eski binaya iskan nasıl alınır?

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde iskan ruhsatı tartışması!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa’da kaçak ve usule uygun olarak yapılmayan ve ruhsat bekleyen 465’e yakın bina var. Bunların 450’nin üzerinde yani tamamına yakını benden önceki döneme ait" dedi

İskan talep dilekçesi örneği!

Bir yapının belirli kriterlere uygunluğuna göre belediye tarafından verilen onaya iskan deniyor. İskan için yapı sahibinin bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapması gerekiyor. İşte, iskan talep dilekçesi örneği!

İskan bedeli hesaplama 2015!

İskan, belediye sınırları içerisinde yer alan arsalar üzerinde inşa edilen yapıların kullanılabilmesi için alınması gerekiyor. Peki, iskan için ne kadar bedel ödenir? İşte iskan bedeli hesaplama 2015..

belediye iskan vermiyor Haberi

belediye iskan vermiyor

İskan verilmezse ne olur?

İnşaat çalışmaları sona erdikten sonra alınması gereken iskan belgesi, belediyeler tarafından düzenleniyor. İskan, ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren; ruhsat bilgilerini inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteriyor.


Bu belge, yapının projesine ve bölgenin imar planına uygun bir şekilde inşa edilmişse veriliyor. İskan alınırken ssk borçlarının da ödenmiş olması, iskan harcının da yatırılmış olması gerekiyor.


Ancak aksi şekilde inşa edilen ya da borcu ödenmemiş yapılara iskan belgesi düzenlenmiyor. Peki, bir yapıya iskan verilmezse ne olur?


İskan verilmezse..

İskan verilmeyen yapı, yasal olarak bitmiş kabul edilmiyor. Yapı resmi kayıtlarda hala inşaat halinde gözüküyor. Bu nedenle çeşitli abonelikler mesken veya işyeri aboneliğinden değil; şantiye aboneliğinden sağlanıyor. 


Bu da mesken...