02 / 05 / 2024

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde iskan ruhsatı tartışması!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde iskan ruhsatı tartışması!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa’da kaçak ve usule uygun olarak yapılmayan ve ruhsat bekleyen 465’e yakın bina var. Bunların 450’nin üzerinde yani tamamına yakını benden önceki döneme ait" dedi




Manisa Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı Meclis Toplantısı’nın birinci oturumunda Manisa’da iskân ruhsatı alamayan binaların durumları tartışma konusu oldu. Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin “Bu sorun yıllarca halı altına süpürülmüş” demesi üzerine konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa’da kaçak ve usule uygun olarak yapılmayan ve ruhsat bekleyen 465’e yakın bina var. Bunların 450’nin üzerinde yani tamamına yakını benden önceki döneme ait değilse benim adım Cengiz Ergün değil. Bununla ilgili meclisin ikinci oturumunda tespitleri yaparak gerekli açıklamayı yapacağım” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı Meclis Toplantısı Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis toplantısının birinci oturumunda gündeme gelen maddede Yunusemre İlçesi sınırları içerisinde bulunan ve iskân ruhsatı bulunmayan bir binanın durumu görüşüldü. İlgili maddede söz alan Büyükşehir Belediyesi MHP Meclis Üyesi Mehmet Palabıyık, bu konuda mağdur olan insanların olduğunu ifade ederek, “İlgili maddede görüştüğümüz bina ruhsat almış ancak sonraki dönemde projeye uygun hareket edilmediği için kaçak durumuna düşmüş. Manisa’da bu durumda olan 465 bina var. Bu konuyu tek başına değil, genel olarak görüşmemiz lazım” diye konuştu. Yunusemre Belediye Meclis Üyesi Can Mercül ise konunun kişiye özel bir durum olmadığını ifade ederek, “İlgili maddede yer alan bu binanın tek başına olmasının sebebi kişiye özgü değildir. Burada bina tadilatı yapılan çekme mesafesinde karşı bina ile arasında çok fazla mesafe olmasıdır. Bunu komisyonda da çok görüştük” şeklinde konuştu.

Bu Önümüzde Sorun Yumağı Olarak Duruyor

Konuyla ilgili söz alan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ise sorunun bir yumak halinde ortada durduğunu ifade ederek, “Bu konu bugüne kadar halının altına süpürülmüş. Bu konu çözülecekse ortak iradeyle çözülmesi gerekir” dedi.

Konunun Genel Değerlendirilmesi Gerekir

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’de Manisa’da bu durumda olan binaların genel olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Alınmış ruhsat projesine aykırı çıkıntı yapan binalar var. Sonuçta ilaveler kaçak olarak yapılmış. Bunun teker teker görüşülmemesi gerekiyor. Bununla ilgili genel bir değerlendirme yapılarak konu çözüme kavuşturulmalı” diye konuştu.       

Kanunsuz Bir Binaya Ruhsat Veremezdim

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün kendi döneminde bu durumda olan hiçbir binaya ruhsat vermediğinin altını çizerek, “Bu konuda olan ve benden önce başlayan binalar var. Bu süreçte bir tanesine bile ruhsat vermedim. Kanunsuz yapılan bir binaya ruhsat veremezdim” şeklinde konuştu.

Tamamına Yakını Benden Önce Yapıldı

İskân ruhsatı bekleyen 465 binanın tamamına yakınının kendisinden önceki dönemlerde yapıldığının altını çizen Başkan Ergün, “İmar işleri dairesine de buradan gerekli talimatı veriyorum. Bu 465 binanın hangi dönemde yapıldığını çıkaracağız. Tamamına yakını benden önce yapılmadıysa benim adım Cengiz Ergün değil. Gerekli açıklamayı meclisin ikinci oturumunda yapacağım. Biz sorunun hepsini çözelim istiyoruz. Ancak bu konu meclise tek tek gelmesin” şeklinde konuştu.  Meclise gelen ilgili madde MHP ve CHP’nin ret oylarına karşılık AKP’nin kabul oyları sonucunda oy çokluğuyla kabul edildi.



Manisa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön