09 / 05 / 2024

Ümit Uysal iskanı olmayan evde mi oturuyor?

Ümit Uysal iskanı olmayan evde mi oturuyor?

CHP’li başkan, yönettiği belediyeden iskân alamadığı öne sürülen 5 bloklu siteye taşındı. Bloklarda iskanın olup olmadığı, varsa tarihi ve başkanın taşındığı tarih soruldu, belediye sorulara cevap veremedi



Antalya’nın Muratpaşa Belediye Başkanı CHP’li Avukat Ümit Uysal, Muratpaşa Sinan Mahallesi’ndeki Aras Bedesteni-AYPO AVM’nin sahibi olarak da tanınan işadamı Ahmet Aras’a ait Aras İnşaat isimli siteden bir süre önce konut olarak bir daire kiraladı. Belediye yakınında, Muratpaşa ilçesi Fener Mahallesi, Tekelioğlu Caddesi numara 66’daki Aras İnşaat’a ait sitede 3 tanesi caddeye bakan ticari blok, bir tanesi yüksek katlı konut bloğu, bir tanesi de villa bloğu olmak üzere 5 blok bulunuyordu. Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal’ın taşındığı sitenin bazı bloklarında sorun olduğu gerekçesiyle yaklaşık bir yıl süresince binaya Muratpaşa Belediyesi’nden iskân (yapılarda oturulabilirlik belgesi) alınamadığı öne sürülüyordu.


 

BİMER'e başvuruldu

Bazı bloklarındaki sorun nedeniyle için yaklaşık bir yıl süresince iskân alınamadığı öne sürülen sitedeki bir daireye başkanın taşınması ise dikkat çekti. Öte yandan sitenin yapı denetim işini CHP İl Başkan Yardımcısı da olan Antalya Muratpaşa Belediyespor Kulüp Başkanı Ali Özgür Karagöz’e ait ve geçtiğimiz günlerde ‘Kes-yapıştır skandal’ başlıklı bir haber ile gündeme gelen Sahil Yapı Denetim firmasının yaptığı öğrenildi. Bir mimar, Ekim 2015 başında Başbakanlık İletişim Merkezi BİMER’e bilgi edinme talebiyle başvurarak Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı için kiralanan konutun kira bedelini, site bloklarının ilk inşaat ruhsat tarihini, var ise yapı kullanma izin tarihini yani yeni yapılarda oturabilirlik belgesi anlamına gelen iskân belgesini, belediyece konutun kiralanması için alınan bir karar var ise bu kararın tarihini sordu.


İskan ne zaman alındı

Binanın 5 ayrı bloğunda iskan belgesi alınıp alınmadığı, alındıysa ne zaman alındığı, başkanın sitedeki bir dairede ne zamandan beri kiracı olarak oturduğu tarihin ne zaman olduğu merak ediliyordu. BİMER başvurusu sonrası belediyeden gönderilen yanıtta ise soruların iskan belgesi ve kiralama tarihlerine ilişkin bölümleri es geçildi. Soruların tamamına yanıt verilmek yerine “İlgi başvurunuza bahse konu belediye başkanı için belediyemizce herhangi bir konut kiralanmamıştır. Belediye başkanımız 2 bin 250 TL aylık kira bedeli ödeyerek belediyemiz yakınında A……a Apartmanı’nda ikamet etmektedir” yanıtı verildi. Ancak yanıtlarda blokların iskânı olup olmadığı, iskan alınmışsa ne zaman alındığı ve başkanın sitede ne zamandan itibaren kiracı olarak oturduğuna yanıt verilmedi.


 


Yeniden başvurdu


Bunun üzerine vatandaş geçtiğimiz günlerde BİMER’e ikinci kez başvurarak yanıt beklemeye başladığını belirtti. Başvuruda belediye başkanına tahsis edilen lojmanın başkan tarafından boşaltılarak engellilere tahsis edildiği, ardından başkanın kirasını kendisinin ödediği bir konutun kiraladığı belirtilerek belediye başkanının oturduğu şu andaki bahse konu konutun bulunduğu site bloklarının iskânının hangi tarihte alındığı soruldu. Hatırlanacağı üzere Başkan Uysal; 30 Mart 2014 seçimlerinde CHP’den belediye başkanı seçilir seçilmez ilk icraatlarından biri olarak oturduğu evden taşınmıştı. Başkan Ümit Uysal, Konyaaltı’ndaki evinden taşınıp belediyeye ait spor kulübü yerini, kendisi için devlet kesesinden denize nazır lojmana dönüştürmekle de itham edilmişti.



Antalya Akdeniz Manşet 


Geri Dön