20 / 05 / 2024

iskanı olmayan evde oturulurmu

iskanı olmayan evde oturulurmu

CHP’li başkan, yönettiği belediyeden iskân alamadığı öne sürülen 5 bloklu siteye taşındı. Bloklarda iskanın olup olmadığı, varsa tarihi ve başkanın taşındığı tarih soruldu, belediye sorulara cevap veremedi

İskan belgesi olmayan ev alınır mı?

Konut alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan belgesi veriliyor. Peki, iskan belgesi olmayan ev alınır mı? İşte tüm detaylar..

İskansız ev için konut kredisi nasıl çekilir? 

Ev sahibi olmak isteyenler ancak almak istedikleri ev için iskanı olmayan vatandaşlar iskansız ev için konut kredisi veren bankaları araştırıyor. Peki,  iskansız ev için konut kredisi alınabilir mi? İşte detaylar...

Ev alacaklar ve kiralayacaklar için yeni dönem!

İzmir depremi sonrasında gayrimenkul danışmanlarına büyük görev düşüyor. Ev sahiplerinden, mal sahiplerinden mutlaka depremle ilgili “hasarsız” raporu almaları gerekiyor. Ev alacaklar ve kiralayacaklar artık raporu olmayan evde oturmayacak.

İmar barışı şartları nelerdir?

İmar barışı kapsamında verilecek Yapı Kayıt Belgesi ile iskanı olmayan yapılara iskan belgesi alınabilecek. Peki, imar barışı şartları nelerdir? İmar barışının istisnaları nelerdir?

İmar barışı çıktı mı?

İmar barışı ile iskanı olmayan yapıların kayıt altına alınması amaçlanıyor. Peki, imar barışı çıktı mı? İmar barışı ne zaman yürürlüğe giriyor?

3 metrekarelik bir evde yaşar mıydınız?

Ev fiyatlarının oldukça yüksek olduğu Hong Kong'da bir çok insan hiç de insani olmayan daracık yerlerde yaşamak zorunda. Peki siz 3 metrekarelik bir evde yaşar mıydınız?

7 soruda iskansız evde oturmanın riskleri!

Belediyelerin İmar müdürlükleri yapı kullanma izni birimleri tarafından binanın ruhsatına uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye iskan deniyor. İşte 7 soruda iskansız evde oturmanın riskleri...

Pasaportu olmayan binaya iskan verilmeyecek!

2011 öncesi yapılmış binaların 2 Mayıs 2017 tarihine kadar, Enerji Kimlik Belgesi sahibi olması zorunlu hale getirildi. En az C Sınıfı belge almayan yapılara iskan verilmeyecek. Enerji Kimlik Belgesi, gayrimenkullerin kira ve satış fiyatlarını da etkileyecek.

İskanı olmayan bi evde iskan almak için para verilir mi?

Posta Gazetesi'nin yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "İskanı olmayan bi evde iskan almak için para verilir mi" sorusuna yanıt verdi. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

'Fiber altyapı yoksa iskan da verilmesin'

Kentsel dönüşümün fiber altyapı oluşturmak için fırsat olduğunu söyleyen Turkcell CTO'su İlker Kuruöz, kentsel dönüşüm sürecinde fiber altyapısı olmayan binaya iskan verilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Ümit Uysal iskanı olmayan evde mi oturuyor?

CHP’li başkan, yönettiği belediyeden iskân alamadığı öne sürülen 5 bloklu siteye taşındı. Bloklarda iskanın olup olmadığı, varsa tarihi ve başkanın taşındığı tarih soruldu, belediye sorulara cevap veremedi

İskanı olmayan daireye kredi verilir mi?

İskan, ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belge olarak tanımlanıyor. İskan zorunlu olup alınmadığında bazı yaptırımlar söz konusu oluyor. Peki, iskanı olmayan daireye kredi verilir mi?

Binalarda ısı yalıtımı nasıl gerçekleşir?

Binalarda ısı yalıtımı en az binanın temeli kadar önem teşkil ediyor. Nasıl ki temeli sağlam olmayan bir ev bizim için tehlike arz ediyorsa, yalıtımı olmayan evde aynı şekilde oluyor. Peki, binalarda ısı yalıtımı nasıl gerçekleşir?

iskanı olmayan evde oturulurmu Haberi

iskanı olmayan evde oturulurmu

Antalya’nın Muratpaşa Belediye Başkanı CHP’li Avukat Ümit Uysal, Muratpaşa Sinan Mahallesi’ndeki Aras Bedesteni-AYPO AVM’nin sahibi olarak da tanınan işadamı Ahmet Aras’a ait Aras İnşaat isimli siteden bir süre önce konut olarak bir daire kiraladı. Belediye yakınında, Muratpaşa ilçesi Fener Mahallesi, Tekelioğlu Caddesi numara 66’daki Aras İnşaat’a ait sitede 3 tanesi caddeye bakan ticari blok, bir tanesi yüksek katlı konut bloğu, bir tanesi de villa bloğu olmak üzere 5 blok bulunuyordu. Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal’ın taşındığı sitenin bazı bloklarında sorun olduğu gerekçesiyle yaklaşık bir yıl süresince binaya Muratpaşa Belediyesi’nden iskân (yapılarda oturulabilirlik belgesi) alınamadığı öne sürülüyordu.


BİMER'e başvuruldu

Bazı bloklarındaki sorun nedeniyle için yaklaşık bir yıl süresince iskân alınamadığı öne sürülen sitedeki bir daireye başkanın taşınması ise dikkat çekti. Öte yandan sitenin...