06 / 05 / 2024

belediye kanunu arsa üretimi

belediye kanunu arsa üretimi

Belediyeler düzenli kentleşmeyi sağlamak, beldenin konut, sanayi ve ticaret alanı ihtiyacını karşılamak amacıyla arsa ve konut üretiminde bulunabiliyor. İşte Belediye Kanununda düzenlenen belediyelerin arsa ve konut üretimi...

Belediye 17 arsa satıyor! İhalesi 22 Aralık'ta!

Bayburt Belediye Başkanlığı, Bayburt Şingah, Zahit, Uzungazi, Esentepe ve Gençosman'da yer alan 17 arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihaleleri 22 Aralık'ta yapılacak.

Belediye, 13 arsa, 41 konut ve 15 dükkanı satışa çıkardı! Konutların fiyatı 2 Milyon TL’den başlıyor

Elazığ Belediyesi kentte 41 konut, 15 dükkan ve 13 adet arsa satışı yapacağını ilan etti. İşte satışlara ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Belediye iş yeri ve arsa satacak! İhalesi 28 Kasım'da!

Amasya İli Suluova Belediye Başkanlığı, Amasya Suluova'da yer alan arsa ve iş yerlerini satışa çıkardı. Satış ihalesi Suluova Belediyesi Encümen Toplantı Salonu'nda yapılacak.

O belediye KDV’den muaf 5 arsa satacak! Arsa almak isteyenlere müjde!

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı, KDV’den muaf 5 adet arsa satacağını açıkladı. Satış fiyatları tek tek belirlenen arsalar, 22 Kasım’da ihaleyle satılacak.

Belediye akaryakıt istasyonu imarlı arsa satacak! İhalesi 29 Kasım'da!

Amasra Belediye Başkanlığı Bartın İli, Amasra İlçesi, Kaleşah Mahallesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa 2 bin 793 metrekare alana sahip.

Arsa almak isteyenler dikkat! O belediye 3 arsa satacak!

Nevşehir Belediye Başkanlığı, 3 adet arsa satışı yapacağını açıkladı. Açık teklif usulüyle satılacak arsalar için 17 Kasım’da ihale düzenlenecek.

Belediye bu ilçede arsa satacak! İhalesi 30 Kasım'da!

Birecik Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Birecik'te yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan arsa 3 bin 787 metrekare alana sahip.

O belediye 4 adet arsa satacak! İhale tarihi 7 Kasım!

Afyonkarahisar’a bağlı Bolvadin Belediye Başkanlığı tarafından 4 adet arsa satışa çıktı. 7 Kasım’da satılacak arsalar için kapalı teklif usulü ihale gerçekleştirilecek.

O belediye 4 arsa satacak! Hemen bakın!

Balıkesir iline bağlı Dursunbey Belediye Başkanlığı 4 adet arsa satışa çıkardı. Açık teklif usulüyle yapılacak satış ihalesi 31 Ekim’de gerçekleşecek.

Belediye o ilde arsa satacak! İlana ilişkin tüm detaylar belli oldu!

Kırklareli iline bağlı Pınarhisar Belediye Başkanlığı, yayımladığı ilanla arsa satışı yapacağını duyurdu. Satışı yapılacak arsaya yönelik tüm ayrıntılar paylaşılırken, ihale tarihinin 30 Ekim 2023 olduğu öğrenildi.

Belediye 28 arsa satacak! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Tavas Belediye Başkanlığı, Denizli Tavas'ta yer alan 28 arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satış ihalesi 31 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

Belediye bu ilçede 15 bin metrekarelik arsa satacak!

Şırnak İli Cizre Belediye Başkanlığı, Sur'da yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsa 15 bin 25 metrekare alana sahip olarak belirtildi.

Belediye o ilçede arsa satacak! İhalesi 11 Ekim'de!

Onikişubat Belediye Başkanlığı 907 metrekare alana sahip arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 11 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

belediye kanunu arsa üretimi Haberi

belediye kanunu arsa üretimi

Belediyelerin arsa ve konut üretimi!


Belediye Kanununda yer alan esaslara göre, belediye; düzenli kentleşmeyi sağlamak, beldenin konut, sanayi ve ticaret alanı ihtiyacını karşılamak amacıyla imarlı ve alt yapılı arsalar üretmek; konut, toplu konut yapmak, satmak gibi projeler gerçekleştirmek yetkisine sahip oluyor.


Peki belediyelerin arsa ve konut üretimi ile belediyelerin işyeri üretimi nasıl gerçekleşiyor? Kanunda düzenlenen esaslar aşağıda sıralanıyor:


Arsa ve konut üretimi

Belediye; düzenli kentleşmeyi sağlamak, beldenin konut, sanayi ve ticaret alanı ihtiyacını karşılamak amacıyla belediye ve mücavir alan sınırları içinde, özel kanunlarına göre korunması gerekli yerler ile tarım arazileri hariç imarlı ve alt yapılı arsalar üretmek; konut, toplu konut yapmak, satmak, kiralamak ve bu amaçlarla arazi satın almak, kamulaştırma yapmak, bu arsaları trampa etmek, bu konuda ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşları...