30 / 04 / 2024

belediye meclislerinin çalışma usulüne dair yönetmelik

belediye meclislerinin çalışma usulüne dair yönetmelik

Belediye Meclislerinin Çalışma Usulüne Dair Belediye Kanununun 59 uncu Maddesine Tevfikan Tanzim Edilen Talimatnamenin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik, 8 Eylül 2014 tarihinde kararlaştırıldı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Mansur Yavaş: Afet riski olan yerlerle ilgili çalışma yaptık!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi 2020 yılının ilk oturumunu gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, afet riski olan yerlerle ilgili çalışma yaptıklarını söyledi.

Volkan Yılmaz: Kentsel dönüşüm için uyumlu çalışma yapılmalı!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İBB Meclisi Aralık 1.Oturumunda yaptığı konuşmada, Silivri'de kentsel dönüşüm için uyumlu çalışma yapılmasını gerektiğini söyledi.

Çal Mağarası’nda modernizasyon çalışmaları başladı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yaptığı açıklamada “Çalışmalarımız tamamlandığında Çal Mağarası oldukça modern bir yapıya kavuşmuş olacaktır” dedi.

Belediye çalışma saatleri 2018!

Bir inşaat işi için ruhsat ve iskan işlemleri ilgili belediyede yapılabiliyor. Peki, belediye hangi saat aralığında hizmet veriyor? İşte belediye çalışma saatleri 2018..

İskenderun Valilik çalışma ofisindeki çalışmalar tamamlanıyor!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil yaptığı açıklamada Valilik çalışma ofisindeki çalışmaların kısa bir süre tamamlanacağını belirtti.

Belediye çalışma saatleri 2017!

Belediyeler, il, ilçe, bucak gibi yerleşim yerlerindeki sokakların bakımı, temizlik, aydınlatma, su, esnafın denetimi gibi kamu hizmetlerini görüyor. İşte belediye çalışma saatleri 2017..

Maltepe'de inşaatlara pazar günleri çalışma yasağı getirildi!

Maltepe ilçesindeki inşaatlara, pazar günleri çalışma yasağı getirildi. Karar, Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle alındı. Konu Maltepe Belediye Meclisi’nin haziran ayındaki olağan toplantı gündemine taşındı.

Belediye çalışma saatleri 2016!

Belediye sınırları içerisinde bulunan arsa, arazi, konut ve işyeri gibi taşınmaz mallar ile ilgili bazı iş ve işlemler belediyede çalışma saatleri içerisinde yapılıyor. İşte belediye çalışma saatleri 2016..

Havza yönetim heyetlerinin teşekkülü, görevleri, çalışma usul ve esasları hakkında tebliğ!

Havza yönetim heyetlerinin teşekkülü, görevleri, çalışma usul ve esasları hakkında tebliğ 20 Mayıs 2015 tarihinde 29361 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Havza yönetim heyetleri tebliği...

Çalışma Bakanlığı'ndan inşaatlarda iskele eğitimi!

İnşaatlarda gerekli tedbirlerin alınması ve işçi ile işverenlerin eğitilmesi için Çalışma Bakanlığı'na bağlı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) harekete geçti.

Dokuma Projesi Çalışma Grubu'nun raporu tanıtıldı!

Dokuma Projesi Çalışma Grubu’nun oluşturduğu dokuma alanı ile ilgili rapor basına tanıtıldı. Görüş ve öneriler dahilinde hazırlanan rapor, Kepez Belediye Meclisi’ne verilecek.

Muhtarlık çalışma saatleri 2015!

Muhtar, köy veya mahalle tüzel kişiliğinde, yönetiminin başında bulunan kişiler olarak karşımıza çıkıyor. Peki, muhtarların görevleri nelerdir? Muhtarlık çalışma saatleri 2015 nelerdir? İşte yanıtı..

Kültür varlıklarını koruma bölge kurulu müdürlüklerinin çalışma esasları!

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında kurulan kültür varlıklarını koruma bölge kurulu müdürlüklerinin çalışma usul ve esasları yönerge ile düzenleniyor.İşte kültür varlıklarını koruma bölge kurulu müdürlüklerinin çalışma esasları....

belediye meclislerinin çalışma usulüne dair yönetmelik Haberi

belediye meclislerinin çalışma usulüne dair yönetmelik

YÖNETMELİK


Karar Sayısı : 2014/6781

Ekli “Belediye Meclislerinin Çalışma Usulüne Dair Belediye Kanununun 59 uncu Maddesine Tevfikan Tanzim Edilen Talimatnamenin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik”in yürürlüğe konulması; İçişleri Bakanlığının 14/7/2014 tarihli ve 1928 sayılı yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu’nca 8/9/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır.


BELEDİYE MECLİSLERİNİN ÇALIŞMA USULÜNE DAİR BELEDİYE


KANUNUNUN 59 UNCU MADDESİNE TEVFİKAN TANZİM EDİLEN


TALİMATNAMENİN YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMASINA


DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 10/8/1930 tarihli ve 9824 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Belediye Meclislerinin Çalışma Usulüne Dair Belediye Kanununun 59 uncu Maddesine Tevfikan Tanzim Edilen Talimatname yürürlükten kaldırılmıştır.


MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı...