01 / 05 / 2024

Mansur Yavaş: Afet riski olan yerlerle ilgili çalışma yaptık!

Mansur Yavaş: Afet riski olan yerlerle ilgili çalışma yaptık!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi 2020 yılının ilk oturumunu gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, afet riski olan yerlerle ilgili çalışma yaptıklarını söyledi.



Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi 2020 yılının ilk oturumunu,  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, afet riski olan yerlerle ilgili çalışma yaptıklarını söyleyerek, karda açılamayan ya da buzlanma ihtimali olan yollar ile ani yağışlarda yapılacak işlerin önceden planlandığını belirtti.

Ankara'da etkili olan kar yağışının kent yaşamını olumsuz etkilemesine yönelik eleştirilere yanıt veren Başkan Yavaş, sahadaki görevli araç ve personel listesini de paylaşarak, şöyle konuştu:

“Ana arterlerde özellikle de karın çok yağmasının muhtemel olduğu yerlerde bekleyen araçlarımızın tepe lambasını dahi açtırıyorum ki en azından vatandaşlarımız bizim orada nöbette beklediğimizi bilsin. Başkent’teki 8 bin 572 cadde 6 bin 381 kilometre uzunluğunda. 6 Ocak’ta etkili olan kar yağışı nedeniyle toplam bin 168 personel ve 390 araçla müdahale ettik.”

ANKARAGÜCÜ’NE ÇİM SAHA

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kent yönetimine ilişkin gündem maddeleri, Başkanlık yazıları ve Meclis üyelerinden gelen önergeler de konuşularak karara bağlandı.

Başkanlık Yazısı olarak Belediye Meclisi’ne gelen “MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin Tandoğan Tesisleri içerisinde bulunan sahaya sentetik çim futbol sahası yapılmasına” ilişkin karar oy birliği ile kabul edildi.

        


Geri Dön