24 / 05 / 2024

Belediye sitesinde tahliye

Belediye sitesinde tahliye

Zeytinburnu 'nda İstanbul'un silüetini bozan 16/9 kulelerinin sahibi Astay İnşaat 'ın Akmerkez karşısındaki Belediye Sitesi'nde 36 daireden 28'ini almasıyla başlayan mobbing tartışmaları tahliyelerle zirve yaptı.

Üsküdar'daki 29 Mayıs Sitesinde 'rezerv alan kararı geri çekilsin' nöbeti!

134 dairenin yer aldığı Türkiye Diyanet Vakfına ait 29 Mayıs Sitesinde oturan vatandaşlar, rezerv alan ilanı uygulamasıyla konutlar riskli olmamasına karşın tahliye ediliyor. Vatandaşlardan 'rezerv alan kararı geri çekilsin' talebi geldi. 

Mudanya belediye binası meydana gelen 5.1'lik deprem sonrası tahliye edildi!

Mudanya belediye binası 5.1 büyüklüğündeki depremin meydana gelmesinin ardından tedbir amaçlı tahliye edildiği belirtildi. Başkan Türkyılmaz, "Yıkım kararını daha önce almıştık ama bu depremle bu taşınmanın ve belediye binası yapılmasının hızlandırılması gereken bir sürece girdik." dedi.

Bağcılar'da kaldırım çöktü, iki bina tahliye edildi!

Bağcılar'da bir sokaktaki kaldırımda henüz bilinmeyen bir sebeple göçük meydana geldi. Belediye ekipleri herhangi bir olumsuzluğa karşı göçüğün yaşandığı kaldırımdaki iki binayı tahliye etti.

İzmir'de 3 katlı otel tahliye edildi!

İzmir'de 6.6 büyüklüğündeki depremde hasar gören ve yıkılan Konak Belediye binasının bitiminde bulunan 3 katlı otel tahliye edildi. 

Deprem riski taşıyan Keşan Belediye Binası tahliye edilecek!

Edirne Keşan'da yer alan eski belediye binası hakkında deprem riski taşıması nedeniyle tahliye kararı alındı.

Şanlıurfa Eyyübiye'de oto sanayi kiracılarına tahliye tebligatı!

Şanlıurfa'nın Eyyübiye belediyesi 50 oto sanayi dükkanı işletmecisine dükkanlarını 15 gün içerisinde tahliye etmeleri için tebligat gönderdi. Belediye, esnafa ‘iş yeri açma ve çalışma ruhsatı olmadığı’ sebebiyle de idari para cezası uyguladı.

Gaziosmanpaşa'daki riskli binada tahliye gerginliği!

Gaziosmanpaşa Hürriyet Mahallesi'nde toplam 20 daire ve 2 dükkanın olduğu binada 15 aile evlerini AFAD ve belediye ekiplerinin incelemeler sonrasında tahliye edildi. 5 aile ise sürenin bitmesine rağmen evlerini henüz boşaltmadı.

Fikirtepe'de metruk binalar tahliye ediliyor!

Fikirtepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüm alanındaki metruk binalar belediye ekipleri tarafından tahliye ediliyor. 

Esenyurt'ta 25 apartman emniyet amaçlı tahliye edildi!

Esenyurt Belediye Başkanı Bozkurt, Esenyurt'ta çatlaklar ve çökme sebebiyle trafiğe kapatılan Orhan Gazi Caddesi ve tahliye edilen 9 katlı binanın çevresindeki 25 apartmanın emniyet amaçlı tahliye edildiğini açıkladı...

Selahattin Keten'e Cemil Candaş'ın öldürülmesi davasında tahliye!

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Candaş'ın öldürülmesine ilişkin davada, Keten inşaat sahiplerinden Selahattin Keten'in arasında bulunduğu 3 tutuklu sanığın tahliye edilmesine karar verildi. 

Güngören’de 6 katlı riskli bina tahliye edildi!

İstanbul'un Güngören ilçesinde 6 katlı bir bina çökme riskine karşı tahliye edildi. Binanın belediye tarafından mühürlendiği öğrenilirken, ekipler bin çevresinde önlem aldı.

Bakırköy'de belediye mülklerine tahliye!

Bakırköy'deki İstanbul Caddesi üzerinde özel bir şirket tarafından kullanılan Belediyenin mülkiyetinde bulunan tahliye edildi.

Bursa Emek 23 sitesinde dönüşüm başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Ataevler'de dönüşüm için harekete geçti. Emek 23 sitesinde yıkım çalışmasını başlatan belediye, 154 siteyi dönüştürmüş olacak.

Belediye sitesinde tahliye Haberi

Belediye sitesinde tahliye

"Deprem riski" gerekçesiyle yıkım kararı alınan sitede başka şirketle anlaşan 8 daire dahil tüm binaların elektrik, su ve gazının kesilmesinin ardından dün de belediye zabıtaları polis, çilingir, marangoz ve nakliye kamyonları eşliğinde gelip "resmi tebligat Mahalle boyu yapılmadı, süre verin" itirazına rağmen tahliye işlemi yaptı. 



'MAHKEMEYE GİDECEĞİZ' 


Emekli İbrahim Özgün'ün 1 günlük süre talebine rağmen dairesi tahliye edüdi. Evleri tahliye edüen sakinlerin avukatı Erdinç Karagüllü, işlemin tebligatsız, fiili ve yasaya aykırı yapüdığını öne sürdü, yargıya gideceklerini söyledi. Dün itibariyle sitede oturan, eşyalı daire...