16 / 05 / 2024

belediye tapu beyanı

belediye tapu beyanı

Taşınmaz mal sahibi olan kimselerin, sahip oldukları gayrimenkulleri belediyeye beyan etmeleri gerekiyor. Peki, belediyeye tapu bildirimi ne zaman yapılır? Belediyeye taşınmaz tapu bildirimi nasıl yapılır?

e-Devlet’ten tapu beyanı nasıl yapılır?

Kişilerin sahip oldukları taşınmazları ilgili kurumlara bildirmesine tapu beyanı denir. Peki e-Devlet’ten tapu beyanı nasıl yapılır? Tapu beyanı için hangi evraklar gerekir? Tapu beyannamesi nasıl yapılır? İşte detaylar…

Tapu harcı eksik beyan dilekçesi 2022!

Tapu harcını eksik beyan eden ancak sonradan pişman olan vatandaşlar yanlışlığı düzeltmek için bir dilekçe verebiliyor. İşte tapu harcı eksik beyan dilekçesi 2022...

Tapu harcı eksik beyan cezası 2022 ne kadar?

Tapu harcının eksik yatırılmasının tespit edilmesi halinde eksik beyan cezası kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası 2022 ne kadar?

Silivri'nin tapu sorunu belediye meclisinde!

CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız'ın ortak hareket çağrısının ardından AK Parti ve MHP'den tapu sorununun çözümünde olumlu sinyaller verildi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, "Mağduriyetlerin yaşanmaması için dikkatli, hassas bir çalışma yapılıyor" dedi.

Geçen yıl 2,7 milyon gayrimenkul satıldı, 18,2 milyar TL'lik tapu harcı elde edildi!

Türkiye genelinde geçen sene gayrimenkul satış adedinde yüzde 14,5'lik, satışlarda beyan edilen değerde yüzde 29'luk, tapu harcında ise yüzde 76'lık artışla tüm zamanların rekoru kırılmış oldu.

Tapu harcı pişmanlık harcı 2021!

Tapuda gerçek satış bedelini beyan etmeyen ancak pişman olanlar, bir dilekçe vererek pişmanlık harcını ödeyebiliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık harcı 2021 ne kadar? İşte tapu harcı pişmanlık harcı 2021...

Kocaeli 42 Evler'deki tapu sorunu çözülüyor! 

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, yaptığı açıklamada İzmit İlçesi 42 Evler Mahallesinde yaşayan kat maliklerinin yaşadığı tapu sorunun çözümünde çok önemli bir adımın atıldığının müjdesini verdi.  

Eyüpsultan Nişanca sakinlerinin tapu sevinci!

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Nişanca Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlara tapu sorununun çözümüyle ilgili verdiği sözü yerine getirdi. 

Ankara'da Hazine arazilerinde usulsüzlük operasyonu!

Ankara Çamlıdere'de Hazineye ait 2B arazilerinin rüşvet karşılığı usulsüz olarak satışını yaptığı iddiasıyla belediye, tapu, milli emlak ve elektrik dağıtım şirketlerinde çalışan ve ilçede emlakçılık yapan 46 şüpheli gözaltına alındı

Kayseri Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü yeni binasına Büyükşehir'den destek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yapımı tamamlanma aşamasına gelen yeni Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü binasında incelemeler yaptı ve kente hizmet sunacak binanın çevre düzenlemesinin bir an önce Büyükşehir ekiplerince gerçekleştirilmesini söyledi...

Kayseri Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü binasının inşaatı tamamlanıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, inşaatı tamamlanan Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü binasında incelemeler gerçekleştirdi.

Pendik Sülüntepe'deki tapu sorunu çözüldü!

Sülüntepe Mahallesi ‘806 parsel’deki 75 adet gecekondunun tapu sorunu çözüöe kavuştu. Belediye Başkanı Ahmet Cin’in girişimleriyle Milli Emlak Müdürlüğünden devralınan parselin hak sahiplerine satışı başladı. 

Sarıyer'in 60 yıllık tapu sorunu çözülüyor!

İBB tarafından gerçekleştirilen ‘Sarıyer Islah İmar Planları’ Çalıştayı’nda, ilçedeki tapu ve imar sorunları konuşuldu. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bu çalıştaydan çıkacak sonuçların sadece Sarıyer’i değil, kentin tapu sorunu olan tüm bölgelerini ilgilendireceğine dikkat çekti...

belediye tapu beyanı Haberi

belediye tapu beyanı

Belediyeye tapu bildirimi ne zaman yapılır?

Taşınmaz mal sahibi olan kimselerin, sahip oldukları gayrimenkulleri belediyeye beyan etmeleri gerekiyor. Beyanın yapılmaması halinde, mükellefin karşısına birtakım cezalar çıkabiliyor. 


Tapu bildirimi; mülk Sahibi nüfus cüzdanı fotokopisi,

adres ve telefon numarası, kapak dosya, tapu fotokopisi ile yapılıyor. Peki, belediyeye tapu bildirimi ne zaman yapılır?


Belediye tapu beyanı..

Tapu bildiriminin en geç arsa tapusunu alındığı yılın sonuna kadar yapılması gerekiyor. Alınan gayrimenkul inşaat halindeyse, inşaatın tamamlanması beklenip tapu alındıktan sonra emlak beyanında bulunulması gerekiyor. Belediyeye yapılacak tapu bildirimi örneği aşağıda yer alıyor.


EMLAK VERGİSİ BİLDİRİMİ (BİNA)


.................  BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

.................  İL-İLÇE-BELDE

Emlak Vergisi Sicil No: ................. 

Vergi Kimlik Numarası: .................


MÜKELLEFİN

Soyadı

Adı (Kurum İse Unvanı)

Baba Adı

Doğum Yeri/Tarihi

Nüfusa K. Olduğu Yer

Uyruğu

Cilt No

Aile Sıra No

Sıra No


İKAMET ADRESİ

Mahalle/Semt

Cadde/Sokak

Kapı No

Dire No

İl - İlçe


İŞYERİ ADRESİ

Mahalle/Semt

Cadde/Sokak

Kapı No

İl-İlçe

Telefon


TABLO II-BİNA BİLDİRİMİ

BİNAYA  AİT BİLGİLER

1. Belediye...