30 / 04 / 2024

belediye toki borçları

belediye toki borçları

Belediyelerin TOKİ tarafından sağlanan konut, iş yeri veya arsa satışlarının masaya yatırıldığı Sayıştay tarafından hazırlanan rapora göre kuruma taksitler zamanında ödenmemiş.

TOKİ'den 'borçlar ödenmiyor' iddiasına cevap!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İdare'nin borçlarını ödemediği ve banka hesaplarında onlarca haciz kararı bulunduğu iddialarını yalanlayarak "Site yönetimleri tarafından yapılan mal ve hizmet alımından kaynaklı icra takipleri ve haciz kararlarıyla TOKİ’nin herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır." dedi.

Borcu olanlar dikkat! Açıklama geldi: Tüm borçlar tek seferde siliniyor…

ING Bank, Yapı Kredi, Aktif Bank ve QNB Finansbank’tan açıklama geldi. Kredi kartı ve kredi borcunu kapatmak isteyenlerin bu son şansı olabilir. Biriken borçları yeniden yapılandırmak ve daha uygun faiz oranları ve vade seçenekleriyle ödemek isteyenlere önemli fırsat veriliyor.

Vergi borcu olanlar dikkat! Vadesi geçmiş borçlar için yeni düzenleme!

Hazine ve Maliye Bakanlığı; Resmi Gazete’de “Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği” yayımladı. Buna göre; hak sahiplerinin vadesi geçmiş vergi borçları, ödemenin tamamı beklenilmeden merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinden olan alacaklarından mahsup edilebilecek.

Sitelerde aidat borçlarından kimler sorumlu?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat borçlarını kaleme aldı.

Aidat borçları silinebilir mi?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından ya Armutçu bugünkü köşe yazısında apartmanlardaki aidat borçlarının silinip silinmediğini kaleme aldı...

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan TOKİ borçları açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'ya gitti. ‘Afet Borçlandırma Senedi’ imzalatılmak istenen vatandaşların tepkisi gündeme gelirken Kemal Kılıçdaroğlu da dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Emlak vergisi borçları yapılandırma için başvuru süresi uzatıldı!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren emlak vergisi borçları yapılandırmasında son gün  30 Eylül oldu.. Peki emlak vergisi borçları nasıl yapılandırılır? İşte detaylar...

Emlak vergisi borçları yapılandırmasında son günler!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren emlak vergisi borçları yapılandırmada son günlere girdik. Peki yapılandırma yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Elif Ece Uzun borçları nedeniyle evini sattı!

Eşi Mehmet Uzun ile boşanma aşamasında olan manken Elif Ece Uzun'un borçları nedeniyle evi ve arabasını sattığı öğrenildi.

Üsküdar Belediyesi borçları yüzünden mülklerini mi sattı?

Üsküdar Belediyesi'nin borçları nedeniyle mülk satışı gerçekleştirdiği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Sütlü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Toplam konut kredisi borçları ile takibe alınanlar mecliste!

Türkiye'de iller bazında toplam konut kredisi borçları ile takibe alınanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamu arazilerindeki turizm tesislerinin borçları ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kamu arazilerinde yer alan turizm tesislerinin borçları için erteleme kararı aldı. 

Emlak vergisi borçları yapılandırılıyor!

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi'ne göre vergi borçlarına yönelik yapılandırmaya içerik teklif TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

belediye toki borçları Haberi

belediye toki borçları

Sayıştay, belediyelerin TOKİ tarafından sağlanan konut, iş yeri veya arsa satışını kapsayan protokolleri dikkate almayıp taksitlerini zamanında ödemediği, kurumun da bunların takibini yapmadığını ifade etti. Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; TOKİ'ye olan taksitlerini zamanında ödemeyen belediyelerin toplam borcu, 111 milyon 89 bin 985 TL olarak açıklandı. Sayıştay'ın TOKİ raporuna göre TOKİ'ye borcu bulunan belediyeler şu şekilde belirtildi:

VADELERİ ÇOKTAN GEÇMİŞ

Ağrı Belediyesi: 24 adet vadesi geçmiş taksit borcu bulunuyor.

Amasya Ziyaret Belediye Başkanlığı (AKP):  Belediyenin toplamda 26 adet vadesi geçmiş taksit borcu bulunuyor.

Konya Beyşehir Belediyesi (AKP): 8 adet vadesi geçmiş taksit borcu bulunuyor.

Trabzon Ortahisar Belediyesi: Belediyenin 35 adet vadesi geçmiş taksit borcu bulunuyor.

Hatay Payas Belediyesi: Belediyenin 14 adet vadesi geçmiş taksit borcu bulunuyor.

ESENLER BELEDİYESİ LİSTEDE

İstanbul Fatih Belediyesi:...