03 / 05 / 2024

Belediye vergi

Belediye vergi

2017 yılı için gayrimenkul sahiplerinin mükellef olduğu emlak vergisi ödeme zamanı yaklaşıyor. Peki, 2017 yılı emlak vergisi ne zaman ödenir? Ödeme nereye ve nasıl yapılır?

Emlak vergisi için belediyeye bildirmek gerekiyor!

Posta gazetesi yazarı Ekrem Sarısu, "Nisan 2012’de satın aldığımız arsanın Emlak Vergisi’ni ödemek için ne yapmamız lazım?" diyen okurunu cevaplıyor

Belediyeden çok büyük fırsat! 320 TL'ye hem de vergi indirimli arsa satacak! 

Genç iş gücünü çekmek isteyen bir belediye başkanı sadece 1.500 kişiye 320 liraya arsa satacak. Satın alınan arsalara ev yapımında ciddi vergi indirimleri de yapılacak.

Vergi affı çıktı mı? Vergi affı ne hangi tarihte çıkacak? Belediye, SGK, trafik cezası...

Vergi, sigorta primi borçlarıyla cezalar için yapılandırma imkanı sunulacak. Peki, SGK vergi affı çıktı mı? Vergi affı ne hangi tarihte çıkacak? İşte detaylar...

Eyüpsultan Belediyesi, eski belediye binasını Hazine'ye devretti!

Eyüpsultan Belediyesi, vergi borçlarını ödeyebilmek için eski belediye binasını Hazine'ye devretti. Arazinin ve belediye binasının değerlerinin, belediyenin borcundan fazla olması sebebiyle maliye hazinesine ait araziler takas edildi.

Eyüpsultan Belediyesi borçlarına karşılık belediye binasını devretti!

Eyüpsultan Belediyesi vadesi geçmiş vergi borçlarına karşılık tescilli eski belediye binasını hazineye devretti. Belediyenin 14 milyon 938 bin TL'lik vergi borcu silindi.

Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile kentsel dönüşüm ve gelişim alanlarında uygulanacak projelerde vergi istisnalarına ilişkin düzenleme yapılması amaçlanıyor.

Otelciler belediyelerden vergi ve harçların ertelenmesini istedi!

Türkiye Otelciler Birliği'nce üyelerinin yer aldığı şehirlerin belediyelerine ve İstanbul’daki ilçe belediyelerine yazı gönderilerek, belediye harç ve vergi ödemelerinin üç ay ertelenmesi çağrısı yaptı.

Belediye gelirlerinde değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi!

Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Kanun teklifi kapsamında tüzel kişiliği kaldırılan köylerde, emlak vergisi ile Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarına ilişkin istisna süresi sekiz yıla çıkar

Bursa'daki eski vergi dairesi müze oluyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen, Bursa Kent Müzesi’ne tahsis edilen eski vergi dairesi binasında devam eden çalışmaları değerlendirdi. 

Mersin Akdeniz'de vergiler e-belediye ile ödenebiliyor!

Akdeniz Belediyesi tarafından sunulan 'e-belediye’ hizmeti ile vergi ödemeleri dahil birçok işlem, belediye binasına gitmeden internet üzerinden rahatlıkla yapılabiliyor..

E-belediye ile emlak vergisi ödeme işlemleri!

Belediyelerde vergi kuyruğuna girmek istemeyen mükellefler ödemelerini e-belediye sistemi ile yapabiliyor. İşte e-belediye ile emlak vergisi ödeme işlemleri..

Belediye vergi gelirlerinden Haziran'a kadar pay alınmayacak!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karar gereğince kesinti oranları 2017 yılı Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında genel bütçe vergi gelirlerinden ödenecek paylar için yüzde sıfır olarak belirlendi..

Ahmet Çolakbayrakdar'dan vergi teşekkürü!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, vergi mükelleflerine teşekkür etmek için bir mesaj yayınladı. Başkan Çolakbayrakdar, mesajında şu ifadeleri kullandı...

Pendik Belediyesi'nden vergi borcu hatırlatması!

Vergi borcu yapılandırılmasına imkân tanıyan düzenlemede başvuru süresi uzatıldı. Daha önce 31 Ekim'de sona ereceği açıklanan başvurular 25 Kasım’a kadar yapılabilecek. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği başvurular E-Belediye üzerinden de alınıyor.

Belediye vergi Haberi

Belediye vergi

Emlak vergisi her yıl aynı dönemlerde ödeniyor. Emlak vergisi, 2016'da Mart-Mayıs ve Kasım aylarında ödendi. Emlak vergisi 2017 yılında da Mart itibariyle ödenmeye başlanacak.


1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununa göre, tüm arazi, arsa, konut ve işyerleri için emlak vergisi ödeniyor. Emlak vergisinde diğer vergilerde olduğu gibi her yıl beyan verilmiyor. Gayrimenkulün yeni satın alındığı yıl beyanname veriliyor. Gayrimenkul beyannamesi verme ve vergi ödeme işlemleri ilçe belediyesinde yapılıyor. Örneğin İstanbul Şişli Belediyesi sınırları içerisinde bir gayrimenkul satın aldıysanız, bu belediyeye ödeme yapacaksınız. Ancak farklı bir şehirde bulunup da yine İstanbul Şişli'den gayrimenkul satın aldıysanız, vergi ödemek için şehir değiştirmeniz gerekmiyor. Farklı şehirlerden de emlak vergisi ödemesi yapmak mümkün.



ŞEHRE VE GAYRİMENKUL CİNSİNE GÖRE EMLAK VERGİSİ HESABI

Her mükellefin sahip olduğu taşınmazı için...