10 / 05 / 2024

belediye vergileri torba yasa

belediye vergileri torba yasa

İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında belediye vergilerine de yer verildi. İşte Torba Yasa belediye vergileri affı..

Emlak vergileri için yeni karar!

Emlak vergisi yüzde 50 artış sınırı, Torba Yasa kapsamında 5 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Emlak vergileri için yeni karar verildi. 

Gayrimenkul vergileri Torba Yasa ile şekillendi!

Gayrimenkul vergileri ile ilgili düzenlemelerin de yer aldığı Torba Tasarı, bazı değişikliklerle Plan ve bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. İşte gayrimenkul vergilerinde yapılan düzenlemeler..

Bodrum Torba İnşaat Yıkıntı Atıkları Geri Kazanım Tesisi açıldı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum Torba Hafriyat Toprağı ve İnşaat Yıkıntı Atıkları Geri Kazanım tesisinin açılışı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katıldığı törenle yapıldı.

Emlak vergileri yapılandırma 2014!

Emlak vergi borcunu ödemeyen kimselere uygulanan faiz cezalarına 6552 sayılı Torba Yasa ile yapılandırma hakkı tanındı. Peki vergi nasıl yapılandırılır? İşte emlak vergileri yapılandırma 2014 işlemleri...

Emlak vergileri affı şartları!

Emlak vergi borcunu ödemeyen mükelleflere 2014 Eylül ayında Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasası ile af getirildi. İşte emlak vergileri affı şartları..

Torba Yasa belediye vergileri affı!

İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında belediye vergilerine de yer verildi. İşte Torba Yasa belediye vergileri affı..

Belediye borçlarının yeniden yapılandırılması!

Torba Yasası olan 6552 sayılı kanun esaslarına göre yapılandırılabilecek vergi borçları arasında belediye borçları da yer alıyor. Peki borç nasıl yapılandırılır? İşte belediye borçlarının yeniden yapılandırılması esasları..

Belediye emlak vergisi affı!

Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasası ile emlak vergisi yapılandırma kapsamına alındı. Peki, emlak vergisi nasıl yapılandırılır? İşte belediye emlak vergisi affı şartları..

Torba yasası yapılandırma son tarihi 2014!

6552 sayılı Torba yasası ile emlak ve çevre temizlik vergileri de dahil bazı vergi ve alacaklarda yapılandırma yapılacak. Peki, torba yasası yapılandırma son tarihi 2014 ne zaman?

Kentsel dönüşümde belediye mülkiyetine geçen gayrimenkuller haciz edilemeyecek!

Mecliste kabul edilerek yürürlüğe giren son torba yasadaki iki düzenleme, belediyeden alacaklı olan kişi ve şirketleri zor durumda bırakacak. Kentsel dönüşümde belediye mülkiyetine geçen gayrimenkuller haciz edilemeyecek.

Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi ateş püskürdü: 'Rant hırsı'

CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Torba Yasa’ya eklenen Finans Merkezi arazisinin AK Partili Ümraniye Belediyesi sınırları içine alınmasına ilişkin, "AKP, şimdi de bir mahalle hırsızlığı yapmaktadır” dedi.

Belediyeye hangi vergiler ödenir?

Devlete belediye aracılığı ile bazı vergiler ödeniyor. Vergiler, belli dönemlerde ve belli vergi oranları ile mükellefleri tarafından ödeniyor. Peki belediyeye hangi vergiler ödenir? İşte belediye vergileri...

Belediye Gelirleri Kanunu 2014!

29 Mayıs 1981 tarihinde 17354 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu, belediyeye ödenen vergileri açıklıyor. İşte Belediye Gelirleri Kanunu 2014 tam metni..

belediye vergileri torba yasa Haberi

belediye vergileri torba yasa

Torba Yasa belediye vergileri affı!

6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun 11/9/2014 tarihli ve Mükerrer 29116 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. 


Belediye vergi yapılanırmalarını kapsayan, 6552 sayılı Kanunun 73 ve 74 üncü maddeleri Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla yürürlüğe girmiştir.


Bazı Alacakların 6552 sayılı Kanun Kapsamında Yeniden Yapılandırılmasına Dair Genel Tebliğ ile 6552 sayılı Kanunun 73 ve 74 üncü maddelerinin Bakanlığa verdiği yetkiye istinaden bu madde hükümlerinin uygulamasına dair usul ve esaslar belirlenmiştir. Torba Yasa belediye vergileri affı esasları şu şekilde açıklanıyor


BELEDİYELERCE TAKİP EDİLEN ALACAKLAR

6552 sayılı Kanunun 73 üncü maddesinin on altıncı fıkrasında, belediyelerin ve büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerinin madde kapsamında yapılandırılarak ödenecek alacakları sayılmıştır. Fıkrada yer almayan...