04 / 05 / 2024

belediyede yapılan işlemler nelerdir

belediyede yapılan işlemler nelerdir

Belediye işlemleri nelerdir?: Tacirin belediyeye karşı sorumlulukları arasında, işyeri açma ve çalışma ruhsatı alma; İlan ve reklam vergisi ödeme; Çevre temizlik vergisi beyan ve ödemesi gibi işlemler bulunuyor...

Başkan Şahin: ‘Onaysız işlemlerden banka sorumludur’

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, onaysız işlemlere ilişkin açıklama yaptı. Şahin, müşterinin onayı dışında yapılan işlemler nedeniyle meydana gelebilecek tüm zarardan bankanın sorumlu olduğunu söyledi.

Ortak miras nasıl bölünür? Anlaşmalı miras paylaşımı nasıl yapılır?

Ortak miras konusu çoğu kişinin başını ağrıtmaktadır. Devlet dairelerinde yapılan işlemler ile uğraşmak istemeyenler, bu konuda kısa ve öz bilgileri araştırmaktadır. İşte bu konuda merak edilen detaylar!

Hisseli tapuda ne yazar? Hisseli tapu kimlere devredilir?

Hisseli tapu ile yapılan işlemler diğer tapu türlerine gör farklılık göstermektedir. Yapmak istediğiniz işlemler hakkında diğer hissedarların bilgi sahibi olması gerekir. Peki “Hisseli tapular ile neler yapılabilir?” İşte detaylar!

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim? Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşlar, ellerindeki tapu ile hangi işlemlerin yapıldığını bilmek isterler. Zira bu tapu türü diğer tapulardan farklıdır. Bundan dolayı da yapılan işlemler de farklılık gösterir. İşte bu konuda merak edilip sorulan sorular!

3 hisseli evin satışı nasıl yapılır? Hisseli tapuya banka el koyabilir mi?

Hisseli tapu sahipleri bu tapularını satmak istediklerinde neler yapmalıdır? Hisseli tapular üzerinde yapılan işlemler diğer tapu türlerinden farklıdır. İşte bu konuda araştırılan detaylar!

Hisseli tapu iki kişi alabilir mi? Mirasçılardan biri hissesini satabilir mi?

Hisseli tapulara dair yapılan işlemler, diğer tapu çeşitlerine göre farklılık göstermektedir. Bunu öğrenmek isteyen kişilerde pek çok soru sormaktadır. İşte onlardan bazıları!

Hisseli tapuda habersiz satış iptal olur mu? Eşten izinsiz ya da habersiz ev satılabilir mi?

Hisseli tapu, diğer tapu türlerinden farklıdır. Bu yüzden üzerinde yapılan işlemler de farklılık göstermektedir. İşte hisseli tapuya dair araştırılanlar!

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu alırken nelere dikkat edilmeli? İşte tüm detaylar!

Hisseli tapuya sahip olan ülkemizde pek çok kişi vardır. Onlar diğer tapularda yapılan işlemleri yapamazlar. Hisseli tapu üzerinde yapılan işlemler diğer tapulara göre farklılık gösterir. Peki nedir onlar?

Hisseli tapu sorun haline gelmesin! Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapuya dair yapılan işlemler, normal tapu ile yapılan işlemlerden farklılık göstermektedir. Peki Hisseli tapu ayırma nasıl olur? İşte detaylar!

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim?

Hisseli tapu hakkında yapılan işlemler diğer tapu türlerine göre farklılık göstermektedir. Bu yüzden hisseli tapu sahiplerinin merak ettiği bazı sorular vardır. İşte o yanıtlar!

Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur?

Hisseli tapu pek çok kişinin sahip olduğu tapu türüdür. Hisseli tapu ile yapılan işlemler çok sık araştırılmaktadır. Onlardan biri de “Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur?” sorusudur. İşte hisseli tapuya dair merak edilenler!

Borsada manipülasyon iddiaları! Aralarında büyük yatırımcıların da olduğu 10 kişi hakkında gözaltı kararı!

Borsada manipülasyon yaptıkları gerekçesiyle 8 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.  Borsada temmuz ortasında kamu bankaları hisselerinde başlayan olağanüstü yükseliş ve ardından aynı hızda düşüşle ilgili yapılan işlemler sebebiyle yapıldı.

Tapuda satış işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapuda yapılan işlemler, vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Taşınmaz mülklerin el değiştirmesine tapu devri adı verilmektedir. Peki Tapuda satış işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar!

belediyede yapılan işlemler nelerdir Haberi

belediyede yapılan işlemler nelerdir

Belediye işlemleri nelerdir?

Belediyede gerçekleştirecek işlemler arasında harç ve vergi ödemelerinin yapılması, ruhsat izinlerinin alınması gibi işlemler yer alıyor.


Tacirin belediyeye karşı sorumlulukları arasında, işyeri açma ve çalışma ruhsatı alma; İlan ve reklam vergisi ödeme; Çevre temizlik vergisi beyan ve ödemesi; Hafta tatili çalışma ruhsatı alma; Vergi kevhası asma gibi işlemler bulunuyor.


1. İşyeri Açma İzin Belgesi

Belediye gelirleri kanununa göre belediye sınırları ile mücavir alanlar içinde iş yeri açmak isteyen tacirler çalışma ruhsatı almak için bağlı bulundukları yerin belediyesine müracaat ederler. İş yeri açma ve çalışma ruhsatı almak için düzenlenen başvuru formuna şu belgeler eklenir:


Vergi levhası

Kira sözleşmesi veya tapu sureti

Çevre temizlik vergisinin ödendiğine dair makbuz

Sicil tasdiknamesi veya ticaret odası sicil kaydı

İlan ve reklam vergi kaydı yazısı


Ticaret Sicili Gazetesi imza sirküleri (şirketler için)

Belediye...