30 / 07 / 2024

belediyelerin borcu boğaza 3 köprü yaptırıyor

belediyelerin borcu boğaza 3 köprü yaptırıyor

Mahalli idarelerin Hazineye olan 13,6 milyar liralık borcu, Hazine alacaklarının yüzde 66'sına karşılık geliyor.Mahalli idarelerin Hazineye olan borcuyla, 2,5 milyar dolara ihale edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi üç köprü yapılabiliyor.

Yüksekdağ Çamlıca'da 45 milyon TL'ye 4,5+1! Ekim'de teslim!

İstanbul’un en eski semtlerinden boğaza komşu Çamlıca’da hayata geçirilen  Yüksekdağ Çamlıca'da fiyatlar 45 milyon TL'den başlıyor. Projenin teslimlerinin bu yılın Ekim ayında yapılması planlanıyor. 

Dar boğazda olanlar rahat nefes alacak! Resmen duyuruldu, borcu olanlar dikkat

Türkiye Bankalar Birliği milyonlarca kişiyi ilgilen bir duyuru yaptı. Kredi ve kart borcu olanlar rahatlayacak. Milyonlarca kişiye borç erteleme müjdesi geldi. İşte tüm ayrıntılar...

Boğaz manzaralı apartman hissesi satılacak! İşte parmak ısırtan o rakam

İstanbul Kuzguncuk'ta boğaza nazır toplamda 850 metrekare alanı bulunan apartmanın dörtte bir hissesi 68 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarılıyor.

Belediyelerin TOKİ'ye 111.1 milyon TL borcu var iddiası!

Belediyelerin TOKİ tarafından sağlanan konut, iş yeri veya arsa satışlarının masaya yatırıldığı Sayıştay tarafından hazırlanan rapora göre kuruma taksitler zamanında ödenmemiş.

Yüksekdağ Çamlıca ön talep topluyor! Yeni proje!

İstanbul’un en eski semtlerinden boğaza komşu Çamlıca’da hayata geçirilen Yüksekdağ Çamlıca ön talep topluyor...

Kanal İstanbul hem ekonomik hem çevreci bir proje!

Bakan Soylu, "Kanal İstanbul, hem ekonomik bir projedir hem çevreci bir projedir. Orası tam anlamıyla Boğaza alternatif olabilecek, Boğazı koruyabilecek bir proje. Orada 500 bin kişilik güzel bir çevre ve şehircilik mimarisi olacak" diye konuştu...

Her AVM’de 10 mağaza boş!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel yaptığı açıklamada, "Şu anda Türkiye’de 420’yi aşkın AVM var. Her AVM’de 10 mağaza boş, bu da 4 bin mağaza ediyor." dedi.

Ersa Yapı konkordato talep etti!

Mali anlamda dar boğaza düşen Ersa Yapı konkordato talep etti. Mahkeme şirket hakkında 5 Kasım 2018 tarihinden başlamak üzere 3 ay süre ile geçici mühlet kararı verdi...

İşte Siren Ertan'ın Bebek'teki yalı dairesi!

Bebek'te boğaza nazır bir yalı dairesinde yaşayan modacı Siren Ertan, evin dekorasyonu için mimar dostları Hakan Helvacıoğlu ve Ülkem Güçsav’dan yardım almış.

Acun Ilıcalı, Şeyma Subaşı'na 56 milyon TL'ye ev satın aldı!

Acun Ilıcalı müstakbel eşi Şeyma Subaşı'na Kuruçeşme'de 56 milyon TL değerinde boğaza nazır ev satın aldı. Çift Eylül ayında dünya evine girecek.

Gözde caddelerde boş mağaza sayısı artıyor!

Ünlü alışveriş caddelerinde mağazalar tek tek kapanıyor. Bağdat Caddesi’nde geçen yıl dolu olan 77 mağaza bu yıl boş. Dolu mağaza sayısında İstiklal Caddesi’nde 29, Nişantaşı’nda 21 azalma var.

Vergi borcu yapılandırmalarında son 10 gün!

Emlak vergisinden, ilan reklam vergisine, su borcundan çevre temizlik vergisine kadar Belediyelerin her türlü alacaklarına bağlı faiz, gecikme faizi ve gecikme zammı silinerek, yeniden yapılandırılan borcu, taksitle ödeme imkanı 25 Kasım 2016 tarihinde sona eriyor.

Garipçe Köyü'nde ev fiyatları uçtu!

'Üçüncü Köprü’nün ayaklarının yükseldiği Garipçe Köyü'nde ev fiyatları adeta uçtu. Milyonlar konuşuluyor. Köyde öyle bir ev var ki; boğaza konmuş kartal yuvası gibi göz alıyor.

belediyelerin borcu boğaza 3 köprü yaptırıyor Haberi

belediyelerin borcu boğaza 3 köprü yaptırıyor

Hazine Müsteşarlığı'nın 30 Haziran itibariyle alacaklarının toplamı 20,5 milyar lira oldu. Mahalli idarelerin Hazineye olan 13,6 milyar liralık borcu, Hazine alacaklarının yüzde 66'sına karşılık geliyor. Mahalli idarelerin Hazineye olan borcuyla, 2,5 milyar dolara ihale edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi üç köprü yapılabiliyor.


Hazine Müsteşarlığının yılın ilk yarısına ait geçici verilerine göre, mahalli idarelerin Hazineye olan borcu, Hazine alacaklarının yüzde 66'sına karşılık geliyor. Hazinenin 44 mahalli idare ve bağlı şirketten 13 milyar 607 milyon lira alacağı bulunuyor. Bu rakamın 6 milyar 588 milyon lirası vadesi geçmiş, 7 milyar 19 milyon lirası ise vadesi gelmemiş alacaklardan oluşuyor.


Hazinenin mahalli idarelerden alacaklarının büyük bölümünü büyükşehir belediyeleri ve bu belediyelerin şirketlerinden alacakları oluşturuyor.


En borçlu belediye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Borçlu belediyelerin başında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geliyor....