28 / 04 / 2024

belediyelerin imar yetkileri kısıtlanacak mı

belediyelerin imar yetkileri kısıtlanacak mı

Yeni gelen düzenlemeyle, büyükşehir belediyelerinin 3 ay içinde başlamadığı projelerde yetki ilçe belediyelerine geçebilecek, su havzaları yerleşime açılabilecek ve kamusal alanlar şirketlere verilecek...

Belediyelerin imar yetkisine tırpan geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırlayacağı Çevre Düzeni Plan hükümleri o kentin “imar anayasası” olacak. Belediyeler de sadece uygulayıcı ve denetleyici bir rol üstlenecek.

Büyükşehir belediyelerinin imar yetkilerine düzenleme!

Büyükşehir belediyelerinin imar yetkilerine yeni düzenleme mi geliyor? AK Parti’nin üzerinde çalışmalar sürdürdüğü yeni yerel yönetimler düzenlemesi kapsamında, büyükşehir belediyelerinin imar yetkileri yeniden düzenlenebilir...

Belediyelerin otopark gelirleri arsa alımları ve inşasında kullanılacak!

TBMM Çevre Komisyonunda onaylanan Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi ile Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklikle imar mevzuatı kapsamında belediyelerin otopark gelirlerini büyükşehir belediyesine aktarılması uygulaması sona eriyor.

Belediyelerin imar yetkisine yeni düzenleme!

Yerel yönetimlerin imar yetkilerini sınırlandıracak kanun teklifi bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu. Yeni düzenlemede, belediyelerin parsel bazlı plan değişikliği kısıtlandırılacak... 

Mersin Toroslar'da dereye sıfır yapılara imar eleştirisi!

Mersin'in Toroslar bölgesinde dereye sıfır yapılara imar verilmesini eleştiren Başkan Vahap Seçer, aynı hatalara düşülmemesi için belediyelerin ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Belediyelerin imar yetkisine tırpan geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırlayacağı Çevre Düzeni Plan hükümleri o kentin “imar anayasası” olacak. Belediyeler de sadece uygulayıcı ve denetleyici bir rol üstlenecek.

Belediyelerin imar yetkileri bakanlığa verilebilir!

Hükümetin hem kabinenin yapısının hem de bakanlıkların işleyişinin değişeceği iddia ediliyor. Buna göre; belediyelerin imar yetkilerinin bir kısmının da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verileceği konuşuluyor.

İmar düzenlemeleri ve belediye ihalelerine sıkı denetim!

Belediyelerin şeffaflığı için düğmeye basıldı. AK Parti, Belediyelerin imar ve ihale toplantılarının sanal ortamda canlı yayımlanmasını gündeme getirdi..

Mehmet Özhaseki: Belediyelerin imar çalışmalarına proje desteği veriyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, İller Bankası Yönetim Kurulu toplantısında konuştu. Bakan Özhaseki, "Birçok küçük belediyenin imar, harita, jeoteknik çalışmalarına, kent bilgi sistemiyle ve üst yapıyla ilgili çalışmalarına proje desteği veriyoruz." dedi.

Antalya için bütüncül nazım imar planına ihtiyaç var!

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, Antalya’nın planlamaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Belediyelerin planlamaya öncelik vermesi gerektiğini ifade eden Balcı, "Antalya için bütüncül nazım imar planına ihtiyaç var" dedi.

Kocaeli'de imar toplantısı yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerin katılımıyla imar toplantısı gerçekleştirdi.

Dumankaya Çayırova Projesi'nin imar değişikliği meclise taşındı!

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Dumankaya arasındaki ‘imar kıyağı’ iddialarının araştırılması ve diğer belediyelerin bu tür şirketlerle iş ilişkilerinin ortaya çıkarılması için meclis araştırma komisyonu kurulmasını istedi

Belediyelerde imar denetimleri başlayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, belediyelerin İçişleri Bakanlığı’ndan alınarak kendi bakanlığına bağlanacağını açıkladı. Özhaseki, ‘şehir cinayetlerinin’ önlenmesi için belediyelerde imar denetimlerine başlanacağını söyledi.

Kocaeli'de uygulama imar plan notları değerlendirildi!

Kocaeli'de organize edilen ilçe belediyelerin katılımıyla da Uygulama İmar Planı Plan Notlarının değerlendirildiği ve imar uygulamalarında bütünlük sağlanmasını hedeflenen bir toplantı gerçekleştirildi.

belediyelerin imar yetkileri kısıtlanacak mı Haberi

belediyelerin imar yetkileri kısıtlanacak mı

Büyükşehir belediyelerine imar tırpanı getirildi. Yeni yönetmeliğe göre, büyükşehir belediyelerinin 3 ay süresinde yapmadığı çevre düzenlemesi ve altyapı yatırımları ile kamuya ayrılan alanlardaki projeleri ilçe belediyeleri tarafından yapabilecek.

Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in haberine göre, bu düzenlemeyle birlikte ciddi kaynak sıkıntısı yaşayan büyükşehir belediyelerinin ellerindeki bir çok projeyi ilçe belediyelerine kaptıracağı belirtildi. Düzenlemeyle ayrıca içme suyu havzalarının da yapılaşmaya açılması ile kamusal alanların şirketlere devredilmesi gibi durumlar oluşabileceği iddia ediliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 22 Şubat Cumartesi günü Resmi Gazetede yayımladığı Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmeliğe Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasından (HKMO) uyarı yapıldı.

BELEDİYELERE TIRPAN

Düzenlemeyi kamu ve özel sektörden gelen teknik uzmanlardan oluşan Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Komisyonuna inceleten Oda yönetimi, yönetmelikte yerel yönetim ve kamu yararına yönelik imar uygulamalarında ciddi...